Οι περίπλοκες και χρονοβόρες ελληνικές υποθέσεις

Οι περίπλοκες και χρονοβόρες ελληνικές υποθέσεις

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν αποφασίσει αν θα κινηθούν και δεν ξέρουν ακόμα αν έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν, για παίκτες όπως οι Καρέλης, Λαμπρόπουλος.

Από την ελληνική αγορά τα δύο ονόματα που έχουν γραφτεί και προκαλούν εντύπωση για τον Παναθηναϊκό είναι αυτά των Νίκου Καρέλη και Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Καταρχάς, να τονίσουμε ότι πιο πολλά ονόματα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής για το «τριφύλλι», παρά για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, που έχουν και περισσότερες οικονομικές δυνατότητες. Όπως και να έχει, στον Παναθηναϊκό δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τα σενάρια για τους Καρέλη, Λαμπρόπουλο. Επιμένουν στην αξιολόγηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού.

Σε ό,τι αφορά τον Λαμπρόπουλο, από το περιβάλλον του τονίζεται ότι δεν έχει γίνει καμία επαφή, ενώ από το «τριφύλλι» οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να μην έχουν σχηματίσει γνώμη για το αν είναι αυτό που θα ήθελαν για την ενίσχυση της άμυνας. Φέρεται να επιθυμούν κάτι καλύτερο κι ενδεχομένως σε μικρότερη ηλικία (ο Λαμπρόπουλος έκλεισε πρόσφατα τα 29 του χρόνια). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Λαμπρόπουλος δεν ενδιαφέρει. Σίγουρα, πάντως, δεν φαίνεται στην παρούσα φάση ν’ αποτελεί διακαή πόθο…

Δεδομένα για το πώς θα κινηθεί στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, θα παίξει ρόλο το γεγονός της παραμονής ή όχι του Κουλιμπαλί, πόσα χρήματα θ’ απαιτηθούν για το διαζύγιο με τον Οικονόμου και ποιες είναι οι προθέσεις για τον Πούγγουρα, ο οποίος αποκτήθηκε για να πάρει θέση βασικού, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Σίγουρα, όμως, ο Παναθηναϊκός θέλει στόπερ. Τουλάχιστον έναν. Ικανότατο. Είναι αυτός ο Λαμπρόπουλος; Κι αν η ομάδα θελήσει να πάρει δύο και φέρει έναν ξένο, περισσεύουν χρήματα για τον Έλληνα στόπερ, που δεν ανανέωσε με την ΑΕΚ, επειδή ήθελε τουλάχιστον 250.000-300.000 ευρώ; Ποσό που φυσικά δεν είναι εύκολο να δώσει ο Παναθηναϊκός. Ειδικά, αν θελήσει να πάρει και ξένο αμυντικό.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν θελήσει να πάρει τον Λαμπρόπουλο ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να το αποφασίσει τώρα, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο το μπάτζετ. Πάντα φυσικά με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θέλει συμβόλαιο κοντά στις 300.000 ευρώ. Αν ήταν εφικτό να έρθει με τα μισά, τότε αλλάζει το θέμα, όποιες κι αν είναι οι σκέψεις των «πρασίνων». Για να γίνει κατανοητό. Φεύγει ο Οικονόμου των 180.000 ευρώ, υπάρχει ένας άλλος διαθέσιμος –που μπορεί να μου κάνει τη δουλειά- με λιγότερες αποδοχές. Τότε ναι, το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Αλλά με περίπου 100.000 ευρώ περισσότερα και χωρίς να έχουν καταλήξει οι «πράσινοι» ότι είναι εκλεκτός, σύντομα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Από το περιβάλλον του Λαμπρόπουλου, αναφέρεται ότι κοιτάει να βρει έξω τα λεφτά που δεν πήρε στην ΑΕΚ. Κι ότι είναι δύσκολο να πει το «ναι» (πάντα στην περίπτωση που τον προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός) στο «τριφύλλι» με τα ίδια χρήματα που είπε «όχι» στην Ένωση. Υπάρχει, φυσικά κι εδώ μία παράμετρος. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να ψάξει έξω και να μην βρει αυτό που θέλει. Με τον χρόνο να πιέζει κι όσο πλησιάζει στο τέλος το καλοκαίρι μπορεί να πέσει αρκετά. Και τότε να είναι πιο εύκολα τα πράγματα για συνεργασία. Αρκεί να το θέλουν και οι δύο πλευρές…

Πάμε και στον Καρέλη. Ο έμπειρος επιθετικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο τέλος του 2016 αναζητά ένα restart. Στον ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι λόγο στην υπόθεση έχει και η Γκενκ. Θα θελήσει να τον κρατήσει; Ας υποθέσουμε ότι μένει ελεύθερος. Τα πράγματα είναι απλά σ’ αυτή την περίπτωση. Πέφτει ο Καρέλης στις 250.000-300.000 ευρώ μάξιμουμ; Αυτά τα ποσά φυσικά είναι σε μία… μπακαλίστικη λογική, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα του Παναθηναϊκού.

Μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να δώσει ούτε τα μισά ή μπορεί και ν’ αλλάξει τροπάριο ο Αλαφούζος και να ανοίξει πάλι την κάνουλα. Την απάντηση δεν τη γνωρίζουν ούτε οι Νταμπίζας, Δώνης. Αν ο Καρέλης, λοιπόν, θέλει περισσότερα χρήματα, πάλι άμεσα δεν μπορεί να γίνει τίποτα και καταλήγουμε όπως με τον Λαμπρόπουλο. Θα βρει την προσφορά που θέλει ή θα πέφτει όσο περνάει ο καιρός; Και θα περιμένει ο Παναθηναϊκός ή θα έχει κάνει ήδη τα κουμάντα του; Γι’ αυτό οι συγκεκριμένες υποθέσεις προς το παρόν δεν είναι καθόλου απλές και κυρίως δεν θα έχουν άμεσα εξέλιξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ