Παναθηναϊκός: Οι επιδόσεις του Ινσούα

Παναθηναϊκός: Οι επιδόσεις του Ινσούα

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ είναι εκ των κορυφαίων στις στατιστικές κατηγορίες του Παναθηναϊκού. Το δέσιμο του 28χρονου παίκτη με το «τριφύλλι».

Ο Εμάνουελ Ινσούα συμπληρώνει τη δεύτερη σεζόν του στο πρωτάθλημα, αλλά έχει ήδη δεθεί με τον Παναθηναϊκό. Σαφώς και η Μπόκα Τζούνιορς θα είναι για πάντα στην καρδιά του, όμως, στο «τριφύλλι» δείχνει ότι διανύει την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει κάνει τα περισσότερα ματς από κάθε άλλο σύλλογο.

Πριν συμπληρωθούν καν δύο χρόνια. Ο 28χρονος (τα κλείνει αύριο) αριστερός μπακ μετράει με τον Παναθηναϊκό 45 συμμετοχές και θα τις κάνεις 46 με τον Ατρόμητο, αφού στα υπόλοιπα δύο ματς με ΟΦΗ και Παναιτωλικό θα απουσιάσει λόγω καρτών.

Οι περισσότεροι αγώνες που είχε με μία ομάδα, πριν έρθει στο «τριφύλλι» ήταν 43 με τη φανέλα της Μπόκα. Είχε 33 με τη Γοδόι Κρουζ, 21 με τη Ρασίνγκ Κλουμπ, 15 με τη Νιούελς Ολντ Μπόις, 12 με τη Γρανάδα και μία στο κύπελλο με την Ουντινέζε. Με δεδομένο ότι θα μείνει και τη νέα σεζόν, αφού έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 και την πιθανότητα να επεκτείνει τη συνεργασία του, δεν αποκλείεται στο τέλος της καριέρας του να έχει το ρεκόρ συμμετοχών με τον Παναθηναϊκό. Ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα, που είτε βρεθεί σε καλή μέρα είτε όχι, παίζει με πάθος, δείχνει αυταπάρνηση κι αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να καθοδηγήσουν τους νεότερους.

Στο ποδόσφαιρο, παράλληλα, οι αριθμοί είναι μία καλή ευκαιρία να πεις ψέματα. Στην περίπτωση του Ινσούα, πάντως, αποτυπώνεται η πραγματικότητα. Ο Αργεντινός φέτος έχει 2 γκολ σε 23 ματς και πέρσι είχε επίσης 2 τέρματα, αλλά σε 16 (ελέω Χουλτ στον πρώτο γύρο) παιχνίδια. Οι τελικές του προσπάθειες είναι 16. Καλός αριθμός για αριστερό μπακ, που τον κατατάσσει στη πέμπτη θέση.

Στον Παναθηναϊκό, άλλωστε, είναι σημαντικό οι ακραίοι αμυντικοί να συμμετέχουν στο επιθετικό κομμάτι, ώστε να μπορεί η ομάδα να διασπάσει τις κλειστές άμυνες. Ο φορ Μακέντα, ενδεικτικά έχει σε 22 αγώνες 33 προσπάθειες. Πρώτος είναι ο Μπουζούκης με 37, δεύτερος ο Ιταλός φορ, τρίτος ο Χατζηγιοβάνης με 24 (στα ίδια ματς) και τέταρτος ο Δώνης με 19 σε 22 ματς. Γίνεται, αντιληπτό ότι η διαφορά των χαφ και των μεσοεπιθετικών δεν είναι τεράστια σε σύγκριση με τον αριστερό μπακ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες ο Ινσούα βρίσκεται πιο ψηλά. Είναι δεύτερος σε γεμίσματα με 17/60, πίσω από τον Χατζηγιοβάνη που έχει 27/107, αλλά ο λατινοαμερικάνος είναι πιο εύστοχος με ποσοστό 28% έναντι 25% του νεαρού Έλληνα συμπαίκτη του. Είναι επίσης τρίτος σε επιθετικές πάσες με 123, πίσω από Μπουζούκη, Κουρμπέλη, αλλά και τρίτος σε λάθη (106) πίσω από Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη. Είναι φανερό πόσο συμμετέχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ο Αργεντινός.

Την πρωτιά την έχει στα κλεψίματα με 53, ενώ ο δεύτερος Κουρμπέλης έχει 48. Ο δυναμισμός του επιβεβαιώνεται και στα φάουλ. Εχει 47 εις βάρος του (53 ο Κουρμπέλης), ενώ έχει πάρει κι επτά κίτρινες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ