Αποκάλυψη: Τα εισιτήρια που δεν κυκλοφόρησε ο Παναθηναϊκός στην 33 και η απουσία της αστυνομίας

Αποκάλυψη: Τα εισιτήρια που δεν κυκλοφόρησε ο Παναθηναϊκός στην 33 και η απουσία της αστυνομίας

To10.gr αποκαλύπτει το πως ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να προλάβει το «ντου» των οπαδών μέρες πριν τον αγώνα, «σφραγίζοντας» τις πιο επικίνδυνες θύρες. Οι εισηγήσεις που δεν εισακούστηκαν από την αστυνομία και η απορία ακόμα και των παρατηρητών για την απουσία των ΜΑΤ.

Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας εύκολα μπορούσαν να διαπιστώσουν πως δύο από τις θύρες του κάτω διαζώματος (το πάνω δεν άνοιξε καθόλου) ήταν εντελώς άδειες. Πρόκειται για τη θύρα 33, η οποία βρίσκεται δίπλα από το «πέταλο» των οργανωμένων και για τη θύρα 21, που βρίσκεται στο κόρνερ της εστίας η οποία «κοιτάζει» προς την Κηφισίας.

Σε καμία από τις δύο συγκεκριμένες θύρες δεν υπήρχε κόσμος. Και δε θα μπορούσε να υπάρξει, μιας και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην εκδώσει εισιτήρια στις θύρες 33 και 21 για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια.

Στις θύρες 33 και 21 είναι οι πιο… επίφοβες για να μπει ο κόσμος στο γήπεδο. Επί της ουσίας, απ’ αυτές τις δύο θύρες είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στο στίβο του ΟΑΚΑ, συνεπώς και πιο μέσα. Στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε προς όλους ότι αυτές οι δύο θύρες θα παραμείνουν κλειστές. Για προληπτικούς λόγους, αποφάσισε να μην τις ανοίξει και μάλιστα αν το κάτω διάζωμα γέμιζε, προτιμούσε να ανοίξει 1-2 θύρες από πάνω, παρά τις συγκεκριμένες.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός πήρε εκείνα τα μέτρα που χρειάζονταν προκειμένου να μη… γίνει το κακό. Και μάλιστα το τόνισε επανειλημμένως προς την αστυνομία, ζητώντας έξτρα παρουσία δυνάμεων μπροστά από τις θύρες 33 και 21. Και κυρίως την 33, που βρίσκεται δίπλα από τους οργανωμένους οπαδούς.

Όπως αποδείχτηκε, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν απόλυτο δίκιο στους φόβους που εξέφραζαν και στην ανησυχία, αφού από τη θύρα 33 ξεκίνησαν όλα στο ντέρμπι. Μόλις στο 3ο λεπτό, οπαδοί της ομάδας μπήκαν ανενόχλητοι από εκεί και έφτασαν μέχρι τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Τα ΜΑΤ ήταν στη φυσούνα, αντί για τη θύρα 33

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά. Γιατί οι συνεχόμενες εκκλήσεις από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού δεν εισακούστηκαν; Γιατί η αστυνομία δεν φρόντισε να βρίσκεται εκεί μια διμοιρία προκειμένου να αποφευχθεί το «ντου» των οπαδών; Γιατί τα ΜΑΤ εμφανίστηκαν μετά από ένα λεπτό και αφού είχε προλάβει ο κόσμος να φτάσει στον πάγκο;

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις έγιναν και από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού προς την αστυνομία, ενώ τις ίδιες απορίες είχαν και οι παρατηρητές του αγώνα, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν στις συσκέψεις ασφαλείας και είχαν ακούσει τα όσα ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Οι παρατηρητές, μάλιστα, ρώτησαν τους υπεύθυνους της αστυνομίας που βρισκόταν η διμοιρία και γιατί δεν είχε πάρει θέση από την αρχή προκειμένου να προστατεύσει και τον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και τον Παναθηναϊκό που θα την πληρώσει εν τέλει από τα επεισόδια.

Και η αλήθεια είναι πως εκείνη τη στιγμή δε δόθηκαν πειστικές απαντήσεις. Η πλευρά της αστυνομίας ήταν σε θέση… άμυνας, επί της ουσίας προσπαθούσε να απολογηθεί τόσο προς τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όσο και προς τους παρατηρητές του αγώνα, αλλά το κακό είχε γίνει. Με πολύ μεγάλη ευθύνη της αστυνομίας, η οποία αν είχε ακούσει τις εισηγήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, θα είχε προλάβει καταστάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ