Λάρσον: «Στον Άρη αναγεννήθηκα»

Λάρσον: «Στον Άρη αναγεννήθηκα»

Μία από τις καλύτερες μεταγραφές της τελευταίας 20ετίας για τον Αρη, ο Ντάνιελ Λάρσον, έκανε τον πρώτο απολογισμό της παρουσίας του στους κίτρινους.

Ο Ντάνιελ Λάρσον αποτελεί έναν από τους βασικούς «αναμορφωτές» του Άρης, καθώς ερχόμενος τον Ιανουάριο, ο Σουηδός εξτρέμ είχε καθοριστική συμβολή στην εντυπωσιακή βελτίωση της εικόνας της ομάδας του Σάββα Παντελίδη στον δεύτερο γύρο.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συνεργασία του με τους κίτρινους, «έβγαλε το καπέλο» στους οπαδούς της ομάδας για την στήριξή τους, ενώ τόνισε οτι του χρόνου η ομάδα θα παλέψει για να κατακτήσει έναν τίτλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάρσον στο allaboutaris

-Ντάνιελ, είσαι δύο μήνες στον Αρη. Οι πρώτες σου εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής; Μία καινούργια εμπειρία για σένα μετά την Τουρκία

Οταν ήρθα στην ομάδα, ήμουν πολύ χαρούμενος. Ημουν έτοιμος να παίξω. Προσπαθούσα να ενσωματωθώ αμέσως. Γενικά είχα ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα από την ομάδα, τον κόσμο και φυσικά από τους συμπαίκτες μου.

-Πως προέκυψε ο Αρης για σένα. Πότε ενημερώθηκες πρώτη φορά για το ενδιαφέρον του Αρη;

Ηταν μόλις λίγες εβδομάδες πριν έρθω, όταν αρχίσαμε να μιλάμε. Φάνηκε αμέσως ότι είναι μία καλή επιλογή για μένα.Οταν ήρθα, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ήταν το μέρος όπου ήθελα να βρίσκομαι.

«Μακάρι να παίξω με τον Γκάμα»

-Γνώριζες ότι ερχόσουν για να καλύψεις το κενό του Μπρούνο Γκάμα;

Οχι συγκεκριμένα για να τον αντικαταστήσω. Αλλά ήξερα ότι έχασαν έναν παίκτη-κλειδί λόγω σοβαρού τραυματισμού και ήθελαν μία παρόμοια επιλογή. Ήξερα ότι έρθω εδώ και θα υπάρχουν απαιτήσεις από μένα.

-Πολλοί υποστηρίζουν πάντως είσαι καλύτερος από τον Μπρούνο Γκάμα. Δεν ξέρω κατά πόσο τον έχεις δει.

Παίξαμε αντίπαλοι στην Ισπανία. Είμαι χαρούμενος που το λένε αλλά δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε. ο ένας τον άλλον. Μακάρι να παίξουμε μαζί.

«Μίλησα με τον Σόουζα πριν έρθω»

-Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάνεις πρώτα μία έρευνα. Μίλησες με κάποιον πριν έρθεις στον Αρη; Για την ομάδα, για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ναι, το έκανα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν είναι τόσο μεγάλος. Ετσι παντού γνωρίζεις κάποιον που γνωρίζει κάποιον. Ετσι συγκέντρωσα κάποιες πληροφορίες.

Με τον Ντουρμάζ ήμασταν συμπαίκτες, αλλά δεν βρίσκεται τώρα στην Ελλάδα Δεν μίλησα μαζί του. Βρήκα έναν τρόπο να μιλήσω με τον Ούγκο Σόουζα Είχε έναν καλό του φίλο στην ομάδα μου στην Τουρκία. Ετσι μιλήσαμε λίγο.

«Στην Ξάνθη έγινε η αρχή της αντεπίθεσής μας»

-Ήρθες σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και έκανες το ντεμπούτο σου κόντρα στον Λεβαδειακό.

«Βαριά ήττα… Δύσκολο παιχνίδι, κακός αγωνιστικός χώρος. Δύσκολη μέρα γενικά. Επρεπε να κερδίσουμε, δεδομένης της ποιότητας μας. Αν μας δινόταν ακόμα μία ευκαιρία, θα τους κερδίζαμε σίγουρα. Δεν με πήρε από κάτω, για να είμαι ειλικρινής. Απλά περίμενα το επόμενο παιχνίδι».

-Μετά από εκείνο το παιχνίδι, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα. Ο προπονητής ήταν κοντά στην αποχώρηση. Ομως στην Ξάνθη, κάτι άλλαξε.

Δεν το γνώριζα αυτό, Αλλά ναι… Κερδίσαμε στην Ξάνθη. Ηταν μία καλή ομαδική προσπάθεια. Παλέψαμε ο ένας για τον άλλον και θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς. Ευτυχώς τους πήραμε. Δεν ήταν βέβαια μόνο λόγω τύχης.

-Εκείνο το παιχνίδι, ήταν η αρχής της αντεπίθεσής σας στο πρωτάθλημα, για την 5η θέση;

Θεωρώ πως ναι. Κάθε παιχνίδι, είναι ξεχωριστό. Είναι δύσκολο να πεις ότι εφόσον κερδίσεις ένα ματς θα κερδίσεις και τα επόμενα. Πρέπει να συνεχίσεις τη δουλειά».

«Δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε»

-Τι άλλαξε μέσα στο γήπεδο; Διότι πριν την Ξάνθη βλέπαμε μία ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορούσε. Μετά όλα άλλαξαν. και βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Κάτι καλύτερο στα τελευταία παιχνίδια. Ήρθατε κάποιοι παίκτες τον Ιανουάριο

Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, διότι δεν ζούσα την ομάδα από πριν. Οταν ήρθα, παίζαμε κάθε τρεις μέρες Δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε τι έγινε ή να αλλάξουμε κάτι. Μόνο κάποιες λεπτομέρειες και μετά ξανά μέσα στο γήπεδο. Δεν είμαι σίγουρος πως να απαντήσω σε αυτό γιατί ήρθα πρόσφατα.

-Επιμένω, γιατί μετά την ΑΕΚ, πολλοί χαρακτήριζαν τον Αρη ως την ομάδα με την καλύτερη φόρμα

Είναι δύσκολο να πω. Είμαστε δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Αν εφαρμόζουμε το πλάνο μας, έχουμε πιθανότητες σε κάθε παιχνίδι απέναντι σε κάθε ομάδα. Αν και κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν δύσκολα για εμάς. Αν ξεκινούσαμε αλλιώς το παιχνίδι, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

-Ο κόσμος περίμενε κάτι καλύτερο, μετά την ισοπαλία στον ΠΑΟΚ και τη νίκη επί της ΑΕΚ.

Και εμείς περιμέναμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και μία άλλη εμφάνιση. Η απόδοση μας δεν ήταν αρκετή σε εκείνο το παιχνίδι. Αλλά ευτυχώς αντιδράσαμε. Αυτό είναι το σημαντικό. Πρέπει να ξεχνάς την ήττα γρήγορα.

«Σούντγκρεν και Χόλμπεργκ θα είναι χρήσιμοι»

-Εχεις κάτι σε αντίθεση με τους περισσότερους εξτρέμ. Γυρίζεις πίσω και βοηθάς στην άμυνα. Οπως ο Ματέο. Δεν το βλέπουμε πολύ συχνά.

Είναι ο τρόπος παιχνιδιού μου. Στη Σουηδία δίνεται μεγάλη έμφαση στο τακτικό κομμάτι. Όταν είσαι σε νεαρή ηλικία, δεν μαθαίνεις μόνο επίθεση. Η άμυνα είναι εξίσου σημαντική. Επίσης όταν έρχεσαι από μία ομάδα στην Τουρκία που ήταν στις τελευταίες θέσεις, αυτό σημαίνει πολύ άμυνα Επειδή εκεί δεν υπάρχει πολύ τακτική, αυτό σημαίνει έξτρα δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά για έναν εξτρέμ.

Σε αυτό, παίζει ρόλο ότι είσαι Σουηδός; Φημίζεστε για την πειθαρχία σας…

Πιθανότατα ναι…

-Επειδή αναφέραμε τη Σουηδία… Τον Ιανουάριο ο Αρης προσπάθησε να φέρει στη Θεσσαλονίκη τους Ντάνιελ Σούντγκρεν και Κάλε Χόλμπεργκ.

Τους ξέρω, ναι. Αλλά δεν μιλήσαμε. Τους γνωρίζω πολύ καλά ως παίκτες.

-Αρα πιστεύεις ότι θα είναι δύο καλές κινήσεις, εφόσον ο Αρης συμφωνήσει μαζί τους;

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι χρήσιμοι.

«Μπορούμε να το πούμε και αναγέννηση…»

-Νιώθεις αναγεννημένος στον Αρη. Είχε καλές σεζόν με τη Μάλμε, στην Τουρκία αλλά εδώ μοιάζει αναγεννημένος. Πιο νέος απ’ ό,τι είσαι.

Σε ευχαριστώ (σ.σ. γέλια). Μπορώ να το παραδεχτώ ότι δεν είμαι τόσο νέος πια, κανένα πρόβλημα. Αλλά από την πρώτη μέρα. ήρθα με ενθουσιασμό και εκτίμησα την ευκαιρία να έρθω για να παίξω. Εχεις δίκιο έως έναν βαθμό. Μπορούμε να το θεωρήσουμε ως αναγέννηση.

«Ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει το ποδόσφαιρο»

-Τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει και την καλύτερη φήμη στο εξωτερικό. Πως το ζεις μέχρι στιγμής, έχοντας παίξει εννέα παιχνίδια;

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις πρώτες και τις τελευταίες ομάδες Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές διαφορές των ομάδων. Οι μεγάλες ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και έχουν ποιοτικούς παίκτες. Επίσης πολύ καλά στάδια. Ειδικά οι οπαδοί, όχι μόνο του ΑΡΗ οι οποίοι είναι φανταστικοί, τις ομάδες τους και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που θαυμάζω.

-Ισως ένα διαφορετικό πάθος από αυτό της Σουηδίας. Η εικόνα που έχουμε εμείς, είναι ότι δεν έχουν το ίδιο πάθος με αυτό των Ελλήνων

Νομίζω ότι άλλαξε αρκετά τελευταία. Οι οπαδοί στη Σουηδία αυξάνονται. Τα στάδια συνήθως δεν είναι γεμάτα, αλλά αρκετές τα γεμίζουν. Οι οπαδοί αυξάνονται αλλά ίσως με διαφορετικό τρόπο.

«Χρειάζεται χρόνος για το κάτι παραπάνω»

-Είμαστε κοντά στο να κλειδώσουμε την Ευρώπη για την επόμενη σεζόν;

Στο χέρι μας είναι. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αν κοιτάξουμε τους βαθμούς που έχουμε, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλή θέση αλλά υπάρχουν ακόμα πέντε παιχνίδια και 15 βαθμοί για τους οποίους πρέπει να παλέψουμε».

-Περιμένεις ένα παιχνίδι απέναντι στη Μάλμε, την επόμενη σεζόν;

Δεν θα με πείραζε. Σίγουρα θα ήταν κάτι διαφορετικό.

-Βλέποντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και φυσικά τον Αρη τι πιστεύεις ότι χρειάζεται η ομάδα για να κάνει το βήμα παραπάνω;

«Είναι δύσκολο να υποδείξω κάτι συγκεκριμένο. Η ομάδα επέστρεφε φέτος στην 1η κατηγορία και χρειάζεται χρόνο. Δεν πρέπει να βιαστεί πιστεύω. Πρέπει να παίξει κάποιες χρονιές στο κορυφαίο επίπεδο ώστε να διεκδικήσει αυτά που θέλει μία ομάδα όπως ο Αρης. Βήμα-βήμα όπως κάνουμε τώρα πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

-Το λέω, διότι όπως ξέρεις ένας τίτλος είναι αυτό που θέλει η ομάδα εδώ και πολλά χρόνια. Πριν λίγα χρόνια, είχαμε την Ευρώπη, τις νίκες επί της Ατλέτικο, την ισοπαλία με τη Σίτι. Ο κόσμος θέλουν περισσότερα. Κάτι καλύτερο μετά από τέσσερα χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες.

«Για αυτό παίζουμε ως ποδοσφαιριστές. Ολοι θέλουν να διεκδικούν τίτλους και παρόλο που δεν είμαστε ακόμα εκεί, πρέπει να συνεχίσουμε κάνοντας αυτό που κάνουμε. Να παλέψουμε ίσως για το Κύπελλο την επόμενη σεζόν και να μείνουμε ψηλά στο πρωτάθλημα».

«Δύσκολο να κληθώ στην Εθνική»

– Πιστεύεις ότι μία καλή χρονιά στην Ευρώπη με τον Αρη, θα ανοίξει την πόρτα της Εθνικής Σουηδίας για σένα; Διότι ελπίζαμε ότι θα κληθείς για τα προκριματικά του Euro.

Πιστεύω ότι είναι δύσκολο δεδομένης της ηλικίας μου. Επίσης υπάρχουν επιλογές τις οποίες ο προπονητής βλέπει πριν τη δική μου.

-Ρωτάω επειδή στη Σουηδία έγραφαν ότι μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στις κλήσεις

Στη Σουηδία το έγραφαν; Δεν το είδα…

«Απολαμβάνω τη δουλειά με τον Παντελίδη»

-Δουλεύεις με έναν νέο προπονητή, τον κ. Παντελίδη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου έως τώρα;

Δουλεύει σκληρά. Επαγγελματίας. Ικανός τακτικά. Ξέρει τι θέλει από τους παίκτες. Απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι.

Δεν περίμενα τέτοια πίεση και παλμό στο γήπεδο»

-Και φυσικά ο κόσμος…Οι καλύτεροι, για πολλούς, στην Ελλάδα. Και φυσικά για εμάς.

Το πρώτο παιχνίδι στο Χαριλάου ήταν έκπληξη για μένα. Δεν περίμενα τέτοια πίεση και παλμό στο γήπεδο. Ενθουσιάστηκα που είδα την υποστήριξη που έχει αυτή η ομάδα Αξίζουν το καλύτερο από εμάς κάθε Κυριακή ή κάθε Σαββατοκύριακο.

-Τις περισσότερες φορές, τον Ιανουάριο, δεν βρίσκεις εύκολα καλούς παίκτες. Φέτος ο Αρης τα κατάφερε με σένα, τον Ρόουζ, τον Κόρχουτ και η άφιξη σας βοήθησε την ομάδα να ανέβει επίπεδο και να βρίσκεται τώρα στην 5η θέση.

«Πρέπει να το πιστώσετε στο τμήμα σκάουτινγκ και στον αθλητικό διευθυντή. Διέκριναν κάποιες αρετές στους παίκτες που ήθελαν. Ταιριάξαμε στο σύνολο. Επίσης όλοι ήρθαμε με μεγάλη θέληση για να βοηθήσουμε την ομάδα αμέσως. Μπορεί να ήταν σύμπτωση και ίσως λίγη τύχη αλλά ήμασταν έτοιμοι.

«Μας αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη»

-Πέρα από το ποδόσφαιρο, ζεις και σε μία καινούργια πόλη, τη Θεσσαλονίκη, η οποία καταλαβαίνω ότι σου αρέσει αρκετά.

Ναι. Μ΄αρέσει πολύ. Δεν ήξερα πολλά ερχόμενος εδώ αλλά τη μαθαίνω. Η οικογένειά μου είναι επίσης χαρούμενη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Για να μπορώ να παίξω, πρέπει να ξέρω ότι είναι εξίσου χαρούμενοι. Μας αρέσει πολύ μέχρι στιγμής.

-Εχεις μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις; Αν μπορούμε να τις πούμε

Την επόμενη χρονιά υπόσχομαι θα κάνω κάποια μαθήματα.

«Εχει μεγάλο πάθος ο Καρυπίδης»

-Εχεις γνωρίσει τον πρόεδρο; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου; Ως άνθρωπος, ως πρόεδρος

Εχει μεγάλο πάθος για τον Αρη. Θέλει να πετύχει μέσα από αυτό Παθιάζεται πολύ. Ερχεται στα αποδυτήρια μετά τα παιχνίδια. Φαίνεται ότι το αγαπάει.

-Φαντάζομαι είναι κάτι διαφορετικό για σένα.

Σίγουρα πολύ νεαρός για πρόεδρος σε σχέση με αυτούς στις άλλες ομάδες μου.

-Και ένα δικό σου μήνυμα στον κόσμο για τα επόμενα πέντε παιχνίδια και τη νέα σεζόν

Αρχικά ένα ευχαριστώ για τη στήριξη από τη μέρα που ήρθα. Είναι Είναι εκπληκτικό. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μείνετε και εσείς χαρούμενοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ