Τερζής: «Ήδη ψαχνόμαστε για τον  Αρη της επόμενης μέρας» (audio)

Τερζής: «Ήδη ψαχνόμαστε για τον Αρη της επόμενης μέρας» (audio)

Ο άμεσος συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη Τόλης Τερζής παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε για την εντυπωσιακή πορεία του Αρη στον δεύτερο γύρο, τις μεταγραφές του Ιανουαρίου που έκαναν τη διαφορά, αλλά και το την επόμενη μέρα.

Ο συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη Τόλης Τερζής φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» και μίλησε για την εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» του Αρη, τις δύσκολες στιγμές μετά από αρνητικά αποτελέσματα, τις εύστοχες μεταγραφές του Ιανουαρίου, αλλά και την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τερζής:

Για το αν θα βρεθεί το Σάββατο στο Nick Galis Hall, όπως έκανε αρκετές φορές φέτος:

«Άμα έχουμε τελειώσει με τις προπονήσεις, θα ήταν καλή ευκαιρία. Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ εκεί, αλλά απ’ ότι διαβάζω θα έχει πολύ κόσμο».

Για την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό:

«Σίγουρα, αυτό τον καιρό είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για την ομάδα μας. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αποκτήσαμε 18 παίκτες το καλοκαίρι και 5 τον Ιανουάριο, καμία ομάδα δεν γίνεται να μην έχει σκαμπανεβάσματα».

Από την ήττα στη Λιβαδειά, ως σήμερα…

«Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά και θα μιλήσω και για τον Σάββα, για να μπορέσει να περάσει κάποια πράγματα στην ομάδα και μάθει τους ποοδσφαιριστές του, χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορεί να τους μάθει μέσα από την τηλεόραση. Πρέπει να μιλήσεις μαζί τους, να δεις πως δουλεύουν. Το ίδιο και τα παιδιά, μέχρι να μάθουν τι ζητάει ο προπονητής του. Αλλάξαμε εντελώς φιλοσοφία. Ο Σάββας γνώρισε τα παιδιά, τα παιδιά αντιλήφθηκαν την κατάσταση. Από την Ξάνθη και μετά βλέπουμε το αποτέλεσμα που βγάζει η ομάδα» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Για την αλλαγή στην πρόνηση και την φυσική κατάσταση:

«Για το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, έγινε πολύ δουλειά από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τα Χριστούγεννα. Εμείς το ξέραμε. Έγινε πολύ δουλειά κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουν τα παιδιά να ανταποκριθούν στα παιχνίδια, αλλά έπρεπε για να είμαστε έτοιμοι για τον δεύτερο γύρο».

Εμείς είχαμε κάνει μια πολύ καλή προεργασία και περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή. Σταδιακά μπήκαν όλοι στην ενδεκάδα και το δείχνουν κάθε Κυριακή στα παιχνίδια. Τα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα, ανέβασαν την απόδοση τους με τον ερχομό των νέων ποδοσφαιριστών, ανεβάσαμε το επίπεδο και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο.»

Για την μετάβαση από τον Πάκο Ερέρα στον Σάββα Παντελίδη:

«Εύκολο δεν είναι σίγουρα. Εγινε πάρα πολύ δουλειά για να βελτιώσουμε πράγματα στη μέση του πρωταθλήματος. Τα παιδιά ήταν συνηθισμένα σε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού. Μέχρι να καταλάβουν τα παιδιά τι ζητάει ο Σάββας, χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα. Για κάποια παιχνίδια, η απόδοση μας δεν ήταν καλή. Εμείς ήμασταν σίγουροι ότι σε βάθος χρόνου θα είχαμε βελτίωση. Η ομάδα έχει πάρα πολύ καλό πρόσωπο τον τελευταίο μήνα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια».

Για την αλλαγή της απόδοσης του Ματίγια:

«Ο Ματίγια ήταν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Πάκο. Υπήρχαν κάποια αδύναμα σημεία στο παιχνιδι του και ο κόουτς έκατσε και μίλησε μαζί του. Έδειξε διαφορετικό πρόσωπο στην προπόνηση, ανέβασε τα τρεξίματα του και βελτίωσε τις άμυνες του. Βοηθάει πραγματικά την ομάδα μας».

Ένα σημαντικό κομμάτι του Αρη το τελευταίο διάστημα, είναι τα γκολ που σημειώνει από στατικές φάσεις. Ο Τόλης Τερζής δήλωσε για αυτό:

«Η αλήθεια είναι ότι στο μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, ο Πάκο δεν έριχνε το βάρος τόσο πολύ στις στατικές φάσεις. Δεν ξέρω αν έτσι λειτουργούσε και στις ομάδες του, στην Ισπανία. Μετά τον ερχομό του Σάββα, γίνονται πολύ συχνά προπονήσεις με εξάσκηση στις στατικές φάσεις και τις κινήσεις των παικτών σε αυτές. Αν τους δώσεις μια κατεύθυνση, εκεί θα εστιάσουν και τα παιδιά.

Είναι φάσεις που γίνονται συνεχώς πριν το παιχνίδι. Όταν θα χτυπήσει ο Ματίγια το κόρνερ, ξέρει ο Βέλεθ που θα πάει η μπάλα και που αυτός. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε σημειώσει πανομοιότυπα τέρματα. Το γκολ με την Λαμία, με τον Πανιώνιο. Τις δουλεύουμε συνεχώς μέσα στη προπόνηση.

Νομίζω στις σοβαρές ομάδες, γίνεται αυτό το πράγμα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι για κάθε ποδοσφαιριστή μέσα σε μια ομάδα».

Για την κριτική που δέχθηκε ο Σάββας Παντελίδης:

«Αυτό που έγινε με τον Σάββα, ήταν άδικο. Τον έκριναν, πριν έρθει. Έπρεπε να του δώσουν ένα χρονικό διάστημα για να μπορέσουν να τον κρίνουν. Άσε τον άνθρωπο να δουλέψει, αν πετύχει, πέτυχε. Εκείνο το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα, αλλάξαμε εντελώς τον τρόπο προπόνησης. Δεν ήταν σε καλό διάσητμα η ομάδα. Προσπαθούσε ο Σάββας να βρει την ενδεκάδα που ήθελε. Πότε έμπαινε ο ένας, πότε ο άλλος. Μετά την Ξάνθη, βλέπουμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, που σημαίνει ότι η δουλειά που κάναμε τότε βγήκε και πως οι επιλογές των μεταγραφών μας βοήθησαν».

Για την νίκη κόντρα στη Λαμία, που ήρθε τα τελευταία λεπτά:

«Εκείνο το παιχνίδι το κερδίσαμε στο 90′, αλλά δεν ήταν η αντιμετώπιση που θέλαμε μετά τον αγώνα. Δεν ήμασταν χαρούμενοι. Κερδίσαμε και στα αποδυτήρια ήταν σαν να μην κερδίσαμε. Αποτελεί όμως παρελθόν. Π¨ηραμε τους τρεις βαθμούς και κοιτάζουμε παρακάτω. Αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τον ΟΦΗ, κλειδώνει 100% η πέμπτη θέση για εμάς».

Για την τέταρτη θέση, που είναι ο νέος στόχος:

«Όντως, για να είμαστε εξασφαλισμένοι θα πρέπει να παλέψουμε και να πάμε στην 4η θέση. Εμείς αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, σαν να παίζαμε με τον πρώτο και τον δεύτερο. Τρεις βαθμούς παίρνεις και εκεί. Αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση και πειθαρχία. Θα μπορούσαμε νωρίτερα να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τις αλλαγές στο παιχνίδι της Δευτέρας που πρόσφεραν γκολ και ασίστ:

«Νομίζω πως ο Μαρτίνεθ να έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, όπως και με την Λάρισα. Είναι σημαντικό τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο να σκοράρουν, γιατί δείχνει ότι έχεις βάθος στον πάγκο. Ότι υπάρχει κάποιος να αλλάξει το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή».

Για τον… αεικίνητο Σιώπη που αναζητεί το γκολ:

«Μιλήσαμε μετά το παιχνίδι. Τον είδα λίγο περίεργα που δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αλλά θα το πετύχει και αυτό».

Για το πως έζησε την εμπειρία ως πρώτος προπονητής στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, κόντρα στον Απόλλωνα:

«Όταν με είχαν ενημερώσει εμένα για το παιχνίδι …μέχρι και το παιχνίδι, που πήγαμε στην Αθήνα, είχα κοιμηθεί λίγες ώρες. Με είχε πιάσει άγχος, γιατί η κατάσταση στην ομάδα δεν ήταν καλή και θέλαμε την νίκη. Ο πρώτος προπονητής είναι αυτός που τα τραβάει όλα».

Για την δουλειά που γίνεται στο τμήμα σκάουτινγκ:

«Το καλοκαίρι είχαμε κάνει πολύ δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Ήμασταν ώρες ατελείωτες στην Βέροια και βλέπαμε ποδοσφαιριστές. Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, τους μαθαίνεις καλύτερα».

Για την μεταγραφική επιτυχία του Γενάρη:

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε παίκτες. Εννοείται ότι δεν σταματήσαμε να βλέπουμε παίκτες, εκτός από το σκάουτινγκ αντιπάλων. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παρακολουθούμε, εκτός από όσους προτείνονται. Είμαστε πιο στοχευμένοι όταν θέλουμε να πάρουμε κάποιον ποδοσφαιριστή. Κοιτάζουμε και παίρνουμε αυτούς που θέλουμε.»

Εμείς κοιτάζουμε ποδοσφαιριστές στις δυνατότητες της ομάδας. Ο πρόεδρος μας λέει την οικονομική δυνατότητα. Έχει γίνει και η περίπτωση να πάρουμε παίκτες από το υψηλότερο ράφι και αυτό πιστώνεται στον πρόεδρο και τον αθλητικό διευθυντή. Ψάχνουμε τέτοιες περιπτώσεις που κοστίζουν πολλά, αλλά εμείς τους φέρνουμε με πολύ λιγότερα».

Για την επόμενη μέρα της ομάδας:

«Εχει γίνει κουβέντα με τον πρόεδρο και τον κόουτς. Γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη να ψαχνόμαστε. Το πρωτεύων είναι να συνεχίσει η ομάδα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να πάρουμε την τέταρτη θέση. Όλα θα γίνουν με την σειρά τους».

Για τη κουβέντα που συνεχίζεται για το περσινό Βέροια-Αρης:

«Η Βέροια είχε πρόβλημα με την αδειοδότηση και είχαμε παίκτες Κ23. Ζούσαν με έναν μισθό και το σπίτι του έμεναν. Είχαν το κίνητρο να παίξουν και να βρουν την επόμενη μεταγραφή τους. Εκείνο το παιχνίδι το έδειχνε η τηλεόραση. Είναι λογικό να θέλουν να παίξουν καλά για να λένε την επόμενη μέρα ότι κέρδισαν τον πρώτο. Ο καθένας έπαιζε για την αξιοπρέπεια του. Ο Αρης ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Είχε δοκάρια και ευκαιρίες. Είχαμε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς μας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 1-0 στην φάση που ο Καντιμοίρης δέχθηκε την κόκκινη και ο Σόουζα έβγαλε τη μπάλα πάνω από την γραμμή. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει χωρίς κόστος. Χωρίς στοιχεία, χωρίς τίποτα».

Για τις έντονες στιγμές του με τον Αρη:

«Εγώ τώρα τον μαθαίνω τον Αρη, στους 8 μήνες εδώ. Είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. Αυτό που ζούμε, εγώ δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Κάθε Κυριακή στο δικό μας γήπεδο ή σε άλλα. Είναι κάποιες στιγμές που τις ζω και τις χαίρομαι».

Για τον στόχο της Ευρώπης:

«Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να τερματίσουμε εκεί που θέλουμε. Έχουμε όλο τον χρόνο για μετά. Θα ανεβάσουμε μυωπία στα γυαλιά (σ.σ. γέλια)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ