Τα τέσσερα σημεία «κλειδιά» που θα στηρίξει την ένσταση ο Παναθηναϊκός

Τα τέσσερα σημεία «κλειδιά» που θα στηρίξει την ένσταση ο Παναθηναϊκός

To10.gr γράφει τους λόγους που το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αισιοδοξεί ότι μπορεί να κερδίσει την ένσταση και να γίνει το τελευταίο εικοσάλεπτο του ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να κάνει τελικά την ένσταση για αντικανονική διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό από τον Γερμανό διαιτητή Φριτς. Και αυτός είναι που θα μπει, επί της ουσίας, στο… στόχαστρο των «πράσινων», θεωρώντας πως ο ρέφερι της συνάντησης εξάντλησε την αυστηρότητά του και πήρε την απόφαση να διακοπεί το παιχνίδι στο 69ο λεπτό.

Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να βασιστεί στην παράγραφο «Ε» του άρθρου 5 του Πειθαρχικού Κώδικα, η οποία αναφέρει συγκεκριμένα: «Στην περίπτωση κατά την οποία οι συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο ή στις εξέδρες του γηπέδου, δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, το μέγιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο διαιτητής του αγώνα ΟΦΕΙΛΕΙ να αναμένει για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη μετά την προσωπική διακοπή του, είναι μία ώρα».

Απ’ αυτό το εδάφιο, λοιπόν, πηγάζει η αισιοδοξία του «τριφυλλιού» για να κερδίσει τη δικαστική διαμάχη και να παιχτούν τα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα με τον Ολυμπιακό, προκειμένου ο Παναθηναϊκός και να μη χάσει τρεις βαθμούς ως τιμωρία για τη διακοπή του αγώνα, αλλά και να διεκδικήσει βαθμολογικό όφελος από το ματς, το οποίο θα συνεχιστεί από το 0-1.

Οι «πράσινοι» στην προσπάθειά τους για να αποδείξουν πως η διακοπή του αγώνα ήταν αντικανονική θα παραθέσουν τέσσερα επιχειρήματα, τα οποία είναι τα εξής:

1. Το σημείο στο οποίο αναφέρει στην παράγραφο «Ε» του άρθρου 5, το οποίο λέει πως «το μέγιστο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο διαιτητής του αγώνα ΟΦΕΙΛΕΙ να αναμένει για την έναρξη αυτού ή την επανέναρξη μετά την προσωπική διακοπή του, είναι μία ώρα». Ο Φριτζ αποφάσισε στα 35 λεπτά. Βεβαίως, από τη στιγμή που αναφέρεται «το μέγιστο», ο διαιτητής μπορεί να το διακόψει ακόμα και σε ένα δευτερόλεπτο. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό θα δείξουν το βίντεο της βόλτας που κάνει ο Φριτζ και οι συνεργάτες του, οι οποίοι είπαν πως υπήρχε ακόμα οσμή δακρυγόνου και θα προσπαθήσουν ουσιαστικά να το αντικρίσουν, μιας και δεν φαίνεται κανείς απ’ τους τρεις να δυσφορεί με την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, οι βοηθοί του μπήκαν και τσέκαραν τα δίχτυα, δίνοντας την εντύπωση πως το ματς θα συνεχιστεί.

2. Ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να παρουσιάσει μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως δεν υπήρχε πρόβλημα από τα χημικά. Μάλιστα, όσοι βρίσκονταν από την πλευρά των αποδυτηρίων (επίσημοι, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι) δεν ένιωσαν κανένα πρόβλημα ούτε όταν τα χημικά έπεσαν. Ο αέρας φυσούσε προς την άλλη πλευρά και γρήγορα η ατμόσφαιρα καθάρισε.

3. Οι «πράσινοι» θα αντικρούσουν τις αιτιάσεις του Φριτζ περί απειλής από οπαδούς με τα – μη – λεγόμενα του Γερμανού διαιτητή. Ο Φριτζ δε ζήτησε ποτέ να εκκενωθούν οι εξέδρες και ο κόσμος αποχώρησε μόνος του, με τον μεγαλύτερο όγκο να το κάνει λόγω φόβου των επεισοδίων που γίνονταν έξω από το γήπεδο. Όταν ο Γερμανός βγήκε για να επιτηρήσει την κατάσταση, στο γήπεδο δεν βρίσκονταν περισσότερα από 200 άτομα και αν ζητούσε έστω κι εκείνη την ώρα να εκκενωθεί εντελώς το γήπεδο, θα ήταν πολύ εύκολο. Κάτι που δεν έκανε.

4. Σχετικά με τις ανησυχίες πως αν το παιχνίδι ξεκινούσε και πάλι θα μπορούσαν να προκληθούν επεισόδια, ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να δείξει εκ νέου το βίντεο, έχοντας μέσα σ’ αυτό και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Κατά τη διάρκεια της βόλτας του Φριτζ στο γήπεδο ήταν μαζί του τόσο άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού. Και δε συνέβη το παραμικρό από τους ελάχιστους φιλάθλους που είχαν απομείνει. Θα ήταν πολύ εύκολο και με την αστυνομία έξω να προκληθούν επεισόδια έστω και από 200 άτομα, αν υπήρχε αυτή η διάθεση. Ωστόσο, κανείς δεν είχε τέτοιους σκοπούς και στο μόνο που αρκέστηκαν ήταν σε αποδοκιμασίες προς τον Κώστα Καραπαπά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ