Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1

Με γκολ του Χρήστου Αλμπάνη, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 82΄ και σκόραρε στο 86΄ η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι με 1-0 και αγκάλιασε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Με τον Αλμπάνη να μπαίνει αλλαγή και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να βρίσκει δίχτυα, η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι νικώντας τον Ατρόμητο με 1-0 και επί της ουσίας «καθάρισε» την 3η θέση. Μιας και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την ομάδα του Κάναντι. Η Ένωση ήταν συνολικά καλύτερη, σε ένα κακό πάντως ποιοτικά ματς, με ελάχιστες φάσεις και πολλά λάθη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε για ακόμα μια φορά με την ενδεκάδα που παρέταξε στο γήπεδο, καθώς ο Ισπανός τεχνικός διατήρησε τελικώς το 3-5-2, τοποθετώντας σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ τον Κλωναρίδη και ως παρτενέρ του Πόνσε, τον Μπογέ. Ο Λιβάγια έμεινε στον πάγκο, ενώ στο βασικό σχήμα βρέθηκε ο Κρίστισιτς, που αγωνίστηκε ως εσωτερικός μέσος, με τον Μπακασέτα δίπλα του και τον Άλεφ σε ρόλο «κόφτη».

Η ΑΕΚ ήταν πιο κινητική στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα και μόλις στο 7’, θα φτάσουν κοντά στο γκολ. Ο Κλωναρίδης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε τον Θεοδωράκη, που όμως αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε με τις γροθιές.

Η Ένωση συνέχισε την πίεση, με το παιχνιδι να έχει μεταφερθεί κυρίως στην περιοχή των γηπεδούχων. Στο 22’ η ΑΕΚ θα έχει άλλη μια καλή στιγμή, με τον Γκάλο να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ αλλά τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου να μην αιφνιδιάζεται.

Σιγά-σιγά η ομάδα του Περιστερίου ισορρόπησε το ματς. Ενώ στο 33’ έγινε για πρώτη φορά απειλητική, στην μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο. Έπειτα από ένα τραγικό λάθος του Τσόσιτς ο Κουλούρης θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον Μπάρκα, όμως ο γκολκίπερ του Δικεφάλου θα τον νικήσει εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν στο παιχνίδι.

Πριν βγει το ημίχρονο ο Χιμένεθ θα αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, μιας και ο Πόνσε δεν μπόρεσε να συνεχίσει, έχοντας δεχθεί ένα χτύπημα στη μέση. Στη θέση του Αργεντινού πέρασε ο Λιβάγια, με τον Μπογέ να έρχεται στην κορυφή και τον Κροάτη άσο να μένει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε ξανά στους γηπεδούχους, με τον Κουλούρη να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά να καθυστερεί να σουτάρει, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπάρκα να πάρει σωστή θέση και να μπλοκάρει.

Χαμηλός ρυθμός, λιγοστές φάσεις

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο. Οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα έριχναν το βάρος κυρίως στην ανασταλτική τους λειτουργία, με τις ευκαιρίες να έρχονται με το σταγονόμετρο. Ο Μπακασέτας απείλησε τον Θεοδωράκη με ένα δυνατό σουτ στο 49’, με τον Ατρόμητο να απαντά με μια προσπάθεια του Κουλούρη.

Το παιχνίδι παιζόταν πλέον κυρίως στο κέντρο, με πολλές δυνατές μονομαχίες αλλά και αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες. Κάναντι και Χιμένεθ έριξαν στο ματς τους Μπουσούλαζιτς, Ουάρντα και Γαλανόπουλο αντίστοιχα, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν κάπως τα πράγματα.

Στο 78’ η ΑΕΚ θα βρεθεί κοντά στο γκολ. Μετά από ένα γύρισμα του Κλωναρίδη η μπάλα θα στρωθεί στον Τσόσιτς στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το σουτ του Σέρβου θα κοντράρει στον Χατζηϊσαΐα και από εκεί θα φτάσει στα χέρια του Θεοδωράκη.

«Καθάρισε» ξανά ο Αλμπάνης!

Η λύση τελικά για την ΑΕΚ θα έρθει στο 86’, με τον άνθρωπο που είχε «καθαρίσει» και το πρώτο ματς για τα προημιτελικά κυπέλλου, στο ίδιο γήπεδο. Ο Χρήστος Αλμπάνης λίγο μετά την είσοδό του στο γήπεδο θα φύγει στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου και με ένα καταπληκτικό πλασέ θα κάνει το 1-0, ανοίγοντας το σκορ! Ένα σκορ που έμεινε μέχρι τέλους, με την Ένωση να διαχειρίζεται στο διάστημα που απέμεινε το προβάδισμά της και να φεύγει από το Περιστέρι με το «τρίποντο».

 

Το 10άρι: Ο Αλμπάνης. Ο νεαρός εξτρέμ μπήκε ως αλλαγή και στην πρώτη ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα θα την στείλει στα δίχτυα, σκοράροντας ένα τεράστιας σημασίας γκολ για την ΑΕΚ, αφού της έδωσε μια νίκη που δείχνει να «κλειδώνει» την 3η θέση για τους Κιτρινόμαυρους.

Το κλειδί: H επιμονή της ΑΕΚ να κυνηγήσει ένα γκολ μέχρι τέλους, χωρίς να δείξει διάθεση να συμβιβαστεί με την ισοπαλία.

Γιατί κόουτς: Η εμμονή του Χιμένεθ με το 3-5-2 χωρίς να διαθέτει ακραίους αμυντικούς είναι κάτι που χρήζει ανάλυσης και που για ακόμα μια φορά, δεν δικαίωσε τον προπονητή της ΑΕΚ. Που επιμένει σε μια τακτική, που δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του.

Στον πάγκο: Ο Τσόσις. Ο Σέρβος ήταν ξανά μαύρη τρύπα στην άμυνα της ΑΕΚ, με πολλά λάθη, ακόμα και σε φάσεις χωρίς πίεση.

Γκολ: 86’ Αλμπάνης

Δοκάρια:

Kίτρινες: Μπακασέτα2 (68’), Μάντσον (53’)

Kόκκινες: –

Ατρόμητος-ΑΕΚ

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Σρτζάν Γιοβάνοβιτς

Βοηθοί: Στοΐκοβιτς, Μιχαΐλοβιτς

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Κρίστισιτς (82’ Αλμπάνης), Αλεφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μπογέ (74’ Γαλανόπουλος), Πόνσε (36’ Λιβάγια)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 3-4-3): Θεοδωράκης, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Ούμπιδες (62’ Μπουσούλατζιτς), Μάντσον (81’ Νάτσος), Κιβρακίδης, Ενσικουλού, Μανούσος (67’ Ουάρντα), Κουλούρης

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ