Στην Αθήνα η Cimolai τον Απρίλιο, στο εργοτάξιο και το στέγαστρο της «Αγια-Σοφιάς»

Στην Αθήνα η Cimolai τον Απρίλιο, στο εργοτάξιο και το στέγαστρο της «Αγια-Σοφιάς»

Μέσα στον επόμενο μήνα έρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της ιταλικής εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή της «σκεπής» του γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο θα προστεθεί τμηματικά στο έργο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα. Το ζήτημα της υπογειοποίησης μπήκε για τα καλά στις «ράγες» μετά το άνοιγμα των φακέλων που κατέθεσαν οι υποψήφιες εταιρίες για να αναλάβουν το πρότζεκτ, αφού υπάρχει «προσωρινός» μειοδότης που δεν είναι άλλος από την Intrakat.

Εφόσον το πράγμα παραμείνει ως έχει στην παραπάνω διαδικασία οι πληροφορίες θέλουν το έργο της υπογειοποίησης στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου και σε ένα τμήμα της Φωκών να ξεκινά μέσα στον Μάιο. Δηλαδή, έναν μήνα νωρίτερα περίπου από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Οι εν λόγω πληροφορίες φαίνεται πως προκύπτουν από τα όσα περιέχονται στην πρόταση της Intrakat, που κατέθεσε προσφορά που περιλαμβάνει «έκπτωση» επί του πλάνου της τάξεως του 45%. Κάτι που της δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα προς το παρόν, έναντι της πρότασης που κατατέθηκε από την σύμπραξη της Ερμωνάσσα με άλλη μία εταιρία.

Ωστόσο, νεότερα και μάλιστα σημαντικά προκύπτουν και για τις εξελίξεις εντός εργοταξίου. Σύμφωνα τις πληροφορίες από to10.gr προ ημερών «κλείδωσε» η άφιξη των πρώτων τμημάτων του στεγάστρου της «Αγια-Σοφιάς», που αναμένεται να ενταχθεί στο οικόπεδο της ΑΕΚ μέχρι τα μέσα Απριλίου! Ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την τοποθέτησή του θα αναλάβουν από κοινού οι κατασκευάστριες εταιρίες του γηπέδου και η ιταλική Cimolai, που έχει επιμεληθεί το στέγαστρο. Μιας και οι επικεφαλής της θα επιβλέψουν την διαδικασία, βοηθώντας ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει και αυτό το σημαντικό κομμάτι του έργου να προχωρήσει.

Η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί χρόνο για να ολοκληρωθεί, γι’ αυτό άλλωστε και η τοποθέτηση της «σκεπής» του «σπιτιού» της Ένωσης θα γίνει τμηματικά. Με το πρώτο κομμάτι του, να είναι έτοιμο προς παράδοση και να παίρνει μέσα στον Απρίλιο τον δρόμο προς την Ελλάδα και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ