O Μαρίνος θέλει να γίνει… Δώνης

O Μαρίνος θέλει να γίνει… Δώνης

Τι λένε οι «γραφές» για την επόμενη μέρα της καριέρας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Γιατί ο Έλληνας τεχνικός βλέπει το… μέλλον του, μέσω από το παρελθόν του νυν τεχνικού του Παναθηναϊκού.

Δεν τα διαλέγεις αυτά. Σου έρχονται. Και είναι αλήθεια πως του Μαρίνου Ουζουνίδη ακριβώς στο σημείο που είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων, και πιθανότατα τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα προπονητή του προέκυψε μια παράξενη σεζόν. Η λάθος σεζόν. Εκείνη που σε στέλνει πολλά βήματα πίσω. Ακριβώς σε εκείνο το σημείο που η καριέρα του έμοιαζε να φτάνει στο υψηλότερο σημείο της.

Έπειτα από ένα πραγματικά πετυχημένο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Το δικαίωμα στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μετάβαση σε μια ομάδα που σαφώς δεν αντιμετώπιζε τα «διοικητικά» θέματα που αποτελούν σήμα κατατεθέν της προηγούμενης. Και όμως επί της ουσίας τίποτε δεν πήγε καλά. Για τον έμπειρο τεχνικό που από τις αρχές Φεβρουαρίου είναι μακριά από τους πάγκους. Παραιτήθηκε ή απολύθηκε λίγη σημασία έχει. Η ουσία είναι πως το βήμα προς την ΑΕΚ κάθε άλλο παρά πετυχημένο θεωρείται.

Και όσο για το… επόμενο; Εδώ είναι που μάλλον προκύπτει ενδιαφέρον. Διότι ο 50άχρονος προπονητής δεν θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα. Ψάχνει μια ευκαιρία να δουλέψει στο εξωτερικό, και μάλιστα επί της ουσίας έχει «σημαδέψει» μια αγορά που επί της ουσίας την άνοιξε για την Ελλάδα, ο αντικαταστάτης του στον Παναθηναϊκό, Γιώργος Δώνης.

Θέλει να… γίνει Εμίρης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αν όσα λένε για εκείνον καλοί του φίλοι είναι αλήθεια. Θα τον ενδιέφερε πολύ η αγορά της Σαουδικής Αραβίας, αν τέλος πάντων προκύψει ανοιχτό πεδίο. Είναι «όπλο» για εκείνον το γεγονός ότι δούλεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το «κλειδί» για να μπει στη σχετική αγορά. Το Τσάμπιονς Λιγκ εκμεταλλεύθηκε και ο Δώνης όταν από τον ΑΠΟΕΛ βρέθηκε στην Αλ Χιλάλ το 2015. Το… Τσάμπιονς Λιγκ παρελθόν είχε εφόδιο και ο Τάκης Λεμονής όταν συμφώνησε να συνεργαστεί με την Αλ Ριάντ.

Ο Ουζουνίδης βέβαια με την ΑΕΚ δεν πήρε βαθμό στον πόλεμο των Άστρων. Η συμμετοχή όμως και μόνο έχει σαφώς τη σημασία της. Για το βιογραφικό… Ένα «όπλο» για τους ατζέντηδες που ήδη προσπαθούν να ρίξουν το όνομα του στους… νέους κόσμους του ποδοσφαίρου. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν είναι όμως και δύσκολο. Και αν μη τι άλλο ο Έλληνας κόουτς έχει σημασία πως έχει αποφασίσει τι θέλει. Πως διαθέτει ένα σχέδιο, το οποίο συνήθως στη δουλειά που έχει επιλέξει, μοιάζει με πολυτέλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ