Σε δύσκολη θέση οι Πράσινοι: Η ρητή «εντολή» της FIFA οδηγός της απόφασης για τον Παναθηναϊκό

«Μέγιστη αυστηρότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση» η οδηγία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μέσω του εντεταλμένου της Πετρ Φούσεκ, που ήταν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Σε δύσκολη θέση οι Πράσινοι: Η ρητή «εντολή» της FIFA οδηγός της απόφασης για τον Παναθηναϊκό | to10.gr

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η απολογία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Για τα γεγονότα ντροπής που από την Κυριακή κάνουν τον γύρο του κόσμου δυσφημώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλοστή φορά. Για αυτό το πάρτι μίσους που ομολογουμένως σόκαρε τους πάντες. Και ενώ οι Πράσινοι με την ένσταση που κατέθεσαν για την διακοπή προσπαθούν να συμμαζέψουν τα «ασυμμάζευτα» προσδοκώντας στη μικρότερη δυνατή τιμωρία; Ουσιαστικά εδώ και ημέρες η… διαδρομή της υπόθεσης είναι συγκεκριμένη.

Ρητή η εντολή της FIFA για την μέγιστη αυστηρότητα των ποδοσφαιρικών αρχών και μάλιστα δίχως την παραμικρή καθυστέρηση. Η θέση του εντεταλμένου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πέτρ Φούσεκ έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή. Και δεν χρήζει… ανάλυσης.

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της εποπτείας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα απαράδεκτα περιστατικά βίας που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα της Super League μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και εκφράζει τη βαθύτερη ανησυχία της.

Ένα από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και ο διορισμένος εμπειρογνώμονας της FIFA στην ΕΠΟ, κ. Φούσεκ, ήταν επίσης προσωπικά παρόντες και μάρτυρες των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά επαναλαμβάνονται εντός και εκτός των γηπέδων στην Ελλάδα.

Οι δράστες αυτών των επαίσχυντων περιστατικών δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο και πιστεύουμε ότι οι τοπικές αρχές και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές, με βάση τις αντίστοιχες αρμοδιότητές τους, θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα με μέγιστη αυστηρότητα και χωρίς καμία καθυστέρηση.

Επιπρόσθετα, προτρέπουμε όλα τα αρμόδια όργανα στην Ελλάδα καθώς και τους αθλητικούς και ποδοσφαιρικούς φορείς να προβούν σε άμεσες, κατάλληλες και απτές ενέργειες με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας που συνδέεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Αυτά έλεγε η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης που εκδόθηκε την Τρίτη. Δεν νομίζουμε λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη για μετάφραση. Η εντολή προς τα πειθαρχικά όργανα είναι ρητή. Οποιασδήποτε «έκπτωση» θα γεννήσει ζητήματα άλλου τύπου.

Άλλωστε και κατά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο πριν η προσπάθεια «υπεράσπισης» των Πρασίνων έπεσε στο κενά. Με βάση τα γεγονότα. Τα νομικά τρικ των δικηγόρων του τριφυλλιού είναι κατανοητά, στην προσπάθεια να γλιτώσουν τον Παναθηναϊκό από την βαριά καμπάνα που τους περιμένει, αλλά δεν είναι δυνατόν να διαγράψουν την πραγματικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο