Παναθηναϊκός: Σε δόσεις οι ανανεώσεις στο Τριφύλλι

Παναθηναϊκός: Σε δόσεις οι ανανεώσεις στο Τριφύλλι

Στο «τριφύλλι» όλα δείχνουν ότι θα διαχωρίσουν τις υποθέσεις των ανανεώσεων για συγκεκριμένους λόγους. Προτεραιότητα έχουν οι νεαροί Έλληνες.

Ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι να δημιουργήσουν έναν Παναθηναϊκό με ξεκάθαρο πλάνο τριετίας.

Όσοι παίκτες ήρθαν υπέγραψαν μίνιμουμ για τρία χρόνια. Μοναδική εξαίρεση, η ανανέωση του Μπουζούκη, που έγινε για δύο χρόνια. Κάποιους παίκτες, βέβαια, που αποτελούν και τον κορμό της ομάδας τους βρήκαν στο «Γ. Καλαφάτης».

Γι’ αυτό κι αρκετά συμβόλαια λήγουν το 2020. Πλην του νεαρού μεσοεπιθετικού, ο οποίος στην παρούσα φάση βρίσκεται… στη πρώτη σειρά της βιτρίνας, το επόμενο καλοκαίρι είναι γνωστό ότι λήγει η συνεργασία με τους Χατζηγιοβάνη, Εμμανουηλίδη, Διούδη, Δώνη, Μαυρομμάτη, Γιόχανσον, Ινσούα, Άλτμαν, Οικονόμου, Τζανδάρη, Στάικο, Μουνιέ, ενώ το συμβόλαιο του Κουρμπέλη ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2020. Καταρχάς, οι Μουνιέ, Τζανδάρης μοιάζει απίθανο να παραμείνουν, για τους Άλτμαν, Στάικο υπάρχουν ερωτηματικά, ενώ σε ό,τι αφορά τον Οικονόμου, δεν είναι απολύτως βέβαιο τελικά ότι θ’ αποχωρήσει. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι προς το διαζύγιο, όμως, ας περιμένουμε την τελική απόφαση των Νταμπίζα, Δώνη…

Απομένουν, λοιπόν, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Παναθηναϊκό δεν θα μπουν το καλοκαίρι σε συζητήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές, για επέκταση των συμβολαίων. Όταν γίνει η αξιολόγηση, θ’ αποφασίσουν ποιοι αποτελούν προτεραιότητα κι αυτοί φαίνεται να είναι οι νεαροί Έλληνες και οι Κουρμπέλης, Διούδης. Οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης (και λιγότερο ο Μαυρομμάτης) είναι οι ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη προοπτική κι αυτοί που θεωρητικά μπορεί να φέρουν εξαιρετικά καλές προτάσεις. Και οι πιο χαμηλόμισθοι, γι’ αυτό θα γίνει και μία επιβράβευση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ΠΑΕ.

Προτεραιότητα φυσικά αποτελεί κι ο Κουρμπέλης. Ο αρχηγός επίσης μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα και η επέκταση του συμβολαίου του θα είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού. Όπως το ίδιο ισχύει και για τους νεαρούς. Επιπλέον, για όλους υπάρχει μία σημαντική παράμετρος, αλλά στην περίπτωση του Κουρμπέλη είναι πιο επιτακτικό το να γνωρίζουν οι Νταμπίζας, Δώνης τι μπορεί να περιμένουν.

Ο αρχηγός έχει ετήσιες αποδοχές φέτος που κυμαίνονται στις 300.000 ευρώ και τη νέα περίοδο υπάρχει μία μικρή αύξηση. Για να ανανεώσει, όλα δείχνουν ότι θα θελήσει ένα ποσό που θα ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ, ενδεχομένως και τις 450.000 ευρώ. Είναι 25 ετών, βασικός με την Εθνική και σίγουρα αξιολογεί με περισσότερα χρήματα τον εαυτό του. Δεν είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι μπορεί να ικανοποιήσει το «τριφύλλι» τις απαιτήσεις του. Αν δεν μπορεί, γίνεται αντιληπτό ότι σε μία πιθανή πρόταση, ακόμα κι αν δεν καλύπτει τις επιθυμίες της, θα λειτουργήσει διαφορετικά η διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τον 26χρονο Διούδη, είναι από τους χαμηλόμισθους (κοντά στις 120.000 ευρώ ετησίως συν μπόνους) και λογικά θα θελήσει κι αυτός ένα συμβόλαιο κοντά ή λίγο πάνω από τις 200.000. Στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν αρκετοί έμπειροι τερματοφύλακες και προσιτοί οικονομικά, όπως ο Διούδης. Γι’ αυτό θα κοιτάξουν να τον δέσουν, ώστε να έχουν μία αξιόπιστη λύση κι αν έρθει πρόταση να μπορούν να τη διαχειριστούν με τα δικά τους θέλω. Μπορεί ο Διούδης να μην κληθεί άμεσα, όπως για παράδειγμα αναμένεται με τους Μπουζούκη, Κουρμπέλη, αλλά σίγουρα είναι πιο ψηλά στην ατζέντα από κάποιους άλλους. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Οι πηγές μας υποστηρίζουν ότι θα πάνε πιο πίσω χρονικά οι περιπτώσεις των Δώνη, Γιόχανσον, Ινσούα. Ειδικά για τους δύο ξένους ο λόγος είναι απλός. Τη νέα περίοδο και οι δύο έχουν ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Ενδεχομένως να φτάνουν και τις 350.000 ευρώ με μπόνους. Ο Νταμπίζας έχει αποδείξει ότι δεν θέλει να λειτουργεί υπό πίεση, όπως φάνηκε και στις υποθέσεις των Κολοβέτσιου, Κουλιμπαλί. Έκανε την κίνησή του όταν έκρινε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Με δεδομένα δηλαδή τα χρήματα που θα εισπράττουν, είναι ήδη υψηλόμισθοι για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού και μπορεί να θελήσει να αξιολογήσει τη νέα σεζόν, με τον Δώνη, αν πρέπει όντως να γίνει επέκταση. Γιατί γνωρίζουν ότι και οι δύο παίκτες θα επιθυμούν αύξηση. Που δεν μπορεί να δώσει ο Παναθηναϊκός τώρα. Γι’ αυτό και θα γίνουν κουβέντες αρκετά αργότερα.

Επίσης, από το περιβάλλον των παικτών διαρρέει ότι δεν σταματούν να ψάχνονται στο εξωτερικό. Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό υπάρχει για τον Άλτμαν. Οι αποδοχές του τη νέα σεζόν είναι τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Αν ο Δώνης εισηγηθεί την παραμονή του (πιθανό) θ’ αξιολογηθεί εκ νέου κι αυτός στην πορεία και δεδομένα δεν υπάρχει βιασύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ