Αποχωρήσεις κι ανανεώσεις κρίνουν το μπάτζετ του Παναθηναϊκού

Αποχωρήσεις κι ανανεώσεις κρίνουν το μπάτζετ του Παναθηναϊκού

Οι παίκτες που θα φύγουν, αλλά κι αυτοί που θ’ ανταμειφθούν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Αλαφούζου για το ύψος του μπάτζετ του «τριφυλλιού» τη νέα περίοδο.

Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού δεδομένα πρέπει να αυξηθεί για να είναι η ομάδα πιο ελκυστική και φυσικά πιο ανταγωνιστική.

Αυτό εννοείται ότι πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια εξυγίανσης, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και να μην ξεφύγει ξανά η κατάσταση. Οι Νταμπίζας, Δώνης, βέβαια, θα ζητήσουν να δοθούν περισσότερα χρήματα από τα 5,5-6 εκατ. ευρώ που είναι τώρα μεικτά το μπάτζετ. Θα ήταν καλό να πάει κοντά στα 7-7,5. Ένα ποσό που λογικά μπορεί να αντέξει η ΠΑΕ, σύμφωνα με τα προσδοκούμενα έσοδα και το πορτοφόλι του μεγαλομετόχου. Ακόμα κι αυτό, βέβαια, δεν είναι αρκετό για να διεκδικήσεις υψηλούς στόχους.

Σε κάθε περίπτωση, ο προϋπολογισμός θα εξαρτηθεί από τις αποχωρήσεις και τις ανανεώσεις των συμβολαίων. Ο Αντονί Μουνιέ κοστίζει 800.000 ευρώ μεικτά κι ακόμα 300.000-350.000 είναι το κόστος του Βαγγέλη Οικονόμου. Στους δύο έμπειρους παίκτες που βαδίζουν στα 32 αναμένεται ο Παναθηναϊκός να ζητήσει λύση συνεργασίας. Το συμβόλαιό τους, ωστόσο, λήγει το καλοκαίρι του 2020 και λογικά θα χρειαστεί αποζημίωση. Επίσης, έχουμε τονίσει ότι είναι άγνωστο τι θα γίνει με ποδοσφαιριστές, όπως οι Τζανδάρης, Παντελάκης, Βέργος, οι οποίοι δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος. Μεικτά και οι τρεις δεν κοστίζουν περισσότερο από 200.000 ευρώ. Ένα σεβαστό ποσό όταν έχεις μικρό μπάτζετ. Καθοριστικός για το μπάτζετ είναι και ο Κάτσε.

Ο Παναθηναϊκός θεωρείται απίθανο να πληρώσει τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει τη δυνατότητα ακόμα κι αν οι απαιτήσεις των Θεσσαλονικέων δεν είναι μεγάλες. Επιπλέον, ο Αλβανός διεθνής χαφ στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο», που λήγει το επόμενο καλοκαίρι προβλέπονται αποδοχές 400.000 ευρώ καθαρά. Ποσό που δεν μπορεί να δώσει ο Παναθηναϊκός. Αν ο Κάτσε συναινέσει περίπου στα μισά, όσα δίνει και φέτος το «τριφύλλι», τότε αλλάζει η κατάσταση.

Εκτός από τις αποχωρήσεις, όμως, υπάρχουν και οι ανανεώσεις. Ο Κουρμπέλης παίρνει καθαρά τώρα κοντά στις 300.000 ευρώ. Το συμβόλαιό του λήγει το Δεκέμβριο του 2020 και είναι στις προτεραιότητες της ΠΑΕ για ανανέωση. Όταν έρθει η ώρα να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο. Λογικά από τον ερχόμενο Ιούνιο κι έπειτα. Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να διασφαλίσει την παρουσία των Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη. Ο καθένας εισπράττει 40.000 ευρώ ετησίως και φυσικά για να επεκταθεί το συμβόλαιό τους και να τους δέσει το «τριφύλλι» θα πρέπει να αυξήσει τις αποδοχές του.

Ακόμα και ο βασικός γκολκίπερ ο Διούδης είναι στους χαμηλόμισθους. Με 100.000 ευρώ ετησίως. Κι αυτός έχει συμβόλαιό έως το 2020. Αν θελήσει να τον κρατήσει για αρκετά χρόνια η ομάδα κι εδώ θα πρέπει να κάνει αναπροσαρμογή προς τα πάνω. Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις για τις αποχωρήσεις και τις ανανεώσεις θα καθορίσουν το μπάτζετ. Αυτό δεν μπορεί να φιξαριστεί, όμως, τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Ανάλογα την εξέλιξη που θα έχει κάθε υπόθεση θα αυξομειώνεται. Στο σύνολο, πάντως, μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή να ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ