Παναθηναϊκός: Ανεβαίνει στην «ιεραρχία» η περίπτωση Καρέλη

Παναθηναϊκός: Ανεβαίνει στην «ιεραρχία» η περίπτωση Καρέλη

Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη θέλουν τον Παναθηναϊκό να έχει στείλει ήδη... μήνυμα στον «Χουλκ» πως επιθυμεί την επιστροφή του, με τον ίδιο να έχει εκφράσει επιθυμία παραμονής στην Ελλάδα. Ποια είναι τα δεδομένα και οι δυσκολίες.

Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού έναν επιθετικό που θα έρθει να πλαισιώσει τον Φεντερίκο Μακέντα στη γραμμή κρούσης της ομάδας. Και ο Νίκος Καρέλης αποτελεί μία περίπτωση που όχι μόνο δεν αφήνει ασυγκίνητους τους πράσινους, αλλά μοιάζει με ιδανική επιλογή για τον Γιώργο Δώνη, σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη μεγάλη… επιστροφή.

Ο «Χουλκ» είναι ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ο Νίκος Νταμπίζας εκτιμά πάρα πολύ, άλλωστε εκείνος ήταν που τον είχε φέρει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013 και η θητεία του στους πράσινους ανέβασε πολύ τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μια υπόθεση που έχει πάρα πολλές δυσκολίες, οι οποίες ωστόσο δεν είναι αξεπέραστες. Πληροφορίες από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή αναφέρουν πως ο Καρέλης επιθυμεί την παραμονή του στην Ελλάδα και μετά το πέρας του δανεισμού του στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό ίσως να είναι το σημείο – κλειδί για να μπορέσει να προχωρήσει το θέμα.

Ποιο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προοπτική επανασύνδεσης Παναθηναϊκού – Καρέλη; Το οικονομικό. Ο παίκτης έχει ένα συμβόλαιο με τη Γκενκ που του αποφέρει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως. Ποσό απαγορευτικό για τους πράσινους.

Τι τρόποι υπάρχουν για να ξεπεραστούν τα εμπόδια; Ο ένας είναι ο δανεισμός του Καρέλη, κάτι που δεν είναι απλό απ’ τη στιγμή που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τους Βέλγους και ο Παναθηναϊκός δε θα μπορούσε να προτείνει να του καλύψει όλο το συμβόλαιο, αλλά μέρος αυτού. Πως θα δεχτεί η Γκενκ να πληρώνει το μισό συμβόλαιο ενός παίκτη που ουσιαστικά δε θα είναι πια δικός της, αφού θα μένει ελεύθερος;

Ο άλλος είναι να μείνει από τώρα ελεύθερος από την Γκένκ και να συζητήσει με τον Παναθηναϊκό, ρίχνοντας όμως τις απαιτήσεις του τουλάχιστον στα μισά. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο. Και δεν είναι απίθανο γιατί έτσι κι αλλιώς, μετά τις δύο τελευταίες του σεζόν, ο Καρέλης δύσκολα θα βρει συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου όποια… πόρτα κι αν χτυπήσει.

Οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη λένε πως δεδομένα ο «Κάρε» (όπως τον φώναζαν οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό) θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Οι ίδιες «πηγές» από τη Βόρεια Ελλάδα λένε ότι ο Καρέλης σκέφτεται ήδη τον Παναθηναϊκό ως μία από τις επιλογές του για την επόμενη μέρα της καριέρας του.

Ας σημειώσουμε και κάτι τελευταίο: το μπάτζετ του Παναθηναϊκού μπορεί να μην… εκτοξευτεί, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος είναι διατεθειμένος για κάτι που αξίζει πραγματικά να κάνει την υπέρβαση. Είναι κάτι, άλλωστε, που υπάρχει και στο μυαλό των Δώνη και Νταμπίζα. Να ζητήσουν από τον μεγαλομέτοχο να κάνει το «κάτι παραπάνω» ώστε η ομάδα να ενισχυθεί ποιοτικά και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ