Ποντένσε-Φορτούνης : Ολυμπιακός με δύο σολίστες

Ποντένσε-Φορτούνης : Ολυμπιακός με δύο σολίστες

Οι πενήντα νύχτες του Ποντένσε στη Σούπερ Λιγκ, τα εξωφρενικά «νούμερα» του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός έχει δύο σολίστες. Και το απολαμβάνει

Στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη που σήμερα βρέθηκε στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη θυμίζοντας πως ο Ολυμπιακός πρωτίστως είναι «ένας»: Συνήθης ύποπτος. Διόλου παράξενο ότι για τρίτη σεζόν την τελευταία 4ετία καταφέρνει να είναι «διψήφιος» σε γκολ και ασίστ. Το έχει. Το κάνει. Του ανήκει. Και τον ξεχωρίζει από τη στάθμη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός όμως φέτος δεν έχει έναν που δηλώνει ταυτόχρονα κιθαρίστας και… ντράμερ στη μπάντα του. Απέκτησε και δεύτερο. Και όσο ο καιρός περνά, τόσο οι «πολλοί» αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Ντανιέλ Ποντένσε αυτό το… κάτι που σε κάνει να πληρώνεις με ευχαρίστηση εισιτήριο για να το απολαύσεις από την κερκίδα. Αν μάλιστα ο Πορτογάλος ήταν λιγάκι πιο συνεπής στο σκοράρισμα; Τότε οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν ήδη και δεύτερο «διπλό» στη βιτρίνα τους. Όπως και να έχει όμως, δεν είναι διόλου απίθανο να το καταφέρει και εκείνος. Και μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αυτή τη στιγμή μετρά 8 γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Με τέσσερα ματς να υπολείπονται; Δεν είναι απίθανο.

Όπως δεν είναι απίθανο ο Φορτούνης να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη δική του σοδιά. Φέτος με τον Ολυμπιακό έχει πετύχει 15 τέρματα και έχει χρεωθεί 13 ασίστ! Αν προσθέσει κανείς και την εθνική ομάδα; Ο αρχηγός έχει 3 γκολ και 1 ασίστ με τη γαλανόλευκη άρα οι αριθμοί του ανεβαίνουν στο 18-14. Μιας και μιλάμε όμως αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό; Η πρόσθεση της δράσης Φορτούνη και Ποντένσε φέρει αντίδραση 23 γκολ και 21 ασίστ! Αριθμός πολύ μεγάλος για τα ελληνικά δεδομένα. Και φυσικά δίχως… αντίπαλο στα μέρη μας.

Οι δύο άσοι έχουν μάλιστα και τις περισσότερες συμμετοχές μέσα στη σεζόν, δείγμα της εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Φορτούνης έχει παίξει σε 37 ματς, ο Ποντένσε σε ένα λιγότερο. Και όσο για το πρωτάθλημα ειδικά; Εκεί το πράγμα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και οι δύο άσοι έχουν ακριβώς από 22 ματς. Από αυτά τα 22 λοιπόν και οι δύο μαζί έχουν γκολ ή ασίστ, δηλαδή «συμμετοχή» σε δημιουργία ή εκτέλεση για τον Ολυμπιακό στα 15. Ένα εξωφρενικό ποσοστό της τάξης του 68%. Ο Φορτούνης 10 γκολ και 6 ασίστ. Ο Ποντένσε 5 γκολ και 7 ασίστ.

Και κάτι ακόμη για τον Πορτογάλο: Ο Ποντένσε οργιάζει από τις 10 Φλεβάρη και έπειτα. Στις τελευταίες 50 ημέρες έχει κάνει στο πρωτάθλημα όσα δεν έκανε από την αρχή της σεζόν. Στα τελευταία επτά ματς της Σούπερ Λιγκ μετρά 3 γκολ και 5 ασίστ! Από τα 5 και 7 αντίστοιχα στη σεζόν. Έχει με: ΠΑΟΚ (γκολ), ΑΕΚ (ασίστ), ΟΦΗ (2 ασίστ), Απόλλωνα (ασίστ), Άρη (2 γκολ) και Ατρόμητο (ασίστ). Μακράν ο πιο φορμαρισμένος από όλους αυτή την εποχή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ