Ιστορική μορφή του ΠΑΟΚ αποθεώνει την ομάδα νέων

Ιστορική μορφή του ΠΑΟΚ αποθεώνει την ομάδα νέων

Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου μίλησε για τη φοβερή φουρνιά παικτών που διαθέτει η ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα.

Ο Κώστας Ιωσηφίδης είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ που είχε συμμετοχή ως παίκτης και στους τέσσερις πρώτους τίτλους της ομάδας (τα Κύπελλα του 1972 και του 1974 και στα πρωταθλήματα του 1976 και του 1985). Είναι και ο μοναδικός που ως παίκτης του Δικέφαλου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Πέρασε αρκετά χρόνια ως γενικός αρχηγός της πρώτης ομάδας αλλά πλέον είναι γενικός αρχηγός της Κ19, η οποία έχει κατακτήσει δύο σερί τίτλους, πέρυσι και φέτος!

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ μίλησε στον «Libero 107,4» για τα νέα ταλέντα της ομάδας, αλλά αναφέρθηκε και στον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είναι ο προπονητής των δύο τίτλων!

Για την Κ19 του Δικέφαλου είπε: «Τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και θα παίξουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Το λέω σε καθημερινή βάση. Αυτό που έκαναν από πέρσι μέχρι και φέτος, όντας αήττητοι, δεν χωράει αμφισβήτηση. Όσοι ήταν και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είδαν πόσο ταλέντο έχουν, πόσο συγκροτημένα άτομα είναι, είναι άδικο να τους αμφισβητήσει κανείς».

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τότεναμ: «Αποκλείστηκαν και ίσως έπαιξε ρόλο ο κόσμος αλλά και το γεγονός ότι δεν μέτρησαν σωστά την Τότεναμ. Όταν κατάλαβαν ότι μπορούν να την αντιμετωπίσουν, αντέδρασαν σωστά και είδαν πως μπορούν να πάρουν την πρόκριση, αλλά τελικά δεν απέφυγαν την ήττα».

Για το μέλλον αυτών των παιδιών: «Πιστεύω και πρέπει να είναι έτοιμα αυτά τα παιδιά. Δεν έδειξαν μόνο φέτος ότι αξίζουν, λέγαμε και πιο πριν ότι οι γεννηθέντες το 1999 και 2000 έχουν ταλέντο και η ΠΑΕ έχει φροντίσει για το μέλλον τους. Από εκεί και πέρα, ο εκάστοτε προπονητής είναι αρμόδιος για να κάνει τις επιλογές του για την πρώτη ομάδα».

Για πιθανή συνεργασία με ομάδα του εξωτερικού: «Γιατί να πάμε στο εξωτερικό και να μην πάμε στη χώρα μας; Το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ. Πρέπει να δοκιμαστούν, πρέπει να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Είναι όλη η ομάδα, χρόνια μαζί. Έχει παίξει ρόλο ότι αυτοί οι 99ηδες έχουν ταλέντο και θα παίξουν σε υψηλό επίπεδο».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο Πάμπλο είναι «πατέρας» γι’ αυτά τα παιδιά. Έχει γιο σε αυτήν την ηλικία, προπονητικά είναι πολύ καλός, μέρα με την ημέρα δίνει νέα πράγματα στα παιδιά. Τους δείχνει να είναι χαμηλών τόνων, να δουλεύουν σκληρά και να σέβονται κάθε αντίπαλο. Τον υπεραγαπάνε. Είναι σκληρός απέναντί τους αλλά πάντα δίκαιος. Στο πρόσωπο του Πάμπλο βλέπουμε πως κάθε φορά γίνεται και καλύτερος ο ΠΑΟΚ…»

Για την πρώτη ομάδα: «Συγχαρητήρια στην πρώτη ομάδα, στους προπονητές και ένα μεγάλο μπράβο στον ηγέτη μας τον Ιβάν Σαββίδη που έχει το έχει δημιουργήσει όλο αυτό. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Ο ΠΑΟΚ δίκαια κατακτά το πρωτάθλημα».

Για τα ρεκόρ που σπάνε: «Χαρά μου να σπάνε τα ρεκόρ της εποχής μας αρκεί να υπάρχει η ανάλογη προσπάθεια. Όταν προσπαθείς και βελτιώνεσαι είναι λογικό να σπάνε. Και η ομάδα του ΠΑΟΚ δίκαια «σπάει» αυτά τα ρεκόρ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ