Τζιφόπουλος: «Κορυφαίος προπονητής ο Κράμερ»

Τζιφόπουλος: «Κορυφαίος προπονητής ο Κράμερ»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη αναφέρθηκε στον αείμνηστο Γερμανό τεχνικό.

Ο Ντίτμαρ Κράμερ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 50άδα προπονητών, σύμφωνα με το γνωστό γαλλικό περιοδικό, France Football. Ένας από τους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε στον Άρη ήταν και ο Γιάννης Τζιφόπουλος, που αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον αείμνηστο Γερμανό τεχνικό. Ακόμα, ο παλαίμαχος παίκτης στάθηκε και στην πολύ καλή παρουσία του Άρη στο πρωτάθλημα αλλά και στη δουλειά του Σάββα Παντελίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ARENA FM 89.4:

Για τον Κράμερ: «Είναι ο μεγαλύτερος σε όνομα προπονητής που πέρασε από τον Άρη. Είχε κατακτήσει με την Μπάγερν Μονάχου το πρωταθλητριών. Ήταν φυσιογνωμία, ο Ναπολέων του ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος που ότι έλεγε το εξηγούσε και το ανέλυε. Εμένα με είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Ήταν χαρισματικός προπονητής και μετέδιδε τις γνώσεις του. Επίσης, ήταν πολύ οργανωτικός. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν κορυφαίο προπονητή. Ένας από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν».

Για το πώς ήρθε στην Ελλάδα: «Πρέπει να ήταν ο Κάλεν πρόεδρος. Δεν είχαμε ξένο στο ρόστερ. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως πείστηκε να έρθει».

Για το ποδόσφαιρο του Άρη του Κράμερ: «Όλη την εβδομάδα δουλεύαμε στη τακτική, ανάλογα με την ομάδα που αντιμετωπίζαμε. Θυμάμαι, ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Κατερίνης, που κερδίσαμε 3-0. Μας έλεγε να πιέζουμε και μετά να περιμένουμε και να χτυπάμε στην κόντρα τον αντίπαλο».

Για το πώς ήταν σαν άνθρωπος: «Ήταν πολύ προσιτός. Μπορούσες να έρθεις σε επικοινωνία μαζί του. Να κάνεις διάλογο. Δουλεύαμε συγκεκριμένα πράγματα, ανάλογα με τη θέση που παίζαμε. Ήταν χαρισματικός και μεταδοτικός. Τελείως διαφορετικός τρόπο προπόνησης».

Για το ότι διοργάνωσε το πρωτάθλημα της Ιαπωνίας: «Το ξέρω αυτό. Είχαμε επικοινωνία. Είχε πάρει ο Άρης μέρος και σε ένα τουρνουά στον Καναδά, που το είχε κλείσει ο Κράμερ».

Για τη τωρινή ομάδα: «Αυτή τη στιγμή ο Άρης όχι μόνο παίρνει αποτελέσματα αλλά παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Δεν βρίσκεται τυχαία σ αυτή τη θέση, θα μπορούσε να είναι και πιο ψηλά. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος με αυτά που βλέπει».

Για τον Παντελίδη: «Κάνει πολύ καλή δουλειά. Άκουσε πολλά στην αρχή, θέλει όμως χρόνο ο κάθε προπονητής. Ο Άρης δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, ενώ δημιουργεί πολλές φάσεις και σκοράρει. Έχει πλουραλισμό στην επίθεση. Ακόμα και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ήταν πολύ καλός, ο αντίπαλος, όμως. Είχε ρέντα. Είναι θετικό ότι μέσω του Άρη κλήθηκαν παίκτες στην εθνική μας ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ