Μήπως τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ δεν έγιναν ξαφνικά;

Μήπως τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ δεν έγιναν ξαφνικά;

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι εδώ και... μήνες. Για αυτή τη νύχτα, σε αυτό το ντέρμπι. Μήπως λοιπόν όσα συνέβησαν δεν έγιναν τόσο… ξαφνικά;

Σε λευκό χαρτί. Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Χωρίς να έχει συμβεί ως εκείνο το σημείο το παραμικρό. Καλά-καλά, ελέω ενός τραυματισμού του Σισέ, δεν είχαν προλάβει οι ομάδες να αλλάξουν ούτε πέντε πάσες. Και ξαφνικά ο Φρανσουά Μοντέστο στον αγωνιστικό χώρο. Και χιλιάδες μάτια στο ΟΑΚΑ γυρισμένα όχι στο χορτάρι, αλλά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Εκεί που μόλις γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο στο βιβλίο της ντροπής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια επίθεση προς τους παίκτες και τους προπονητές, απο κουκουλοφόρους. Και μια επίσημη καταγγελία για ένα μαχαίρι!

Τι άλλο ακριβώς θέλει κάποιος, για να αντιληφθεί τα αυτονόητα. Πρώτον ότι το παράξενο δεν είναι πως αυτό το ματς διακόπηκε στο 69΄, αλλά ότι έφτασε στο 69΄. Και δεύτερο: Πως ότι συνέβη, πιθανότατα δεν… έτυχε. Ούτε αιτία, ούτε αφορμή, ούτε οτιδήποτε μπορεί να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο περιστατικό ως τυχαίο. Ως ένα απο εκείνα που δυστυχώς δεν λέμε να τα αποχωριστούμε απο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μόνο που τους έδωσε πάτημα είναι η εγκληματική αβλεψία της αστυνομίας, να μην εφαρμόσει το σχέδιο που είχε συμφωνηθεί στην πρωινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Διότι είχε συμφωνηθεί να υπάρχει μια διμοιρία πλάι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και αυτή τη διμοιρία όσο την είδαμε εμείς, την είδαν και οι Ερυθρόλευκοι.

Είναι καζάνι που βράζει ο Παναθηναϊκός. Και δεν χρειάζεται δα κάποιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προκειμένου να σας εξηγήσει τις σχέσεις των οργανωμένων με την νυν διοίκηση, και κυρίως για τον ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζο. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν ουσιαστικά το τελευταίο μεγάλο ματς της χρονιάς. Το μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς, την αιώνια αντιπαλότητα, αλλά και την προσέλευση του κόσμου.

Όσοι μπήκαν στο γήπεδο στο 3΄ (και ήταν αρκετοί, και οπλισμένοι), όσοι προκάλεσαν τις αποψινές εικόνες ντροπής δεν είχαν στόχο τον φιλοξενούμενο. Τον γηπεδούχο είχαν. Τον Παναθηναϊκό που απειλείται εκ νέου με -6, που αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μιας ανώμαλης προσγείωσης σε μια κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το φινάλε της.

Ξέρετε πόσο καιρό το ποδόσφαιρο ανησυχούσε για αυτή τη νύχτα; Εδώ και μήνες. Έδιναν και έπαιρναν οι φήμες και τα σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί. Φωνές που δυνάμωναν το τελευταίο διάστημα. Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε. Ποιος θα το έκανε άλλωστε; Η Κυβέρνηση που με κάθε τρόπο δείχνει την απέχθεια της προς τον Ολυμπιακό, έχοντας αναδείξει τους Ερυθρόλευκους σε «εχθρό»;  Ο Υφυπουργός Αθλητισμού που ανακοινώνει απαγόρευση μετακίνησης για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, και βλέπει καμιά 500αριά απο αυτούς απλωμένους στην κερκίδα λίγες ώρες μετά την «ανακαίνιση» της πόλης. Η Αστυνομία που ακόμη ψάχνει ποιοι ήταν αυτοί που μπούκαραν στο Παπαστράτειο χτυπώντας ανεξέλεγκτα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μπουμπούκια κάθε χρώματος κασκόλ που κάνουν επίδειξη δύναμης σε κάθε ευκαιρία;  Η Σούπερ Λιγκ που ο μόνος της πόνος είναι πως θα γλιτώσει τον καταδικασμένο σε 5 χρόνια κάθειρξη για απιστία, διευθύνοντα σύμβουλο Γκαγκάτση; Ή ΕΠΟ που έχει μάτια μόνο για τον ΠΑΟΚ στο δρόμο για το αήττητο πρωτάθλημα; Ή σάμπως οι φίλοι του Θόδωρου, κάτι Φούσεκ και σια που σήμερα είδαν λιακάδα και έψαχναν τα… μαγιό τους;

Σκηνές πολέμου σε ένα ντέρμπι που μύριζε από μακριά μπαρούτι. Ένα παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να δείχνουν από την αρχή τις διαθέσεις τους να τα κάνουν μπάχαλο. Αυτή είναι η ιστορία της βραδιάς. Και τίποτε περισσότερο. Το θέμα είναι ποιος ενδιαφέρεται στα αλήθεια να μπει στην ουσία αυτής της υπόθεσης. Και ποιος θα την αντιμετωπίσει. Η ως τώρα πορεία, λέει κανείς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ