Ενέσεις ποιότητας σε όλες τις γραμμές χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

Ενέσεις ποιότητας σε όλες τις γραμμές χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» έχει πολλές ανάγκες στο ρόστερ του, τις οποίες θα πρέπει να καλύψουν οι Νταμπίζας, Δώνης, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει μία δύσκολη σεζόν και το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι χρειάζεται πολλές ενέσεις ποιότητας.

Σαφώς και δεν προκαλεί κάποια αποκάλυψη το γεγονός. Στην αρχή της σεζόν η ομάδα έβγαλε ωραία στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στη συνέχεια και ειδικά στον δεύτερο γύρο φανέρωσε τις τρανταχτές αδυναμίες της. Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλές ανάγκες. Αν θέλουν οι Νίκος Νταμπίζας, Γιώργος Δώνης να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ελκυστικό για τον κόσμο, θα πρέπει να έρθουν παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα. Σε όλες τις γραμμές. Εννοείται, ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το πλάνο με την προώθηση παιδιών από την Ακαδημία, ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Το ήξεραν και οι ίδιοι πριν αρχίσει η χρονιά. Δεν περίμεναν να εξελιχθεί για να διαπιστώσουν τις αδυναμίες.

Δεδομένα, όμως, οι ανάγκες είναι σε όλες τις γραμμές. Υπάρχουν κενά και με δεδομένο το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν, θα φανεί ο αριθμός που απαιτείται για να έχει το «τριφύλλι» ένα ποιοτικό ρόστερ και φυσικά με βάθος στον πάγκο. Διότι φέτος ξεκίνησε ο Δώνης να χρησιμοποιεί αρκετούς παίκτες, αλλά στην πορεία το rotation περιορίστηκε. Ίσως γιατί μετρούσε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα κι έπρεπε να επιτευχθεί ο στόχος της πεντάδας. Τελικά αυτός χάθηκε και πλέον με δεδομένο ότι θα εξασφαλιστεί η άδεια, οφείλουν οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού να κάνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, περιορίζοντας τα λάθη στις επιλογές. Το ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει την άδεια, δεν σημαίνει ότι θα έχει ιδιαίτερη αύξηση του μπάτζετ. Σε κάθε περίπτωση απαιτούνται προσθήκες. Ας δούμε με μία πρώτη ματιά τις ανάγκες.

Στο τέρμα υπάρχουν οι Διούδης, Κότσαρης και προ των πυλών βρίσκεται ο Σιαμπάνης, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως να δοθεί δανεικός ο Κότσαρης, διότι ο Σιαμπάνης έρχεται για να διεκδικήσει σταδιακά θέση. Το να φύγει από μία ομάδα που είναι τρίτος ή τέταρτος για να είναι ξανά τρίτος, δεν φαίνεται λογικό.

Στην άμυνα ο Κουλιμπαλί δεν έχει ανανεώσει και ο Οικονόμου θα φύγει, αφού έχει κι ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 180.000 ευρώ. Ο Παντελάκης επίσης δεν έχει κερδίσει θέση στα περισσότερα ματς ούτε στη 18άδα. Τύχη επίσης δεν έχει και ο Θεοχάρης, που θα αναζητηθεί και γι’ αυτόν μάλλον ομάδα να πάει δανεικός. Σίγουροι θεωρούνται οι Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας. Από τη στιγμή που σε πολλά ματς παίζει με τρεις ο Δώνης θα χρειαστούν δύο στόπερ. Εκτός κι αν μείνει ο Κουλιμπαλί. Ο κεντρικός αμυντικός, όμως, που θα έρθει θα πρέπει να πάρει φανέλα βασικού στο… σπίτι του. Πρέπει να ανέβει η ποιότητα στα μετόπισθεν. Επίσης, αν δεν μείνει ο Κουλιμπαλί, δημιουργείται κενό και στο δεξί άκρο πίσω από τον Γιόχανσον. Θα προωθηθεί παιδί από την Ακαδημία ή θα έρθει παίκτης; Πιθανότερο είναι το πρώτο σενάριο. Αν μείνει και Ινσούα και δεν φέρει πρόταση, υπάρχει κι ένα ερώτημα αν θα στηριχθεί για μπακ στη συγκεκριμένη θέση ο Χατζηθεοδωρίδης, που είναι επιρρεπής αμυντικά ή αν θα γίνει κίνηση κι εδώ να έρθει κάποιος από την Ακαδημία ή κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

Στα χαφ υπάρχουν αρκετά κενά. Θεωρητικά σίγουροι είναι οι Κουρμπέλης, Δώνης. Οι Τζανδάρης, Στάικος δεν μπόρεσαν φέτος να πάρουν πολλά παιχνίδια και είναι αβέβαιη η παραμονή τους (έχουν συμβόλαιο έναν ακόμα χρόνο). Υπάρχει επίσης και ο Κάτσε. Για τον Αλβανό χαφ πολλά θα εξαρτηθούν από τις απαιτήσεις που θα έχει ο ΠΑΟΚ και τι συμβόλαιο θα αξιώσει ο ποδοσφαιριστής. Αν αποχωρήσει, δεδομένα το «τριφύλλι» θέλει δύο ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες. Ένας, πάντως, θα έρθει σίγουρα. Είναι νευραλγικός χώρος και απαιτούνται καλές λύσεις.

Στην επίθεση δεν θα μείνει ο Μουνιέ και είναι άγνωστο, λόγω του συμβολαίου του, αν θα μείνει ο Άλτμαν. Επίσης, ο Βέργος δεν μπόρεσε κι αυτός να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δώνη. Με τα έως τώρα δεδομένα και σύμφωνα με τις συμμετοχές στη διάρκεια της σεζόν σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, υπάρχει ο Αρμενάκας, ο οποίος ήρθε τον περασμένο Γενάρη και λογικά θα προωθηθεί και ο Σέχου.

Επτά παίκτες κι αν μείνει ο Άλτμαν οκτώ, ενώ δεν αποκλείεται η προώθηση το Αθανασακόπουλου. Μπορεί να μοιάζουν αρκετοί ειδικά αν η ομάδα επιλέγει να παίζει 3-4-3, αλλά δεν υπάρχει η εμπειρία και η προσωπικότητα. Για παράδειγμα, αν είναι εφικτό οικονομικά να έρθει… ένας Καρέλης δεν λες όχι. Από τη στιγμή επίσης που δεν έχουμε εικόνα για τον Αρμενάκα, σίγουρα χρειάζεται ένας ακραίος επιθετικός. Να έχει το ένας εναντίον ενός, να πατάει περιοχή και να έχει το γκολ. Ο Χατζηγιοβάνης που είναι εξτρέμ ξεκίνησε εντυπωσιακά, αλλά κατόπιν υπέστη καθίζηση. Θα λογίζεται τη νέα σεζόν ως σταθερά; Ο Καμπετσής κι ο Σέχου θα καλύπτουν τα θέλω του προπονητή αν λείψει σε κάποια ματς ο Μακέντα; Είναι πολλά τα «αν» και οι Νταμπίζας, Δώνης από τη στιγμή που δεν θα έχουν ένα υψηλό μπάτζετ για να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση, δυστυχώς δεν θα έχουν το περιθώριο λάθους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ