Αρης – ΟΦΗ 3-1

Αρης – ΟΦΗ 3-1

Ο Αρης «φλέρταρε» έντονα με μια κακή ήττα απέναντι στον «διαβασμένο» ΟΦΗ, όμως με εκπληκτική απόδοση στο τελευταίο 15λεπτο ανέτρεψε το 0-1 (26' Βαζ) και επικράτησε με 3-1. Ρόουζ (75'),  Ματίγια (89') και Μαρτίνες (94') οι σκόρερ των νικητών που έφτασαν τους 43 βαθμούς και «φορτσάρουν» για την 4η θέση!

Ο Άρης πέτυχε τεράστια νίκη επί του ΟΦΗ με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή, σκοράροντας τρεις φορές στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τους τρεις βαθμούς κι έφτασε τον Ατρόμητο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 43 πόντους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν αναμφίβολα ο Ματίγια, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 89’ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Ο ΟΦΗ, που πλέον είναι πολύ δύσκολο ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό, είχε προηγηθεί με τον Βαζ στο πρώτο μέρος, αλλά ο Άρης με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Αιφνιδίασε στο ξεκίνημα ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο καθώς μπήκε δυνατά στο ματς και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιέσουν. Οι κίτρινοι φάνηκε ότι δεν περίμεναν μια τέτοια τακτική από την ομάδα του Ηρακλείου και η αλήθεια είναι πως ο ΟΦΗ «βραχυκύκλωσε» τον Άρη. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι που καίγονταν για τη νίκη δεν περιορίστηκαν στην σωστή εφαρμογή του αμυντικού τους πλάνου. Προσπάθησαν να βγάλουν κόντρες για να απειλήσουν την εστία του Κουέστα και δεν χωρά αμφιβολία πως πέτυχαν τον στόχο τους.

Οι παίκτες του ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και τελικά κατάφεραν να προηγηθούν.

Το γκολ του Βαζ

Ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα στο 26’ όταν ο Κουτσιανικούλης έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Βαζ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα, ο οποίος ήταν αδύνατον ν’ αντιδράσει. Η ομάδα της Κρήτης έκανε το 1-0 με το ωραίο πλασέ του Βας και η συνέχεια του πρώτου μέρους τα είχε όλα.

Έπιασε πέναλτι ο Σωτηρίου

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε και πίεσε τον ΟΦΗ ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 45’ σε χέρι του Νάστου μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιουνές και τη εκτέλεση του ανέλαβε ο Ματέο Γκαρσία.

Ο εξτρέμ του Άρη σούταρε στην δεξιά γωνία του Σωτηρίου και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ διατήρηση ανέπαφη την εστία του με πολύ καλή απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης (με την εκτέλεση κόρνερ) ο Άρης ζήτησε ξανά πέναλτι αλλά ο Σέζος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πίεση του Άρη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πιέζει τον ΟΦΗ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και την κατοχή μπάλας ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να οπισθοχωρήσουν για να κρατήσουν το προβάδισμα. Το σκηνικό του αγώνα στο δεύτερο μέρος είχε σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον Άρη καθώς δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο.

Ο ΟΦΗ έκανε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο τερματοφύλακας Σωτηρίου πέρασε εκτός αγώνα. Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων είχε χτυπήσει το κεφάλι του στο δοκάρι σε φάση του πρώτου ημιχρόνου και έγινε αλλαγή στο 58’, με τον Στρέζο να παίρνει την θέση του.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα επέλεξε να βάλει στο 68’ και τρίτο στόπερ (Παπάζογλου) βλέποντας ότι ο Άρης πίεζε την ομάδα του για να ισοφαρίσει, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν απέφυγαν την ισοφάριση.

Η ισοφάριση με τον Ρόουζ

Η υπεροχή του Άρη ανταμείφθηκε τελικά στο 75’, με τους κίτρινους να φτάνουν στο 1-1 με γκολ του Ρόουζ. Ο παίκτης του Άρη έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στρέζου.

Ο ΟΦΗ είχε πάντως πολύ μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει και δεύτερη φορά όταν ο Φερέιρα βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα στο 77’αλλά ο νεαρός Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ.

Η ανατροπή με τον Ματίγια και το 3-1 με Μαρτίνεζ

Ο Άρης συνέχισε την πίεση στα καρέ του ΟΦΗ κυνηγώντας το γκολ που θα του έδινε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το 2-1 στο 89’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, κάνοντας έτσι την ανατροπή κόντρα στην ομάδα του Ηρακλείου.

Στο 94’ ο Άρης πέτυχε και τρίτο γκολ, με νέα εκτέλεση φάουλ αυτή την φορά από τον Μαρτίνεζ για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 για τον Άρη.

Το «κλειδί»: Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ικανότητα των παικτών του στις εκτελέσεις φάουλ και αυτό αποδεικνύεται από τα γκολ που πέτυχαν Ματίγια και Μαρτίνεζ.

Το 10άρι: Ο Ματίγια ήταν αυτός που έκανε το 2-1 στο 89’ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και κερδίζει τον τίτλο του MVP.

Στον πάγκο: Η μεσαία γραμμή του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί πίεση η άμυνα των φιλοξενούμενων.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής του ΟΦΗ, Χάιμε Βέρα έδειξε να συμβιβάζεται με την οπισθοχώρηση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Άρης – ΟΦΗ 3-1

Γκολ: 75’ Ρόουζ, 89’ Ματίγια, 94’ Μαρτίνεζ – 26’ Βαζ

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (61’ Λάρσον), Ντιγκινί, Γιουνές (75’ Μαρτίνεζ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου (58’ Στρέζος), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κυριακίδης (68’ Παπάζογλου), Νάστος, Φερέιρα Σόουζα, Βαζ (81’ Αργυρόπουλος), Κουτσιανικούλης, Σασί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ