Μαγκντί: «Θα ήθελα να παίζω σήμερα στην ΠΑΟΚάρα»

Μαγκντί: «Θα ήθελα να παίζω σήμερα στην ΠΑΟΚάρα»

Ο Αιγύπτιος δεν έκρυψε ότι ζηλεύει τους σημερινούς παίκτες του Δικέφαλου, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μαγκντί Τολμπά ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο αγαπητούς ξένους που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ από το 1989 έως το 1993.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αιγύπτιος στην εφημερίδα «Live Sport» μίλησε για την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο, τον Ιβάν Σαββίδη, τους παίκτες που ξεχωρίζει από την σημερινή ομάδα και τις προοπτικές για το μέλλον.

-Ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα. Πώς νιώθεις;

«Ζηλεύω, γιατί ήθελα πάρα πολύ κι εγώ να πάρω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Κάθε παίκτης θέλει να κάνει τόσο μεγάλες επιτυχίες και να μένει στην ιστορία μίας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα της καριέρας μου στην οποία έπαιξα και δεν πήρε τίτλους, για εξωαγωνιστικούς λόγους, βέβαια, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα… Νιώθω πολύ χαρούμενος που θα πάρει ο ΠΑΟΚ φέτος το πρωτάθλημα και θα ήθελα να είμαι κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, στον προπονητή και πάνω απ’ όλα στην διοίκηση, που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και ανέβασε το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να παίζω σήμερα στην ΠΑΟΚάρα».

-Εάν σε καλέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είσαι στην φιέστα απονομής του τίτλου;

«Φυσικά, αν με καλέσουν, θα είμαι εκεί. Έχω να έρθω στην Θεσσαλονίκη πολύ καιρό. Η τελευταία μου επίσκεψη ήταν το 2004. Θέλω να πω, ότι όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ ήθελα να πάρουμε τίτλους και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που αξίζει πολλά. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, χαίρομαι που αυτή την στιγμή βρίσκεται στον σωστό δρόμο, που θα τον οδηγήσει σε επιτυχίες και τα επόμενα χρόνια».

«Μ’ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ, ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ, ΒΑΡΕΛΑ»

-Παρακολουθείς παιχνίδια του ΠΑΟΚ; Ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες;

«Βλέπω παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Μ’ αρέσουν ιδιαίτερα ο τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, ο αρχηγός ο Βιεϊρίνια είναι πολύ καλός παίκτης και ο στόπερ ο Βαρέλα. Είναι, όμως, δύσκολο να ξεχωρίσεις συγκεκριμένους παίκτες στον σημερινό ΠΑΟΚ. Μ’ αρέσει πάνω απ’ όλα το ομαδικό πνεύμα. Όταν βλέπεις την ομάδα μέσα στο γήπεδο καταλαβαίνεις αμέσως ό,τι είναι μία οικογένεια. Σ’ αυτό οφείλονται, κατά την γνώμη μου, οι μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, γιατί, μην ξεχνάμε, ότι πήρε και δύο κύπελλα σερί».

«ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΤΑΜΠΛ»

-Ξέρεις, ότι ο ΠΑΟΚ πάει και για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του…

«Το ξέρω, μακάρι να πάρει και το νταμπλ. Επειδή είμαστε στο τέλος της σεζόν και οι παίκτες έχουν κάνει υπερπροσπάθεια για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα απαιτείται πολύ μεγάλη συγκέντρωση στα παιχνίδια του κυπέλλου και πίστη από την πλευρά των παικτών, ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, ότι μπορούν να πάρουν και το πρωτάθλημα και το κύπελλο φέτος και να κατανείμουν τις δυνάμεις τους στις δύο διοργανώσεις, έτσι ώστε να τα καταφέρουν».

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;

«Είναι πρώτοι σε όλα. Έκαναν πολλά χρόνια υπομονή μέχρι να χαρούν ένα πρωτάθλημα. Οι παίκτες και οι προπονητές πάνε κι έρχονται, όμως, εκείνοι μένουν και αποτελούν την ‘ψυχή’ της ομάδας».

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ»

-Ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα επιχειρήσει και την είσοδό του σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι λείπει για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική σ’ αυτή την μεγάλη διοργάνωση;

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Είναι άλλο το επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ υψηλό. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι ανταγωνιστικός, αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά η ομάδα και δύο, τρεις παίκτες με το επίπεδο και την εμπειρία αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Του λείπουν αυτοί οι παίκτες, γι’ αυτό δεν πάει τόσο καλά στην Ευρώπη, όσο στην Ελλάδα».

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΑΒΒΙΔΗ»

-Η δική σας ομάδα είχε πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν λυθεί, πλέον, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

«(σ.σ. γέλιο) Δυστυχώς για εμάς και για τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής δεν υπήρχε ο κ. Σαββίδης στην διοίκηση. Είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις έναν πρόεδρο σαν τον κ. Σαββίδη. Διαθέτει όλα τα προσόντα που τον κάνουν έναν επιτυχημένο πρόεδρο. Βρίσκεται κοντά στην ομάδα, κατανοεί τους παίκτες και έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει την ομάδα και να την κάνει πρωταγωνίστρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ