Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ

Όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ

Οι Κρητικοί δίνουν μάχη για να ρίξουν την ποινή υποβιβασμού – Αναλυτικά η τοποθέτηση του Μιχάλη Μπούση – Πού στηρίζεται η υπερασπιστική γραμμή των Μελανόλευκων και πότε αναμένεται η απόφαση.

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει ο ΟΦΗ, για την ποινή υποβιβασμού που του έχει επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή είχε χαρακτηρίσει ως χειραγωγημένο το περσινό παιχνίδι της κρητικής ομάδας με τον Αιγινιακό για την Football League και είχε επιβάλει ποινή υποβιβασμού στις δύο ομάδες, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Οι Ομιλήτες προσέφυγαν στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων και δίνουν μάχη για να ρίξουν την ποινή. Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε η εκδίκαση της Εφεσης, με τη διοίκηση του ΟΦΗ να δίνει σύσσωμη το «παρών». Συγκεκριμένα, στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Μιχάλης Μπούσης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Άντζελο Παλυβός, ο Ηλίας Πουρσανίδης και ο εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ Λεωνίδας Παπαβασιλάκης. Παράλληλα, στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο. Επίσης, το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου,  το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Γιώργος Κουτεντάκης, αλλά και αρκετοί οπαδοί της ομάδας. Τον ΟΦΗ εκπροσώπησαν οι γνωστοί δικηγόροι Αργύρης Λίβας, Ιάσονας Παπαστεφανάκης και Λεωνίδας Κοτσαλής, ενώ τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Φώτη Τσάλο, εκπροσώπησαν οι Αλέξης Κούγιας και Θεόδωρος Μακρής.

Ο ισχυρός άνδρας του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης, στην τοποθέτησή του ανάφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση όταν ανέλαβε την ομάδα και αν το ήξερε δεν θα είχε αγοράσει την κρητική ΠΑΕ: «Αγόρασα την ομάδα τον Οκτώβρη, ήρθα για να κάνω μια επένδυση στην Ελλάδα. Ήταν το όνειρο μου να έρθω να κάνω κάτι ωραίο. Πολλοί μου είχαν πει να έρθω μόνο για διακοπές στην Ελλάδα, όχι για να επενδύσω. Θέλαμε να κάνουμε αθλητικό τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Αν ήξερα ότι θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα δεν θα αγόραζα την ομάδα. Δεν ήθελα να συνδέσω το όνομα μου με μία τέτοια κατάσταση, δεν ήθελα κάποιος να μου χαλάσει το όνομα. Θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου για την Κρήτη και για την Ελλάδα. Αν είναι να πέσουμε αγωνιστικά, ας πέσουμε αλλά όχι γι’ αυτό. Θέλουμε να συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά» τόνισε ο Μιχάλης Μπούσης. Εγώ ήρθα να επενδύσω στον ΟΦΗ και στην Κρήτη. Θέλω να το πιστέψετε αυτό. Κάνουμε μία σειρά από επενδύσεις, θα αρχίσουμε την ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου της ομάδας. Θέλω να ανοίξω το δρόμο και σε άλλους επενδυτές από το εξωτερικό να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Αργύρης Λίβας, ανέφερε: «Αν είμαστε ένοχοι να πληρώσει ο Μπουσης και ο ΟΦΗ γιατί είναι μια συνέχεια. Δεν προέκυψε όμως, από πουθενά ότι ο Τσάλος έχει εμπλοκή. Θα είναι εκπληκτικά άδικο για τον ΟΦΗ να τιμωρηθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση. Στο 6-0 δεν υπάρχει κερδισμένο στοίχημα και είναι χαμένο με βάση όσα κατήγγειλε ο κύριος Καλαϊτζίδης. Άλλα είπε για το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και άλλο ήταν το σκορ που προέκυψε. Δεν είναι τυχαίο πως ο Καλαϊτζίδης έκανε την καταγγελία μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τον Αιγινιακό και αφού έχασε από αυτόν. Η ομάδα του Απόλλωνα Πόντου είναι ιδιοκτησίας του αδερφού του, ο γιος του είναι παίκτης στην ομάδα και ο ίδιος προπονητής εδώ και αρκετά χρόνια.».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο έτερος εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Λεωνίδας Κοτσάλης, ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως αναξιόπιστο» τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, και επισήμανε ότι δεν αποδείχθηκε στοιχηματικό όφελος από χειραγώγηση της αναμέτρησης.

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλου, Αλέξης Κούγιας, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που κατήγγειλε την χειραγώγηση του αγώνα. Ο γνωστός ποινικολόγος μάλιστα ρώτησε γιατί ο συγκεκριμένος δεν βρίσκεται στην εκδίκαση της Εφεσης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αναξιόπιστο»: «Ο Καλαϊτζίδης είχε καταθέσει και για το Βέροια – Ολυμπιακός ότι ο Λαναρής πήγε στα αποδυτήρια και τους είπε να χάσουν 3-0. Έχει κριθεί αναξιόπιστος. Βγήκε απόφαση από τα πειθαρχικά όργανα και απαλλάχθηκε η Βέροια. Αν κάποιος είναι ύποπτος, είναι ο ίδιος. Διότι ανέβαιναν ο ΟΦΗ και ο Άρης και προσδοκούσε να ανέβει ο Απόλλων Πόντου, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο αδερφός του. Εμένα, ως ΠΑΕ ΑΕΛ, θα με συνέφερε η τιμωρία του ΟΦΗ και ο υποβιβασμός του. Ωστόσο, είμαι σίγουρος για την αθωότητα του ΟΦΗ. Ολη η υπόθεση μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Ο στοιχηματισμός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν 1137 ευρώ. Η Sportradar στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία αναφορά. Δεν υπάρχει καμια αναφορά στο φύλλο αγώνα για κάτι ύποπτο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την εκδίκαση της απόφασης απορρίφθηκε η πρόσθετη παρέμβαση του Απολλωνα Σμύρνης κατά του ΟΦΗ ως «απαράδεκτη», έπειτα από ενστάσεις που έκαναν τόσο οι δικηγόροι της ομάδας του Ηρακλείου, όσο και του Αιγινιακού, καθώς και οι νομικοί των Φώτη Τσάλου και Ιωάννη Νιώπα.

Ο Μιχάλης Μπούσης στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της εκδίκασης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και η ομάδα του θα δικαιωθεί. «Πιστεύω ότι πήγαν όλα καλά. Στεναχωρήθηκα για τους τρεις ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, που χωρίς να φταίνε έχουν πρόβλημα με το όνομα τους. Ελπίζουμε σε μια σωστή απόφαση για τον ΟΦΗ. Θέλουμε να αφήσουμε έργο στον ΟΦΗ. Τα έργα μας, είναι τα λόγια μας». Πλέον, αναμένεται με αγωνία η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων, η οποία ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα ανακοινωθεί. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ ευελπιστούν να ανακοινωθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή, αν και θεωρείται δύσκολο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κρητική ομάδα έχει διορία μέχρι την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να καταθέσει υπομνήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ