Γιαννάκης Παπαδόπουλος: Ο φαντομάς του ποδοσφαίρου που η ΕΠΟ «προίκισε» με αποζημίωση 350.000 ευρώ

Γιαννάκης Παπαδόπουλος: Ο φαντομάς του ποδοσφαίρου που η ΕΠΟ «προίκισε» με αποζημίωση 350.000 ευρώ

Ο αφανής… διοικητής της ΑΕΚ που η ΕΠΟ ευεργέτησε με το ποσό των 350.000 ευρώ! Μια ιστορία –για αγρίους- βγαλμένη από τα καλύτερα της Εξυγίανσης!

Πνευματικός γιος του Θωμά Μητρόπουλου. Δεξί χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη, στην ΑΕΚ. Οδηγός του Βασίλη Γκαγκάτση,  ή και «Μπράβος του» κατά τον Αλέξη Κούγια. Επιστήθιος φίλος, από την ίδια γειτονιά, με τον Γιώργο Τσακογιάννη. «Αγαπημένος» συνομιλητής του Αχιλλέα Μπέου στις «συνομιλίες» που άπλωσαν τον Μίτο της Αριάδνης στο «Κοριόπολις». Καθοριστικός στις… μάχες ανά την Επικράτεια για την «επιβολή» της Εξυγίανσης. Της διαδικασία που κατά τον Βίκτωρα Μητρόπουλου στοίχισε στον Ιβάν Σαββίδη, έξι εκατ ευρώ. Ένας «φαντομάς» που είναι παντού και πουθενά.  Στο χθες, αλλά και στο σήμερα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΜΕ ΟΝΟΜΑ και επώνυμο: Γιάννης Παπαδόπουλος. Για τους… ενημερωμένους «Γιαννάκης». Για τους αληθινά μυημένους «Λαμοξάκης». Με βιογραφικό… αξιοζήλευτο που σχεδόν δικαιολογεί την πρόοδο του. Την ανάδειξη του -τα τελευταία χρόνια- ως τον ισχυρότερο στο άλμπουμ «παρασκηνίου». Και αν τυχόν δεν τον γνωρίζεται, μιας και παίζει στα δάχτυλα την διαδικασία της «κάλυψης-απόκρυψης»; Φτάνει απλά μια παρατήρηση της τρέχουσας ειδησεογραφίας. Εκείνης που έδωσε το δικαίωμα στην ΕΠΟ, να συμβιβαστεί εξωδικαστικά μαζί του προσφέροντας του «αποζημίωση» ύψους 350.000 ευρώ! Σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Ιστορίας του εγχώριου football.

ΝΑΙ, Η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου που θα έφερνε πίσω τις Κυριακές μας, και θα απομάκρυνε οριστικά τις σκιές μακριά από το ποδόσφαιρο αποφάσισε να κάνει αυτό το… μικρό δώρο, στον άλλοτε υπάλληλο της και όπως φαίνεται νυν φίλο της. H συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (27/2) κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος –που με αγωγή ζητούσε 500.000 ευρώ- πρέπει να αποζημιωθεί εξωδικαστικά με το ποσό των 350.000 ευρώ. Ποιο ήταν το αίτημα του; Με δύο λόγια μισό εκατ ευρώ για το γεγονός ότι κακώς απολύθηκε από την ΕΠΟ το 2011 όταν μέσω της δικογραφίας του Κοριόπολις αναδείχθηκε σε έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης.

ΑΝ ΑΘΩΩΘΗΚΕ και τέλος πάντων με αυτό το όπλο έψαξε το δίκιο του; Ποτέ. Η πρωτόδικη ποινή που του επιβλήθηκε, είναι απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Στην έφεση (24/11/2011) η ποινή πέφτει στα έξι χρόνια. Παράλληλα καταδικάζεται σε φυλάκιση 36 μηνών «για παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση». Με τα χρόνια να περνούν το κακούργημα γίνεται πλημμέλημα. Και αυτό παραγράφεται. Ο Παπαδόπουλος λοιπόν από εκείνο το σημείο καταθέτει την αγωγή. Το ένα φέρνει το άλλο, και όλα μαζί 350.000 ευρώ bonus.

«ΘΑ ΠΑΤΕ φυλακή. Θα πάνε μέσα για κατάχρηση όσοι υπέγραψαν τέτοιο αίσχος. Θα πάτε μέσα και εσείς για απιστία» είπε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ και εκ των εκπροσώπων της Λίγκας στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση και τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη (σ.σ. απουσίαζε ο Μηνάς Λυσάνδρου, που είχε παραστεί στον Ε.Ε. της ΕΠΟ) στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ (1/3).  «Αυτά τα λεφτά είναι δικά μας, πώς τα δίνουν έτσι; Θα πάνε μέσα για κατάχρηση όσοι υπέγραψαν τέτοιο αίσχος» συμπλήρωσε.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (27/2) που πήρε την περίφημη απόφαση, η Σούπερ Λιγκ ακόμη τα περιμένει παρά τα διαδοχικά αιτήματα που έχει καταθέσει.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Το 2011 όταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος απολύθηκε, αποζημιώθηκε κανονικά όπως κάθε εργαζόμενος που χάνει τη δουλειά του;  Ή έφυγε αποκλειστικά για το Κοριόπολις χάνοντας τα δικαιώματα του; Έλα ντε. Ο Βαγγέλης Γραμμένος πάντως και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής στην περίφημη συνεδρίαση δεν εμφάνισαν ούτε την σύμβαση εργασίας της Ομοσπονδίας με τον Παπαδόπουλο, ούτε καν το έγγραφο της απόλυσης του. Παρά ταύτα όλοι μαζί έκριναν ως φυσιολογικό να του αποδοθεί το ποσό των 350.000 ευρώ. Εξωδικαστικά! Λες και τα χρήματα τα έβγαλαν από κάποιον δικό τους κουμπαρά.

Α: Γιάννη, πού είσαι αδερφέ;
Γ: Εδώ, Ηλιούπολη.
Α: Μπορείς, θα δώσω το τηλέφωνο σε έναν κύριο, να κλείσετε ένα ραντεβού να του δώσεις αυτή την επιταγή τα έξι χιλιάρικα;
Γ: Ναι, ναι.
Α: Θα σε πάρει εκ μέρους μου.
Γ: Εντάξει.
Α: Να σου πω κάτι, κλείσε το ραντεβού αυτό που είπες χτες με αυτόν τον άνθρωπο να ξέρουμε για να το φτιάξουμε. Αλλά να του μιλήσεις για θάνατο, του μεσαίου ρε συ Γιάννη.
Γ: Ναι μετά τις 14.30 είπαμε.
Α: Ναι. Μίλησέ του πες έτσι και έτσι, θέλω να πας εκεί και μην στεναχωριέσαι για τίποτα.
Γ: Εντάξει.
Α: Αλλά να είμαστε σίγουροι. Και με τους πλαϊνούς να μιλήσεις».

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ που προηγείται είναι ανάμεσα στον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Αχιλλέα Μπέο, από τις νόμιμες παρακολουθήσεις του «Κοριόπολις». Μια από τις δεκάδες που εμφανίζεται ο –νυν παράγοντας της ΑΕΚ έστω και αν δεν συναντάς το όνομα του στο οργανόγραμμα- σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Συνήθως μιλά με τον Μπέο, ή με τον Γιώργο Τσακογιάννη.  Για τους διαιτητές, για τον «στοιχηματισμό» στα ματς της Σούπερ Λιγκ που συχνά-πυκνά τους έδινε μεγάλες… επιτυχίες και ποσά χιλιάδων ευρώ στους λογαριασμούς τους. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο τα εμφανιζόμενα κέρδη από τους κατηγορούμενους, τα οποία αφορούν και τον Παπαδόπουλο, ουδέποτε να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, να έχουν κερδίσει τα ποσά αυτά μέσω του στησίματος αγώνων στο παράνομο στοίχημα και να έχουν εκμεταλλευτεί την δυνατότητα που τους έδινε ο νόμος να εξασφαλίζουν κουπόνια νόμιμων κερδών από συνεργάτες τους νόμιμων πρακτορείων» καταθέτει ο Αλέξης Κούγιας το 2012 ενώπιον του ειδικού ανακριτή εφέτη Γιώργου Καλόφωνου.

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ επίσης από τις καταγραφείσες συνομιλίες, ότι ο Γ. Παπαδόπουλος δούλευε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, του οποίου αφανής ιδιοκτήτης ήταν ο Τσακογιάννης. Ο ίδιος κατά την απολογία του για τα στημένα, δηλώνει: «Είμαι ένας παίκτης του στοιχήματος, αυτή είναι η αδυναμία μου. Όλη μέρα είμαι πάνω από ένα υπολογιστή και βλέπω παιχνίδια. Η σχέση μου με τον Μπέο δεν ήταν σχέση υπαλλήλου της ΕΠΟ με προέδρου ΠΑΕ, αλλά φιλική. Το ίδιο και με τον Τσακογιάννη. Εγώ έχω πουλήσει το σπίτι λόγω χρεών, αν ήμουν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης όπως υποστηρίζει ο Κούγιας θα ήμουν δισεκατομμυριούχος. Με τον Γκαγκάτση έχω να μιλήσω από το 2001 όταν ήμουν οδηγός του», υποστήριξε κατά την απολογία του.

«ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ με ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Σε γνωρίζουν όλοι ως οδηγό του Γκαγκάτση. Εγινες αποθηκάριος σε ανύπαρκτη αποθήκη. Ολοι σε γνωρίζουν ως ο μεσάζων των μεγάλων κεφαλών», καταγγέλλει ο γνωστός ποινικολόγος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Παπαδόπουλος: «Εσύ έχεις κονομήσει από το ποδόσφαιρο».
Κούγιας: «Εγώ δικηγόρος είμαι όχι κλέφτης».
Παπαδόπουλος: «Εμπόρους ναρκωτικών υπερασπίζεσαι. Είμαι εδώ γιατί έτυχε να μεγαλώσω στην ίδια γειτονιά με τον Τσακογιάννη».
Κούγιας: «Η γειτονιά σου δεν είχε άλλα παιδιά για να κάνεις παρέα; Μόνο τον Τσακογιάνη είχε; Να σκύψεις και να ζητήσεις συγγνώμη».

Τότε τα «αίματα άναψαν», οι δυο άνδρες ήρθαν αρκετά κοντά, ωστόσο η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο.

ΣΕ ΜΙΑ εκ των συνομιλιών του 2011, ο Γ. Τσακογιάννης ενημερώνει τον Γ. Παπαδόπουλο ότι θα επικοινωνήσει ο «Χρυσόστομος» για να ζητήσει ονόματα διαιτητών. Με τη σειρά του ο Παπαδόπουλος αναφέρει διαφορά συνθηματικά ονόματα όπως «Μάριο», «Μέλισσα», «Μπούφος» και στο τέλος της συζήτησης συμφωνούν ότι «τους καφέδες», δηλαδή το ποσό των 10.000 ευρώ θα τα δώσει ο Τσακογιάννης.

ΌΠΩΣ επίσης προκύπτει από τη δικογραφία για τα στημένα «την 22-1-2011, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου, ο Αχιλλέας ΜΠΕΟΣ, μιλώντας με το Γιάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, πρόσωπο που αποτελεί επαφή και του Γιώργου ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, είναι σίγουρος για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και για άλλα αποτελέσματα αγώνων, των ομάδων, Κέρκυρας Καβάλας, Εργοτέλη και Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ μιλούν μεταξύ τους και για στοιχήματα ελληνικών ομάδων στο «Ασιατικό».

Την ημέρα των ερωτευμένων του 2011, στις 14 Φεβρουαρίου δηλαδή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος καλεί τον Αχιλλέα Μπέο.

Α: 58 έγραψε η μαρμίτα, 58 και κάτι ψιλά, λέω τα ψιλά κρατήστε τα παιδιά εσείς.
Γ: Ο θεός να σε έχει καλά.
Α: Με 3000 ρε μαλάκα να τρελαίνεσαι.
Γ: Αφού σου γράψανε το καλό παιδί κεφάλι, μπράβο.
Α: Εκανα μαλακία. Γιατί μετά κατάλαβα ότι είναι άσχημη ομάδα και τέτοια, αλλά λόγω του Κώστα το έκανα.
Γ: Ναι το ξέρω, καλά έκανες. Μα το λογικό αυτό ήταν, αλλά που να ξέρεις τι χάλια έχει.
Α: Και είχα πάρει και έναν άλλον, αυτόν τον Κουμπιδάκη, που πηγαίνατε εκεί και πίνατε καφέ…
Γ: Τον Γιάννη;
Α: Ναι και του έδωσα το ίδιο σύστημα και του είπα ξεκίνα από κατοστάρικα και όσο το πάρουνε.
Γ: Ναι.
Α: Και με παίρνει την Παρασκευή το μεσημέρι και μου λέει δεν το γράφει κανένας. Λέω τι book του κώλου είστε.
Γ: Ναι αυτό μου έκανε εντύπωση που λες.
Α: Για αυτό σε πήρα να σε ρωτήσω.

Τρεις ημέρες αργότερα ο Μπέος καλεί τον Παπαδόπουλο και κανονίζουν για τη διαιτητική τριάδα του ματς Κόρινθος – Παναχαϊκή.

Α: Ελα, βγήκανε;
Γ: Όχι.
Α: Αει στο διάολο.
Γ: Δε βγήκανε. Να σου πω κάτι, μια χάρη μπορείς να μου κάνεις;
Α: Λέγε.
Γ: Σε δυο βδομάδες παίζει Κόρινθος – Αλέξης, μπορούμε να βάλουμε μια τριάδα εκεί;
Α: Θα το δω Γιάννη, δεν είναι θέμα να σου κάνω χάρη, θα το δω αν μπορέσω να το κάνω.
Γ: Για να το τελειώνουμε μια και καλή αυτό.
Α: Εντάξει, τα λέμε, άντε γεια.

ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ αυτά φαντάζουν μακρινά: Έχει και φρέσκα κουλούρια για τον εξωδιοικητικό… διοικητής της ΑΕΚ, που «κάνει κουμάντο στο μαγαζί του Μελισσανίδη, ακολουθώντας πιστά τη «γραμμή» και τις αντιλήψεις του μεγάλου αφεντικού» όπως λένε εκείνοι που ξέρουν. Κάποιοι μάλιστα επιμένουν πως αυτή η εξέλιξη είναι που έστειλε οριστικά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο σπίτι του, έπειτα από ένα σοβαρό επεισόδιο στην Βουδαπέστη παραμονή του προκριματικού αγώνα της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Βίντι. Ο Τίγρης δεν διάλεξε τυχαία τον συνεργάτη του. Είναι αεικίνητος. Και πολύ αποτελεσματικός σε όλα, όντας παντού και πουθενά. Με το ζόρι τον εντοπίζεις σε κάποιες φωτογραφίες. Αλλά και αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Όργωσε την Ελλάδα για να κερδίσει η περιβόητη εξυγίανση της εκλογές της ΕΠΟ. Αυτόν που η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε στους αξιωματούχους της UEFA ότι ελέγχει την ΚΕΔ και τον Τριτσώνη. Αυτός που διαθέτει γραφείο Ολύμπου και Πάτμου, στο κτίριο που στεγάζεται η ΑΕΚ, αλλά στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ δεν αναφέρεται πουθενά. Ο άνθρωπος που κάνει τη «βρώμικη δουλειά»

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ στη Δυτική Αττική και η διοίκηση Τζανόπουλου «έπεσε» μετά από σχεδόν 15 χρόνια, με τον απερχόμενο πρόεδρο να καταγγέλλει μεθοδεύσεις της νικήτριας παράταξης. Προφανώς την έκανε και στην Καρδίτσα, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες, μαζί με τους «συνοδούς» του, «κανόνισαν» τον απερχόμενο πρόεδρο. Έχει να επιδείξει έργο για την επιβολή της Εξυγίανσης. Και αυτό όπως φαίνεται η ΕΠΟ, του Βαγγέλη Γραμμένου δεν το ξεχνά.

«ΣΤΗΝ ΑΕΚ είναι ο Παπαδόπουλος, που είναι καταδικασμένος για το Κοριόπολις (σ.σ. τριάντα μήνες φυλάκιση για παράνομο στοιχηματισμό κατ’ εξακολούθηση τότε). Είναι το δεξί χέρι του Μελισσανίδη. Όλοι στο ποδόσφαιρο το γνωρίζουν αυτό. Ασχολείται με τα πάντα. Με τις εκλογές, με τις Ενώσεις ακόμα και με τις μεταγραφές. Αν μπορούσε να μιλήσει ο Μπάγεβιτς θα έλεγε πολλά» λέει ο Αλέξης Κούγιας. Η ΑΕΚ αντέδρασε οργισμένα στη συνέντευξη του ποινικολόγου και μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, λέγοντας ότι «το θέμα δεν θα μείνει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες». Καμία διάψευση, όμως, για το ότι ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος είναι το δεξί χέρι του Μελισσανίδη. Και τη δήλωση Κούγια ότι «ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι το αποκλειστικό κουμάντο μαζί με τον Μηνά Λυσσάνδρου στην ΑΕΚ».

 «ΗΤΑΝ κατηγορούμενος μαζί με τους υπόλοιπους στο Koriopolis. Μοίραζε χρήματα σε όλη την Ελλάδα για να προσπαθήσει να επηρεάσει καταστάσεις. Ο συγκεκριμένος εργάζεται στην ΑΕΚ και το έχω πει επώνυμα. Ήταν παλιά υπάλληλος στην ΕΠΟ και αγόρασε την Cayenne από τον μάνατζερ τον Τραυλό. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και πρόσωπο-κλειδί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποτελεί πνευματικό παιδί του Θωμά Μητρόπουλου» προσθέτει ο ποινικολόγος στη συνέντευξη που παραχώρησε στις 9 Οκτώβρη 2018. ΚΑΙ τον Αλέξη Κούγια να καταλήγει: «Τα πρόσωπα της τότε παράγκας όπως ο Γκαγκάτσης κι ο οδηγός τον Γιάννης Παπαδόπουλος παρέμειναν στο ποδόσφαιρο και οδηγηθήκαμε στο σήμερα». Και στις 19 Ιουλίου 2011, στη δίκη της Ηλιούπολης στην ΕΠΟ, να καταθέτει: «Είχαν όποιον διαιτητή ήθελαν, διότι τα μέλη της ΚΕΔ είχαν σχέση με τον Γ. Παπαδόπουλο».

ΣΗΜΕΡΑ, 8 χρόνια μετά ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος ζει και βασιλεύει. Και σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά, ως γενικό κουμάντο της ΑΕΚ. Τον Παπαδόπουλο που κατήγγειλε ο Ολυμπιακός στους επιτελείς της UEFA, ότι ελέγχει την ΚΕΔ και τον Τριτσώνη, χωρίς κανένα αυτί να ιδρώνει. Ούτε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ούτε βεβαίως στην Ελβετία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ