Έτσι παίρνει την υπογειοποίηση η Intrakat

Έτσι παίρνει την υπογειοποίηση η Intrakat

Το 10.gr αποκαλύπτει την «έκπτωση» της εταιρίας προς την Περιφέρεια που της έδωσε και το προβάδισμα στον διαγωνισμό, τη… μάχη με την «Ερμωνάσσα» που κατέθεσε την δεύτερη καλύτερη προσφορά και το πλάνο για έναρξη του έργου μέσα στον Μάιο, ένα μήνα νωρίτερα από όσα προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η εταιρία Intrakat, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, θα είναι εκτός απροόπτου εκείνη που θα αναλάβει το έργο της υπογειοποίησης στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου αλλά και σε ένα κομμάτι της Φωκών, πρότζεκτ που συνδέεται άμεσα με το γήπεδο της ΑΕΚ. Μιλάμε για ένα έργο απαραίτητο για την λειτουργικότητα της «Αγια-Σοφιάς» που «περνά» μέσα από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια προκήρυξε τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της μειοδότριας εταιρίας τον Φλεβάρη. Ένας διαγωνισμός που θα κερδίσει δηλαδή η εταιρία με την καλύτερη προσφορά. Όπου καλύτερη για το εν λόγω πρότζεκτ, είναι η πιο οικονομική, εκείνη που απαιτεί το μικρότερο κόστος για την υλοποίησή της.

Η Intrakat είναι αυτή τη στιγμή ο μειοδότης του διαγωνισμού, με τις πληροφορίες από to10.gr να αναφέρουν πως η προσφορά που κατέθεσε η εταιρία περιλαμβάνει «έκπτωση» ύψους 45%. Για να γίνει σαφές το τελευταίο, η διαδικασία προβλέπει «έκπτωση» από μεριάς των εταιριών στο προκαθορισμένο πλάνο, προκειμένου να προκύψει έτσι μέσω του διαγωνισμού εκείνη που θα παρουσιάσει έναν φάκελο με την πλέον συμφέρουσα πρόταση.

Η… έκπτωση της Intrakat φτάνει λοιπόν στο 45%, τη στιγμή που η δεύτερη καλύτερη πρόταση προς την Περιφέρεια, αφορά «έκπτωση» της τάξεως του 42%. Η συγκεκριμένη διαφορά είναι σημαντική για τέτοια projects και αυτός είναι και ο λόγος που η Intrakat είναι το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει το έργο που συνδέεται άρρηκτα με την «Αγια-Σοφιά».

Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι πως η εταιρία με την δεύτερη καλύτερη προσφορά στην Περιφέρεια, είναι η Ερμωνάσσα! Η εταιρία δηλαδή που προχωρά στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε ο κατασκευαστής του γηπέδου της ΑΕΚ κατέθεσε φάκελο με προσφορά, σε σύμπραξη με άλλη εταιρία, που έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους έργα. Ωστόσο, ήρθαν όπως φαίνεται… δεύτεροι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ