ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-0

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-0

Με κορυφαίους και σκόρερ τους Γιακουμάκη και Φερέιρα, ο εξαιρετικός ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 του κάκιστου Λεβαδειακού. Σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους γηπεδούχου;, μεταξύ των οποίων και πέναλτι.

Τεράστια νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα πήρε ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Χάιμε Βέρα στην κορυφαία ίσως εμφάνισή της στη σεζόν, επικράτησε με 2-0 του κακού Λεβαδειακού στο Γεντί Κουλέ και πήρε βαθιά «ανάσα»!

Αυτή ήταν η μόλις 4η νίκη των Κρητικών στο φετινό πρωτάθλημα η οποία όμως τους έφερε στους 22 βαθμούς, πάνω δηλαδή από τον σημερινό αντίπαλό τους που έμεινε στους 20.

Ετσι οι ασπρόμαυροι ανέβηκαν στην 14η θέση, αφήνοντας στην προτελευταία 15η τους Βοιωτούς μετά την 15η ήττα τους και 10η μακριά από το δημοτικό γήπεδο Λιβαδειάς.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, έχοντας στο πρώτο 15λεπτο τέσσερις τελικές στα πρώτα οκτώ λεπτά. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν για πρώτη φορά το γκολ μόλις στο 2’ (σέντρα Γιακουμάκη, κεφαλιά Μεγιάδο), στη συνέχεια στο 3’ (σέντρα Κοροβέση, κεφαλιά Γιακουμάκη, εντυπωσιακή απόκρουση Μπάγιτς), ακολούθως στο 5’ (σουτ Φερέιρα, λίγο άουτ), ενώ στο 8’ ο Νέιρα είχε ένα καλό σουτ (δίπλα από το δοκάρι η μπάλα).

Γενικότερα η ομάδα του Βέρα με τους Φερέιρα και Γιακουμάκη να είναι ιδιαιτέρως ορεξάτοι είχε… πιάσει από τον λαιμό τον Λεβαδειακό, χάρη στο εξαιρετικό πρέσινγκ στη μεσαία γραμμή

Πάντως λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να σκοράρουν πρώτοι, στην πρώτη φορά που επιτέθηκαν με αξιώσεις ως εκείνο το σημείο.

Συγκεκριμένα στο 12’ ο Ναγκίς έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ όμως στην προσπάθεια του να περάσει  και τον Σωτηρίου, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Τελικά το 1-0 έγινε στο 16’ όταν μετά από σουτ του Φερέιρα, η κόντραρε στα σώματα και «στρώθηκε» στον Γιακουμάκη, ο οποίος με νέο σουτ, νίκησε αυτή τη φορά τον Μπάγιτς.

Η καλή απόδοση των γηπεδούχων σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ, έφερε… έκρηξη πανηγυρισμών στις κερκίδες του Γεντί Κουλέ, με τους οπαδούς του ΟΦΗ να ξεσπούν.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους οι Βοιωτοί προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Αντιθέτως ο ΟΦΗ έφτασε κοντά σε ένα ακόμη γκολ και μάλιστα δύο φορές, στο 32’ (σουτ Νέιρα απόκρουση του Ανγκουα με το κεφάλι) και το 40’ (σουτ Φερέιρα, λίγο άουτ η μπάλα).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ο Νίκος Καραγεωργίου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή πριν τη λήξη του ημιχρόνου με τον Σαβαντογκό να αντικαθιστά τον Αντιλέχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ συνέχισε να κυριαρχεί, αλλά και να πετάει μεγάλες ευκαιρίες στα… σκουπίδια.

Μέσα σε ένα δίλεπτο ο Βαζ σπατάλησε δύο με την πρώτη στο 55’ να μην μπορεί να σκοράρει με σουτ από πλεονεκτική θέση και την δεύτερη στο 56’ όταν ο Μπάγιτς του είπε «όχι».

Η πιο μεγάλη όμως σημειώθηκε στο 63ο λεπτό όταν ο Γιακουμάκης έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι! Την εσχάτη των ποινών είχε εξασφαλίσει λίγο νωρίτερα ο Φερέιρα σε ανατροπή του από τον Ανγκουα.

Αυτή την αστοχία τους τελικά δεν την πλήρωσαν οι γηπεδούχοι, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν… ανίκανοι να την εκμεταλλευτούν. Ετσι ο ΟΦΗ που δεν κατέβασε ρυθμό, σκόραρε 2η φορά στο 72’ όταν μετά από ενέργεια του Γιακουμάκη, η μπάλα στρώθηκε στον Φερέιρα που με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0!

Το σκορ έμεινε ως το φινάλε, με τον ΟΦΗ να παίρνει δικαιότατη νίκη και να ανασαίνει βαθμολογικά. Με δέκα τελείωσε η ομάδα του Βέρα, λόγω αποβολής του Σακόρ στο 90’ με δεύτερη κίτρινη.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ ήταν πολύ σημαντικό για μια ομάδα με χαμηλή ψυχολογία όπως ο ΟΦΗ. Το 1-0 έδωσε το ηθικό που χρειάζονταν οι ασπρόμαυροι για να συνεχίσουν να κυριαρχούν.

Το 10άρι: Οι Φερέιρα και Γιακουμάκης ήταν κορυφαίοι για την ομάδα τους σήμερα. Σκόραραν τα δύο γκολ, ενώ γενικότερα ήταν μέσα στις περισσότερες καλές φάσεις που δημιούργησε. Ο πρώτος μάλιστα κέρδισε το πέναλτι στο 63’ το οποίο χαράμισε ο δεύτερος. Από κοντά σε απόδοση και ο Νέιρα που είχε σημαντική συμβολή στην δημιουργία της ομάδας του.

Στον πάγκο: Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση του ΟΦΗ. Μπορεί οι γηπεδούχοι να σημείωσαν δύο γκολ, όμως σπατάλησαν ένα σωρό ευκαιρίες μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι. Γλίτωσαν όμως από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

Γιατί κόουτς: Σε ένα ματς-«τελικό» για την παραμονή ο Νίκος Καραγεωργίου παρουσίασε μια ομάδα πολύ κακή σε όλους τους τομείς. Το τελικό 2-0 κολακεύει τους φιλοξενούμενους που δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να πάρουν έστω και την ισοπαλία.

Γκολ: 16’ Γιακουμάκης, 72’ Φερέιρα
Χαμ. Πέναλτι: 63’ Γιακουμάκης
Δοκάρι: 63′ Γιακουμάκης
Κίτρινες: 39’ Γιακουμάκης, 43’ Γιαννούλης, 69’, 90’ Σακόρ, 81’ Παπάζογλου – 39’ Αντιλέχου, 43’ Ανγκουα, 73’ Ρεκβιασίλι
Κόκκινες: 90’ Σακόρ
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ, Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς (63’ Παπάζογλου), Γιαννούλης, Βαζ (86’ Παπαστεριανός), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (76’ Ντίνας).

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλεχου (45’ Σαβατογκό), Ανγκουά, Ντιόγκο (75’Λιάγκας), Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Μέλεγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64’ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Νανζίς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ