«Δίκαιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, είναι η πιο ποιοτική ομάδα»

«Δίκαιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, είναι η πιο ποιοτική ομάδα»

Ο Γιάννης Αναστασίου επισήμανε ότι ο Δικέφαλος οδεύει άξια προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Ομόνοιας στην Κύπρο, αλλά μίλησε στον «ARENA FM 89.4» για την πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τον Δικέφαλο επισήμανε τα εξής: «Όπως εξελίσσεται η σεζόν ο ΠΑΟΚ θα είναι δίκαιος πρωταθλητής. Είναι η πιο ποιοτική ομάδα και δικαιολογημένα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Είναι η πιο ισορροπημένη και σταθερή ομάδα, έχει πολλές επιλογές και έχει παίκτες με προσωπικότητα, παίκτες που καθορίζουν τα παιχνίδια.

Έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, παίζει σταθερά το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου τα τελευταία δυο χρόνια και έχει βελτιώσει την ποιότητά του σε όλες τις γραμμές, βρίσκοντας τρόπο να αντεπεξέλθει ακόμη κι αν δεν πάει καλά κάτι. Σε συνδυασμό με την θέληση και την δίψα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, πιστεύω πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Κερδίζει σερί κύπελλα, θα κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος, και από ότι φαίνεται είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Ο ΠΑΟΚ με τις μεταγραφές του Δεκέμβρη, πρόσθεσε ποιοτικούς παίκτες σε κάθε γραμμή. Όσον αφορά την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου, θα εξαρτηθεί και από το αν κρατήσει τον Ολιβέιρα ή όχι. Στην θέση του αριστερού μπακ, αν ο Βιεϊρίνια θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί, και στο κέντρο της άμυνας αν ο Βαρέλα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο Μαουρίσιο επίσης είναι σημαντικός παίκτης και θα λείψει το καλοκαίρι».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Κάθε φορά λέμε τα ίδια, αλλά δεν βελτιωνόμαστε ποτέ. Στην Ελλάδα παραμένουμε σταθεροί σε πρωτόγονες καταστάσεις γιατί προφανώς και δεν θέλουμε να αλλάξουμε ή γιατί ο νόμος μας αφήνει να μείνουμε έτσι, ή γιατί το γήπεδο νομίζουμε είναι σπίτι μας ενώ δεν είναι. Σαν λαός δείχνουμε πως δεν θέλουμε να αλλάξουμε.

Όλοι έχουν απαίτηση από τον ποδοσφαιριστή, αλλά κανείς δεν σκέφτεται την απαίτηση που έχει ο ποδοσφαιριστής για τους φιλάθλους. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πρωταγωνιστές παράγοντες, διαιτητές, φίλαθλοι, αστυνομία, υπουργοί, όμως όχι ποδοσφαιριστές. Αν δεν αλλάξει αυτό, δυστυχώς δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Ο καθένας πηγαίνει στο γήπεδο και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Και στον δρόμο το συναντάμε αυτό. Αν κάνεις παρατήρηση σε έναν να προσέχει να μην τρακάρει, γιατί κάνει παρανομία, αυτός σε βρίζει. Το να λέμε κάθε φορά τι πρέπει να κάνουμε και να μην γίνεται τίποτα στο τέλος, δεν έχει αξία.

Ο καθένας πρέπει να ξέρει με τον εαυτό του τι συμβαίνει. Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο καθένας μόνος του τι θέλει να κάνει πηγαίνοντας στο γήπεδο. Είναι θέμα παιδείας. Σαν λαός αν και έχουμε από τους πιο Αρχαίους πολιτισμούς, δεν έχουμε παιδεία. Πρέπει να διδαχθεί από το σχολείο και την οικογένεια αυτό. Αν δεν συμβεί, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι ζήτημα θέλησης».

Για την πορεία του στον πάγκο της Ομόνοιας φέτος: «Έχω συμβόλαιο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι στην Ομόνοια, με προοπτική ανανέωσης. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να πηγαίνω στο γήπεδο με διάθεση να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να γίνω καλύτερος και σαν προπονητής. Ο κόσμος της Ομόνοιας είναι απαιτητικός, τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιτυχίες η ομάδα, φέτος δεν τα πηγαίνει καλά επίσης, γιατί έκανε πολλές συνεχόμενες ήττες. Το Νοέμβριο που πήγα στην ομάδα προσπάθησα να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού και την νοοτροπία. Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλύτερη, παίζουμε καλύτερα και χτίζουμε τις βάσεις προκειμένου του χρόνου να είναι πολύ πιο απαιτητική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ