ΑΕΚ: Στη Ρώμη για Πόνσε με διπλό στόχο

ΑΕΚ: Στη Ρώμη για Πόνσε με διπλό στόχο

Τι θα επιδιώξει η Ένωση για την περίπτωση του Αργεντινού φορ στο ραντεβού που θα γίνει στην Ιταλία με τα στελέχη της Ρόμα. Τα δεδομένα για την αγορά ή τον εκ νέου δανεισμό του και το «μπλόκο» στο ενδεχόμενο κίνησης από άλλη ελληνική ομάδα. «Κλειδί» τα «θέλω» του παίκτη

Το θέμα της παραμονής του Έκι Πόνσε στην ΑΕΚ και τη νέα χρονιά είναι στην κορυφή της λίστας των πρωταθλητών Ελλάδας, αναφορικά με τις εκκρεμότητες ενόψει της νέας σεζόν. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον του «killer» των Κιτρινόμαυρων θα έρθουν πολύ πριν το τέλος της χρονιάς, έπειτα από πρωτοβουλία τους.

Η προσπάθεια του Δικεφάλου να κρατήσει τον 21χρονο άσο στις τάξεις του είναι δεδομένη και βρίσκεται μάλιστα σε πλήρη εξέλιξη. Μια προσπάθεια που βεβαίως είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο όχι και απίθανη. Κάτι που πιστεύουν ακράδαντα στην Ένωση, γι’ αυτό άλλωστε και επιδιώκουν να φέρουν την υπόθεση στα μέτρα τους. Με επαφές και χειρισμούς σε πολλά επίπεδα, αφού μιλάμε για ένα ζήτημα σύνθετο και με πολλά… παρακλάδια.

Μέσα στο προσεχές διάστημα η ΑΕΚ θα κάνει μια απευθείας κουβέντα με τη Ρόμα, στην Ιταλία. Μια κουβέντα στην οποία θα είναι παρών ο Μηνάς Λυσάνδρου, που έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στην «Αιώνια πόλη» αποκλειστικά για αυτή την υπόθεση. Η Ένωση θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Ιταλούς, για να κάνει μια κουβέντα σε συγκεκριμένους άξονες. Ο πρώτος, αφορά στην επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με τη Ρόμα, είτε για έναν νέο δανεισμό του παίκτη είτε για την αγορά του, με ένα ποσό μικρότερο των 6 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει η υπάρχουσα ρήτρα.

Για το πρώτο σενάριο, θα απαιτηθεί αρχικά η επέκταση του συμβολαίου του Πόνσε με τη Ρόμα, μιας και το υπάρχον ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Η ΑΕΚ θα ρίξει στο τραπέζι αυτό το σενάριο και σε περίπτωση που δεν προκύψει πρόσφορο έδαφος για μια συμφωνία σε αυτή τη βάση, θα εξετάσει την πιθανότητα αγοράς του παίκτη. Εξέλιξη που θα προτιμούσε σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Ρόμα.

Εκεί, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ρίξει τις απαιτήσεις των Ιταλών τουλάχιστον κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Να πετύχει δηλαδή ένα deal για τον Πόνσε που θα φτάνει κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ, με το ποσό αυτό να καταβάλλεται στους Ιταλούς τμηματικά.

Τα παραπάνω, περικλείουν τον βασικό λόγο των επαφών που θα κάνει η ΑΕΚ με τη Ρόμα, όχι όμως και τον μοναδικό. Μιας και στην κουβέντα που θα γίνει με τα στελέχη της ιταλικής ομάδας, από μεριάς Ένωσης θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι Κιτρινόμαυροι, πως τουλάχιστον για την επόμενη μεταγραφική περίοδο ο Αργεντινός δεν θα καταλήξει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Κάτι που μπορεί να προκύψει μέσα στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας που θέλει να «χτίσει» η ΑΕΚ με τη Ρόμα και το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και πωλήσεις παικτών από μεριάς της. Μιας και οι Ιταλοί φαίνεται πως είναι μεταξύ των ομάδων που παρακολουθούν στενά τον Βασίλη Μπάρκα. Που επίσης είναι πιθανό να πέσει στην κουβέντα, χωρίς να είναι ακόμα σαφές το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα συμβεί αυτό.

Τα «θέλω» του παίκτη

Μία από τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσης Πόνσε, είναι πως ακόμα κι αν η ΑΕΚ δώσει τα χέρια με τη Ρόμα, θα πρέπει να συμφωνήσει και με τον Αργεντινό φορ για να τον κρατήσει στο δυναμικό της. Ο 21χρονος στράικερ δεν έχει δείξει αρνητικός στο σενάριο παραμονής στον Δικέφαλο, μιας και εκτιμά πως η ΑΕΚ τον βοήθησε να κάνει το «ξεπέταγμά» του και να δείξει τις ικανότητές του. Αφού με τα χρώματά της, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Τα παραπάνω φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί από τον Πόνσε στους ανθρώπους της ΑΕΚ και συγκεκριμένα στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Μάλιστα, σε δύο κουβέντες που έχουν γίνει μεταξύ του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και του παίκτη ο Πόνσε φέρεται να έχει πει πως αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του, θα έμενε στην ΑΕΚ.

Το κλίμα που βγαίνει λοιπόν από την πλευρά του Πόνσε στο ενδεχόμενο παραμονής στην ΑΕΚ δεν είναι προς το παρόν αρνητικό. Χωρίς, ωστόσο, να μπορεί από τα παραπάνω να ειπωθεί με σιγουριά πως ο Αργεντινός φορ βλέπει ξεκάθαρα το μέλλον του στα κιτρινόμαυρα. Αφού το όλο ζήτημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο.

Ακόμα και με deal στα… μέτρα της, απαιτείται υπέρβαση

Το βασικότερο «αγκάθι» της υπόθεσης δεν είναι άλλο από το οικονομικό. Και δεν αναφερόμαστε μονάχα στο κομμάτι που αφορά στη Ρόμα. Ο Πόνσε έχει αυτή τη στιγμή συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Χρήματα που μίνιμουμ θα απαιτήσει σε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με την ΑΕΚ και αντιστοιχούν στο… διπλάσιο συμβόλαιο, από εκείνο που έχει ο Μάρκο Λιβάγια. Που είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος του ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως για να κάνει η ΑΕΚ δικό της τον Πόνσε, θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ το «ταβάνι» της όσον αφορά τις απολαβές των ποδοσφαιριστών της. Με τον Αργεντινό να γίνεται σε ένα τέτοιο σενάριο ο- με διαφορά- πιο καλοπληρωμένος Κιτρινόμαυρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ