Φράνκο Σολδάνο: Στη ζώνη της… υπομονής

Φράνκο Σολδάνο: Στη ζώνη της… υπομονής

Τα μεταγραφικά σενάρια ξεκίνησαν και το θέμα του φορ είναι σταθερά στην επικαιρότητα. Στον Ρέντη όμως εδώ και 80 ημέρες ένας «matador» περιμένει τη σειρά του. Και το πιο σημαντικό καλοκαίρι της καριέρας του.

Δύο γκολ μεσοβδόμαδα στο φιλικό με την ομάδα Νέων (2-2) που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της εβδομάδας στον Ρέντη. Όχι φυσικά κάτι σπουδαίο, αλλά «κάτι» που έρχεται να μας θυμίσει σε ένα ενδιαφέρον timing πως ο Ολυμπιακός στη φετινή καλή «χρονιά» σχεδιασμού, έχει αφήσει… υπόλοιπα και για του χρόνου.

Μια απαραίτητη προεργασία για κάποιους που ήρθαν όχι τόσο για φέτος αλλά για του… χρόνου. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση; Σαφώς ο –περί ου ο λόγος- Φράνκο Σολδάνο. Ο Αργεντινός στράικερ που κάνοντας μπόλικη υπομονή περιμένει τη σειρά του. Και το πιο σημαντικό καλοκαίρι της καριέρας του.

Το  καλοκαίρι του 2018 απασχόλησε καμιά δεκαριά διαφορετικές ομάδες της Ευρώπης. Έφτασε μάλιστα η τιμή του στα 3-4 εκατ ευρώ. Πολλά περισσότερα από ότι χρειάστηκε να δώσει ο Ολυμπιακός τον Γενάρη (λίγο πριν το τέλος του συμβολαίου του με την Ουνιόν) για να τον φέρει στην Ελλάδα. Και να τον βάλει σε εκείνη την «μεταβατική» κατάσταση που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δύσκολο το ταξίδι από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη. Δύσκολο να προσαρμοστείς, να συντονιστείς, να αποδώσεις. Πολλώ δε μάλλον να μπεις «σφήνα» σε μια ομάδα έτοιμη με πολύ μεγάλο κύκλο rotation. Οι παλιότεροι μπορεί να θυμηθούν τον Φερνάντο Μπελούτσι ο οποίος ερχόμενος Γενάρη ήταν… αγνώριστος μέχρι να καλοκαιριάσει. Ο ίδιος Μπελούτσι που την επόμενη σεζόν έκανε μικρά θαύματα υπό την καθοδήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι ακόμη πιο παλιοί; Ίσως θυμηθούν και τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι του Παναθηναϊκού. Αόρατος τους πρώτους μήνες. Εξαιρετικός την επόμενη χρονιά και μάλιστα από τους πρωταγωνιστές στην πορεία του Παναθηναϊκού (1995-96) ως τους «4» της Ευρώπης. Δεν είναι λοιπόν η πρώτη φορά που προκύπτει ένας… Σολδάνο. Και ο Ολυμπιακός άλλωστε μια χαρά το είχε κατά νου όλο αυτό, όταν τον Γενάρη έφερνε στην χώρα μας τον «Matador» της Ουνιόν Σάντα Φε. Ξέροντας πως θα έπρεπε να περιμένει. Καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι προχώρησε στην απόκτηση του, ενώ  ο Αχμέντ Χασάν και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο κάλυπταν τις ανάγκες της επίθεσης για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Φράνκο Σολδάνο δεν δηλώθηκε στην «ευρωπαϊκή λίστα» του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου και στο πρωτάθλημα (μόλις 21 λεπτά σε δύο συμμετοχές ως αλλαγής κόντρα στον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα). Ως εδώ πήρε χρόνο μόνο στο κύπελλο (3 συμ, 1 γκολ, 2 ασίστ) εκεί δηλαδή που το τεχνικό τιμ εμπιστεύθηκε τον μεγάλο κύκλο του rotation (και το πλήρωσε με τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο Καραϊσκάκη, από τη Λαμία).

Ουσιαστικά σε κοντά τρεις μήνες στην Ελλάδα έχει 200 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής.  Γιατί; Διότι ο Ολυμπιακός επιχειρεί να τον εντάξει με όση περισσότερη «ασφάλεια» μπορεί. Προφανώς θα πάρει κάποιες ακόμη συμμετοχές προς το τέλος της σεζόν. Και για εκείνον η «καταμέτρηση» θα ξεκινήσει από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Όταν θα έχει προσαρμοστεί πλέον απόλυτα: Στην Ελλάδα, στην ομάδα, στα «θέλω» του προπονητή, στις ανάγκες για την διεκδίκηση μια θέση βασικού.

Στον Ρέντη περιγράφουν έναν πολύ έξυπνο και σύγχρονο επιθετικό με πολύ καλές τοποθετήσεις στην περιοχή και πραγματική συμμετοχή στο ανασταλτικό κομμάτι του ρόλου. Περιμένουν λοιπόν όσο ο καιρός θα περνά τα στοιχεία αυτά να τον φέρουν κοντά στον ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε. Για το «9» του Ολυμπιακού, της νέας χρονιάς.  Μέχρι τότε; Υπομονή. Και πρωτίστως από τον ίδιο που… παίρνει ότι του προσφέρεται. Ακόμη και τα φιλικά με αντίπαλο την ομάδα Νέων, όπως την περασμένη Πέμπτη, λίγο πριν ο Μαρτίνς προσφέρει στην ομάδα ένα πρώτης τάξεως 5ήμερο ρεπό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ