Ολυμπιακός: Ο Μεριά στην καλύτερη 11άδα της Αφρικής

Ολυμπιακός: Ο Μεριά στην καλύτερη 11άδα της Αφρικής

Ο Γιασίν Μεριά συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 11άδα των προκριματικών του Κόπα Αφρικα. Ο Τυνήσιος, εκτός από διακρίσεις, έχει κερδίσει και σίγουρη θέση στον Ολυμπιακό.

Ο Γιασίν Μεριά είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού. Ενας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε απευθείας από το αντιτουριστικό πρωτάθλημα της Τυνησίας, άγνωστος στο ελληνικό και το ευρύ κοινό. Αλλά με ένα εντυπωσιακό Μουντιάλ στα πόδια του και μία «σίγουρη» θέση στην 11άδα της Εθνικής Τυνησίας. Καθώς εδώ και 3,5 χρόνια, αποτελεί τον βασικό και αναντικατάστατο πυλώνα της αμυντικής διάταξης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Κάτι, άλλωστε, που το επιβεβαιώνουν οι 27 διεθνείς συμμετοχές του (με 3 γκολ), όπως και τα 22 (!) συνεχόμενα 90λεπτα!

Οι τελευταίες δύο συμμετοχές του με την Εθνική Τυνησίας έλαβαν χώρα στις 22/03 (συμμετοχή και γκολ με τη Σουαζιλάνδη για τα προκριματικά του Nations Cup) και στις 26/03 (φιλικό με την Αλγερία). Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF), Μεριά ήταν τόσο καλός, που το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 11άδα των προκριματικών του Κόπα Αφρικα. Μαζί με ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλάχ, ο Μανέ και ο Κεϊτά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ 11ΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ NATIONS CUP

Αντρέ Ονανά (Καμερούν, Αγιαξ), Γιασίν Μεριά (Τυνησία, Ολυμπιακός), Σαλίφ Κουλιμπαλί (Μάλι, Αλ Σόρτα), Ερικ Μπαϊγί (Ακτή Ελεφαντοστού, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νάμπι Κεϊτά (Γουινέα, Λίβερπουλ), Χακίμ Ζίγιεκ (Μαρόκο, Αγιαξ), Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος, Λίβερπουλ), Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη, Λίβερπουλ), Οντιον Ιγκάλο (Νιγηρία, Σανγκάη Σενχούα), Φίστον Αμπντούλ Ραζάκ (Μπουρουντί, Καμπίλιε), Σέντρικ Μπακαμπού (Κονγκό, Μπεϊζίνγκ Γκουοάν).

Ο ΜΟΝΟΣ ΜΕ… ΣΙΓΟΥΡΗ ΘΕΣΗ

Μια σπουδαία διάκριση και επιβράβευση, για έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα για να επιβεβαιώσει ότι αξίζει να παίζει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο. Και ότι αξίζει να έχει θέση βασικού και σημαντικό ρόλο στο τώρα και το αύριο του Ολυμπιακού.

Η χρονιά είχε αρκετά πάνω και κάτω για τον 25χρονο στόπερ του Ολυμπιακού, που με το «καλημέρα» έδειξε ότι έχει την ποιότητα, τα προσόντα, αλλά και την… τρέλα να παίξει ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Εως τώρα έχει γράψει 20 συμμετοχές, ωστόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι επέστρεψε τραυματίας (οστικό οίδημα στον αστράγαλο) μετά το παιχνίδι Τυνησία Μαρόκο, τις 20 Νοεμβρίου. Ενας τραυματισμός που τον άφησε εκτός δράσης για σχεδόν 1,5 μήνα.

Ο Μεριά ήταν από τους παίκτες που είχαν «πληρώσει» το περίφημο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αδικα κατά τους περισσότερους. Ορθά κατά τον Μαρτίνς. Πλέον, με τις εμφανίσεις του από τη στιγμή που καθιερώθηκε ξανά στην 11άδα, δείχνει πως έχει ό,τι χρειάζεται για να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό. Και για αυτόν τον λόγο, αυτή τη στιγμή φαντάζει ως μοναδικός «σίγουρος» κεντρικός αμυντικός για το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Η ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο ίδιος, αλλά και ο Ολυμπιακός έδωσαν μάχη για να γίνει η μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός με την Σφαξιέν, που έκανε παιχνίδια και ο ίδιος με την ξεκάθαρη άρνησή του να συζητήσει με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πλην των Ερυθρόλευκων. «Εκβιάζοντας» ουσιαστικά την ομάδα του, για χάρη του Ολυμπιακού.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε πληρώσει σχεδόν 2.000.000 € για να  αγοράσει την ανακάλυψη του Φρανσουά Μοντέστο, ενώ ο Τυνήσιος αμυντικός έχει υπογράψει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022 με τους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ