Ο Μασούρας δείχνει τον «δρόμο»

Ο Μασούρας δείχνει τον «δρόμο»

Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό που θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, με την απόκτηση των παικτών που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα. Η απόκτηση του Μασούρα τον Γενάρη, οι πληροφορίες για Ντουρμισάι και Βέλεθ και το σκάουτινγκ που συνεχίζεται, δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ, τους καλύτερους παίκτες από την ελληνική αγορά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι μια νέα προσπάθεια και έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία μιας νέας ομάδας, αναθέτοντας την δύσκολη αυτή αποστολή στον Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε καλή δουλειά και πλέον στο μεγάλο λιμάνι σχεδιάζουν τις κινήσεις για την επόμενη «μέρα», κινήσεις που έχουν να κάνουν και με τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα είναι πολύ σημαντικό, έχει να κάνει με τις πληροφορίες που θέλουν την ομάδα του λιμανιού να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια απόκτησης παικτών που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν είναι φυσικά τυχαία η αναφορά στα ονόματα των Ντουρμισάι και του Βέλεθ, καθώς ο επιθετικός του Πανιωνίου και ο κεντρικός αμυντικός του Άρη, είναι παίκτες που έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλή σεζόν.

Κι αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να κινείται για την απόκτηση των παικτών που ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα. Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν οι ερυθρόλευκοι και δικαιώθηκαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο κι αυτό αποδεικνύει πως η ομάδα του λιμανιού πρέπει να έχει τα… ραντάρ ανοιχτά πρώτα απ’ όλα στην ελληνική αγορά.

Δεν λέμε φυσικά να μην ασχοληθεί ο Ολυμπιακός με παίκτες από το εξωτερικό. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν αδύνατον, θα ήταν επίσης και άστοχο. Είναι όμως πολύ σημαντικό να έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, παίκτες που έχουν «δείξει» πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε σ’ ένα παράδειγμα που «λέει» πολλά. Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα τον οποίο απέκτησαν οι ερυθρόλευκοι από τον Πανιώνιο τον περασμένο Γενάρη. Ο νεαρός εξτρέμ «φώναζε» με τις εμφανίσεις του πως είναι ικανός να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό.

Και ήταν πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους ότι πήγαν στη Νέα Σμύρνη και τσέκαραν τον παίκτη σε πολλά παιχνίδια. Προχώρησαν στην ολοκλήρωση της μεταγραφής και ο Μασούρας δείχνει από τα πρώτα του κιόλας ματς στο λιμάνι πως ο Ολυμπιακός έκανε διάνα με την απόκτηση του παίκτη.

Ενός έτοιμου παίκτη που δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Ενός παίκτη που πήγε Ρέντη, έκανε τις πρώτες προπονήσεις κι έπαιξε. Κι όχι μόνο έπαιξε, έδειξε πως είναι σε θέση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του λιμανιού.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και τα προηγούμενα χρόνια και οι ερυθρόλευκοι δείχνουν αποφασισμένοι να επενδύσουν στους παίκτες που ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και πολύ καλά θα κάνουν.

Είναι επίσης σημαντικό ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Ζοσέ Σα, αποκτώντας τα δικαιώματα του από την Πόρτο. Με τον 26χρονο πορτιέρε θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για την θέση στα γκολπόστ και δεν θα ψάχνουν για τερματοφύλακα.

Ο Σα οποίος είναι ένα χρόνο στην ομάδα του Πειραιά και γνωρίζει πλέον καλά τι περιμένει ο Ολυμπιακός από αυτόν.

Οι παίκτες που αγωνίζονται στην Σούπερ Λίγκα και έχουν προοπτική μπορούν να κάνουν την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Είπαμε η μεταγραφή του Μασούρα δείχνει τον «δρόμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ