Το γκολ του Αλεξανδρή που έδωσε πρωτάθλημα (vid)

Το γκολ του Αλεξανδρή που έδωσε πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από το ιστορικό 2-2 στο ντέρμπι αιωνίων, που χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Σαν σήμερα, πριν από 19 ολόκληρα χρόνια, ο Ολυμπιακός χάρη στα γκολ του Γιώργου Ανατολάκη κι Αλέξη Αλεξανδρή πήρε ισοπαλία «τίτλου» στο ντέρμπι αιωνίων κόντρα στον Παναθηναϊκό, γεγονός που τον διατήρησε σε θέση οδηγού στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Η ημερομηνία έγραφε 26 Μαρτίου 2000. «Κόκκινοι» και «πράσινοι» έπαιζαν τα ρέστα τους για τη μάχη του τίτλου. Ο Ολυμπιακός γνώριζε πως με νίκη κλείδωνε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ενώ το «τριφύλλι» ήθελε να… χαλάσει το πάρτι.

Μόλις στο 9′ ο Γιώργος Ανατολάκης με δυνατή κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» έπειτα από σέντρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, όμως στο 20′ ο Παναθηναϊκός φέρνει το ματς στα ίσα με τέρμα του Γκαλέτο.

Στο 80′ το σκηνικό ανατρέπεται, με τους «πράσινους» να παίρνουν τα ηνία χάρη σε γκολ του Λυμπερόπουλου, όμως οι πανηγυρισμοί κόπασαν μόλις δυο λεπτά αργότερα. Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης κάνει εξαιρετική κάθετη για τον Αλεξανδρή και ο Έλληνας επιθετικός με σουτ στην κίνηση «γράφει» το 2-2.

Το τελικό σφύριγμα σήμανε ισοπαλία με… επίγευση νίκης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο τέλος της σεζόν κατάφερε να πανηγυρίσει το τέταρτο διαδοχικό του πρωτάθλημα.

Οι φάσεις της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ