Το πιο δύσκολο στοίχημα του Σαββίδη

Το πιο δύσκολο στοίχημα του Σαββίδη

Η συνάντηση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ με εκπροσώπους των οργανωμένων του ΠΑΟΚ ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δείχνει ότι επιχειρεί να σπάσει τον πάγο

Ο Σαββίδης δεν έχει κρύψει ότι φτιάχνεται με το να γνωρίζει την αποθέωση από το κοινό του ΠΑΟΚ. «Θέλω να γίνω ο αρχηγός της οικογένειας» έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, ωστόσο παρά το γεγονός ότι έχει ξοδέψει ένα σκασμό εκατομμύρια ως τώρα, δεν έχει καταφέρει παρά να πάρει μερικές παροδικές χαρές. Είναι βλέπετε δύσκολο το κοινό του ΠΑΟΚ. Και πολύ περισσότερο το κομμάτι των οργανωμένων.

Οι οργανωμένοι – ανοργάνωτοι του Δικέφαλου δεν μπορούν να μπουν σε καλούπια. Δεν το έχουν μάθει και δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να το καταφέρει. Βλέπετε ακόμη και οι προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν με τη λεγόμενη συντονιστική επιτροπή, δεν κράτησε πολύ. Τα κομμάτια των συνδέσμων του ΠΑΟΚ είναι πολλά, ετεροβαρή και με σημαντικές ιδεολογικές διαφορές. Όχι φυσικά στα του ΠΑΟΚ, αλλά σε όλα τα γύρω – γύρω.

Ο Σαββίδης βρέθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ως ιδιοκτήτης στην περίφημη αναμέτρηση με τη Ραπίντ Βιέννης που σημαδεύτηκε από τρομερά επεισόδια και ακολούθως με την τιμωρία που επιβλήθηκε απ’ την UEFA. Από τα τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών περισσότερο «πόνεσε» αυτό των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στη Γερμανία και έπαιζε την πρώτη πρόκρισή του στους χρυσοφόρους ομίλους στην άδεια Τούμπα.

Εκτοτε έζησε αρκετές αποδοκιμασίες ο Σαββίδης. Ακόμη και προς τον ίδιο, όταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν… κουραστεί να ξεσπούν στους παίκτες, στους προπονητές και στους παρατρεχάμενους. Ακόμη και εφέτος οι ανακοινώσεις του ιστορικού συνδέσμου της Θύρας 4 μετά τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την άσημη Εστερσουντ και μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, περιείχαν αρκετές εκφράσεις – μαχαιριές για τον ιδιοκτήτη, ενώ επεισοδιακές ήταν οι κατά καιρούς απόπειρες συνάντησης μεταξύ των δύο πλευρών.

Το κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ πέρυσι, βάφτηκε με το αίμα των επεισοδίων που προηγήθηκαν του τελικού με την ΑΕΚ στον Βόλο και συνοδεύτηκε με τιμωρία επτά αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Η κρίση γεννάει ευκαιρίες λένε κι έτσι φαίνεται να αντιμετώπισε ο Σαββίδης τη συγκεκριμένη τιμωρία. Η ομάδα του ΠΑΟΚ από την αρχή της περιόδου δείχνει ότι θα παλέψει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το γεγονός ότι εφέτος έχει καταφέρει να κρατιέται κοντά στην κορυφή, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στη Θεσσαλονίκη και στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Οι θύρες της Τούμπας θα ανοίξουν για πρώτη φορά σε αγώνα εγχώριας διοργάνωσης εφέτος στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ο Σαββίδης ξέρει ότι οι κίνδυνοι να κλείσει και πάλι η Τούμπα είναι ορατοί δεδομένων των αυστηρότερων κανονισμών που ισχύουν (;) εφέτος.

Ετσι το απόγευμα της Παρασκευής ο Σαββίδης κάλεσε στην Τούμπα εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για να τους ζητήσει να μην ανάψουν πυρσοί και να περιφρουρήσουν οι ίδιοι όσο καλύτερα μπορούν το γήπεδο. Βέβαια στον (μικρό)κόσμο των οργανωμένων οπαδών εξακολουθούν να υποβόσκουν αρκετές κόντρες, που ως συνήθως απορρέουν από το ποιοι είναι οι «εκλεκτοί» που κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον Σαββίδη. Ισως και για αυτόν τον λόγο να επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική η συνάντηση.

Άλλωστε το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνέλευση συνδέσμων του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη και την επαρχία στην Τούμπα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποπτεύονται ότι η συνάντηση της Παρασκευής αποτελούσε «πρόγευμα» για να περάσουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές. Οσο η ομάδα θα είναι κοντά στον στόχο της, τα πράγματα δεν θα είναι δύσκολα σε αυτή την ταραγμένη σχέση. Τα δύσκολα είναι πάντα όταν στραβώνει το κλίμα…

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ βρήκε στην Τούμπα τους ανθρώπους που είχαν ξεμείνει από τη διοίκηση Ζαγοράκη και μετέπειτα Βρύζα, όσον αφορά στο κομμάτι των σχέσεων με το οργανωμένο κίνημα. Όπως δείχνει η ιστορία των πέντε ετών της εποχής Σαββίδη, ελάχιστα άλλαξαν εσκεμμένα και με σχέδιο στο συγκεκριμένο ευαίσθητο κομμάτι.

Αποτέλεσμα; Να κάνει ουσιαστικά ό,τι θέλει μια συγκεκριμένη μερίδα του οργανωμένου κινήματος του ΠΑΟΚ, απολαμβάνοντας μάλιστα και εργασιακά προνόμια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, γεγονός που δημιουργεί όπως είναι φυσικό «παιδιά και αποπαίδια». Πράγματα που δεν είναι κρυφά ούτε στον μικρόκοσμο της Θεσσαλονίκης ούτε πολύ περισσότερο στον κόσμο των οργανωμένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ