Παυλής: «Όταν άκουσα τα παιδιά του ΠΑΟΚ να φωνάζουν υπέρ της ΑΕΚ, ανατρίχιασα»

Παυλής: «Όταν άκουσα τα παιδιά του ΠΑΟΚ να φωνάζουν υπέρ της ΑΕΚ, ανατρίχιασα»

Ο Μιχάλης Παυλής μίλησε για το πρόσφατο τουρνουά στη Σμύρνη και τη μοναδική στιγμή όπου τα παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ υποστήριζαν τα αντίστοιχα της ΑΕΚ. για την «Αγιά Σοφιά» αλλά και τους Πόνσε και Αραούχο.

Ο προπονητής της Κ12 της ΑΕΚ, Μιχάλης Παυλής μίλησε την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του τουρνουά στη Σμύρνη όπου έλαβαν μέρος οι μικροί της Ένωσης, το περιστατικό με τα παιδιά του ΠΑΟΚ και φυσικά την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παυλής:

Για την υποστήριξη από τα παιδιά του ΠΑΟΚ: «Εύχομαι να παραδειγματιστούν οι μεγάλοι από αυτό το σκηνικό. Όταν άκουσα τα παιδιά του ΠΑΟΚ να φωνάζουν υπέρ της ΑΕΚ, το λέω ειλικρινά, ήμουν στον πάγκο κι ανατρίχιασα. Ηταν κάτι συγκλονιστικό! Θα ήταν ωραία πρωτοβουλία να γίνει ένα παιχνίδι των μικρών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ πριν τον τελικό ή να μπουν μαζί στο γήπεδο! Ο αθλητισμός ενώνει! Είναι φιλίες, παρέες, αγάπη… Τα παιδιά ήταν μαζί, έκαναν παρέα… Δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Πρέπει να ξέρουμε πως πρωτίστως είμαστε παιδαγωγοί! Πρώτα πρέπει να γίνουν σωστοί άνθρωποι και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η δουλειά μας»

Για την αντιπαλότητα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: «Είναι υπερβολική η αντιπαλότητα αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Είναι γενικότερο το πρόβλημα. Βλέπετε σε οποιοδήποτε άθλημα, ο υγιής κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Κι εμένα θα μου άρεσε να υπήρχαν οπαδοί των ομάδων στο γήπεδο. Γίνετε όμως; Ποτέ δεν ξέρεις στην πραγματικότητα την επικινδυνότητα ενός αγώνα».

Για την αξία του Πόνσε: «Ο Πόνσε είναι εξαιρετικός φορ κι απ’ ότι μαθαίνω είναι και εξαιρετικό παιδί. Η δουλειά του επιθετικού είναι το γκολ κι ο Πόνσε βάζει γκολ! Είναι καλός στην περιοχή, πνίγει τον αντίπαλο, μαρκάρει παντού, τρέχει ακατάπαυστα. Από τη στιγμή που έχει το γκολ, δεν έχει σημασία αν έχει ή δεν έχει αντίληψη ή τεχνική. Η μπάλα πάει στα δίχτυα. Όπως θυμάμαι έναν παλιό συμπαίκτη μου, τον Μπλάνκο. Τρεις χρονιές πρώτος σκόρερ στην ομάδα. Ηξερε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!»

Τι προτιμά Πόνσε ή Αραούχο: «Ο Αραούχο, μου θυμίζει ποδοσφαιρικά τον Αγουέρο! Έχει ποδοσφαιρική ευφυΐα κι αντίληψη. Θα συνεισφέρει στην δημιουργία, θα χτίσει τις επιθέσεις… Ο Πόνσε είναι, όπως λέμε, πιο σκληρός με την μπάλα. Ενδεχομένως να έλεγα Πόνσε επειδή έχει το γκολ αλλά το δίλημμα είναι πολύ δύσκολο».

Για το τουρνουά στην Σμύρνη: «Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε ταλέντο. Πάσχουμε σε ζητήματα νοοτροπίας και φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Για μας ήταν μεγάλη εμπειρία και για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Κυρίως θέλαμε να περάσουμε καλά, να χαρούν τα παιδιά. Δουλεύουμε σε σωστές βάσεις κι η δουλειά απέδωσε στο τουρνουά. Συνήθως βάζαμε πρώτοι γκολ αλλά μας έλειπε η απαιτούμενη συγκέντρωση που παρατηρούσαμε πως υπήρχε στους μεγαλύτερους συλλόγους. Ειδικά τα παιδιά της Μίλαν ήταν απίστευτα στις θέσεις που έπαιρναν στο γήπεδο! Τέτοιο τουρνουά δεν μπορεί να διοργανωθεί στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις».

Για την Αγιά Σοφιά: Εύχομαι πραγματικά να μπούμε στο γήπεδό μας, στο σπίτι μας. Είναι ένα στολίδι για μας και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τι είναι η ΑΕΚ για μένα; Είναι τα πάντα!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ