O «φευγάτος» Κουλιμπαλί και η… ΑΕΚ

O «φευγάτος» Κουλιμπαλί και η… ΑΕΚ

Η αρνητική απάντηση του 29χρονου αμυντικού στην πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού, οι πληροφορίες για κίνηση της ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού και ο συσχετισμός με την υπόθεση του Γκάλο, αλλά και εκείνη του… Λαμπρόπουλου.

Η ΑΕΚ έχει ήδη βάλει σε μια σειρά τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, έχοντας προχωρήσει με τις περιπτώσεις των Ντέλετιτς και Αθανασιάδη, που από το καλοκαίρι θα φορούν τα κιτρινόμαυρα. Η Ένωση κινείται γενικώς στην αγορά για λύσεις που μπορούν από τώρα να «καπαρωθούν», κοιτάζοντας περιπτώσεις παικτών σχεδόν για κάθε θέση. Μιας και φαίνεται πως οι αλλαγές που θα προκύψουν το καλοκαίρι στο ρόστερ της θα είναι σημαντικές

Μεταξύ των γραμμών που θέλει να ενισχύσει ενόψει της νέας σεζόν η ΑΕΚ είναι και εκείνη της άμυνας. Εκεί όπου προς το παρόν δείχνει «μετέωρος» ο Γκάλο, ενώ παράλληλα έχει φανεί πως υπάρχει κενό και στο κέντρο των μετόπισθεν. Οι συγκεκριμένες αναζητήσεις της Ένωσης βάζουν στη λίστα της και τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, τον 29χρονο δυναμικό αμυντικό του Παναθηναϊκού, που δείχνει… φευγάτος από τους Πράσινους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βγαίνουν από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού, φαίνεται να προκύπτει… σύνδεση της ΑΕΚ με τις- αρνητικές- εξελίξεις στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνή με το Μάλι, που τον Ιούνιο μένει ελεύθερος. Κάτι που δίνει στον Κουλιμπαλί το δικαίωμα να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί για την επόμενη μέρα της καριέρας του.

Από τον Παναθηναϊκό λοιπόν «βλέπουν» την ΑΕΚ πίσω από την συγκεκριμένη εξέλιξη, που φέρεται σύμφωνα με κάποιες πηγές να έχει στείλει και ένα πρώτο «μήνυμα» προς τη μεριά του Κουλιμπαλί, έστω και έμμεσα, ενόψει καλοκαιριού. Πληροφορία που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από την ΑΕΚ και μεταξύ άλλων πιθανώς να στηρίζεται και στη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη του Νίκου Λυμπερόπουλου στις ικανότητες του δυναμικού άσου.

Ωστόσο, είναι σαφές πως η περίπτωση του Κουλιμπαλί θα μπορούσε να παρουσιάσει ενδιαφέρον για τους Κιτρινόμαυρους. Ειδικά εφόσον το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ροντρίγκο Γκάλο δεν προχωρήσει για την ΑΕΚ. Κάτι που όσο περνά ο καιρός, δείχνει όλο και πιο πιθανό.

Ο Κουλιμπαλί βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (29), ενώ μπορεί να προσφέρει με την ίδια άνεση είτε στη θέση του δεξιού μπακ, είτε σε εκείνη του στόπερ. Συν τοις άλλοις, πρόκειται για έναν παίκτη ταχύ και αλτικό. Στοιχεία που απουσιάζουν από την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου.

Τα παραπάνω δημιουργούν λοιπόν ένα «πακέτο» που ίσως βάλει σε… σκέψεις την ΑΕΚ. Μιας και σε περίπτωση που ο Κουλιμπαλί αποφασίσει οριστικά να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, η Ένωση θα μπορεί να τον κάνει δικό της με μια συμφωνία στα μέτρα της.

Η υπόθεση προς το παρόν δείχνει να βρίσκεται σε επίπεδο φημών και πληροφοριών που βγαίνουν από το περιβάλλον του παίκτη και από τον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που σύμφωνα με άλλες πηγές κινείται από τη μεριά του για να κλείσει τον-ελεύθερο από τον Ιούνιο- Λαμπρόπουλο. Κάτι που αν επιτευχθεί, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ κάνει όντως κίνηση για τον Κουλιμπαλί, θα θυμίσει σε μεγάλο βαθμό την άτυπη «ανταλλαγή» των δύο ομάδων πριν δύο καλοκαίρια, με τις περιπτώσεις Κλωναρίδη, Κολοβέτσιου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ