Η αποστομωτική απάντηση του Χατζησαββάογλου

Η αποστομωτική απάντηση του Χατζησαββάογλου

«Αν είχαμε πυροβολισμούς θα έπρεπε να περιμένει μια ώρα;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού καταρρίπτοντας τους πράσινους ισχυρισμούς.

Μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Παναθηναϊκός να πείσει τον δικαστή πως για όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και για τη μη ολοκλήρωση του ντέρμπι ευθύνεται ο Γερμανός διαιτητής. Προσπάθεια που από τις τοποθετήσεις του ίδιου του δικαστή φάνηκε πως πέφτει στο κενό. Συνάμα η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού κατέρριψε τους πράσινους ισχυρισμούς.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του δικηγόρου του Ολυμπιακού, Γιάννη Χατζησαββάογλου: «Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε να περίμενε μία ώρα; Ο κανονισμός λέει ότι σου δίνει ότι μία ώρα, αν κρίνεις ότι χρειάζεται, να περιμένεις» τόνισε και συνέχισε: «Αν ο διαιτητής νιώσει μία ανασφάλεια, στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι μπορεί να συμβεί κάτι, μπορεί να περιμένει μέχρι 60 λεπτά.

Αυτός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Αυτό μας δίνει το γράμμα του κανονισμού. Θα έπρεπε να κατασκευάσουμε κάτι άλλο, που θα ήταν αντίθετο σε όλο το κανονιστικό πλαίσιο. Είναι τρομακτικό αυτό αν το αντιληφθούμε σαν νομολογιακή κατασκευή. Τελικά τι μάθαμε μετά τη λήξη του ματς; Ότι μετά το παιχνίδι οι οπαδοί πήγαν για καφέ με τους αστυνομικούς; Έξω υπήρχε πόλεμος. Η θέση μας είναι ότι ο διαιτητής είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και μπορούσε να κρίνει εάν έπρεπε να συνεχίσει το ματς ή όχι. Αυτό δεν παίρνει ανάλυση ή επιχειρηματολογία από εμάς. Υπάρχει μία τυπική αναφορά, υπάρχει το ανέλεγκτο και δεν μπορεί να ελεγχθεί από εμάς. Ο Παναθηναϊκός δεν αμφισβητεί το περιεχόμενο των λόγων του διαιτητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ