Η σπάνια κοινή φωτογραφία Μπάγεβιτς-Χατζηχρήστου μαζί! (pic)

Η σπάνια κοινή φωτογραφία Μπάγεβιτς-Χατζηχρήστου μαζί! (pic)

Δύο σημαντικοί άνθρωποι της ΑΕΚ, οι Δημήτρης Χατζηχρήστος της Ορίτζιναλ και Ντούσαν Μπάγεβιτς σε μια σπάνια και... συλλεκτική κοινή φωτογραφία

Δύο παλιοί φίλοι, δύο μεγάλοι εχθροί πια. Δημήτρης Χατζηχρήστος και Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να είναι μακριά από την ΑΕΚ πια, αλλά και οι δύο έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο τις τελευταίες δεκαετίες για τον σύλλογο. Ο Γιουγκοσλάβος ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής οδηγώντας τον σύλλογο σε κατακτήσεις τίτλων και σημαντικών διακρίσεων, ο δεύτερος οργανώνοντας και μεγαλώνοντας το οπαδικό κίνημα της Ενωσης σε δύσκολα χρόνια, με τη δημιουργία της Ορίτζιναλ.

Τελικά η φυγή του Ντούσκο για τον Ολυμπιακό το 1996, έφερε τη ρήξη. Από τότε και με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Χατζηχρήστου ξεκίνησε ο ανελέητος πόλεμος στον Μπάγεβιτς. Τα όσα βίωσε ο Σέρβος είναι πλέον ιστορία με εκατομμύρια εικόνες και αναμνήσεις. Μέχρι και σφαίρες και απειλές είχαν καταγγελθεί.

Ακόμη και οι δύο επιστροφές του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ ως προπονητή το 2003 και το 2008 δεν επούλωσαν τις πληγές, δεν σταμάτησαν τον πόλεμο. Ποτέ αυτός ο πόλεμος δεν φαίνεται να σταμάτησε και ας θάφτηκαν πια τα τσεκούρια του πολέμου.

Τώρα και οι δύο εκτός ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς παραιτήθηκε αρχές της σεζόν από διοικητικό πόστο της ΠΑΕ ΑΕΚ χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και πάει πότε-πότε στο ΟΑΚΑ να την δει, ο Χατζηχρήστος κάνει σπάνιες εμφανίσεις σε παιχνίδια και σε θύρες μακριά από οργανωμένους, οι οποίοι τον… εξοστράκισαν το 2013 με τις ευλογίες Μελισσανίδη.

Και κάποτε αυτοί οι δύο εχθροί, ήταν φίλοι. Και τους συνδέουν πολλά. Όπως αυτή η φωτογραφία από το μακρινό 1977. Στην πρώτη χρονιά του Μπάγεβιτς ως ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, στην καλοκαιρινή προετοιμασία των κιτρινόμαυρων στην Πάρνηθα.

Ο Μπάγεβιτς με την κίτρινη μπλούζα, στη γωνία αριστερά ο ξανθός τότε Χατζηχρήστος παρέα με άλλους φιλάθλους του συλλόγου που είχαν σπεύσει να δουν από κοντά το μεγάλο αστέρι, τον σπουδαίο Μουντιαλικό άσο που είχε έρθει τότε στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ