Ο Σάμαρης, ο ΠΑΟΚ και το συμβόλαιο που λήγει

Ο Σάμαρης, ο ΠΑΟΚ και το συμβόλαιο που λήγει

To10.gr αποκαλύπτει τα πορτογαλικά σενάρια που «δείχνουν» ότι Σάμαρης και ΠΑΟΚ, βρίσκονται σε φάση... φλερτ. Η ελευθέρας, το υψηλό συμβόλαιο, η ανάγκη του Δικεφάλου και οι πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Ο Ανδρέας Σάμαρης ζει τη… δεύτερη ευκαιρία του στην Μπενφίκα και την Εθνική Ελλάδος. Και επιβεβαιώνει ότι παραμένει ένας σπουδαίος αμυντικός μέσος, που αδικήθηκε από τον πρώην προπονητή του τους «Αετούς» της Λισσαβόνας, Ρούι Βιτόρια. Από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, ο Ελληνας διεθνής μέσος είχε 4 συμμετοχές με την ομάδα του! Από τις 3 Ιανουαρίου, όταν απολύθηκε ο Βιτόρια και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα ο Μπρούνο Λάζε, το στάτους του Σάμαρη άλλαξε. Από τις 15 Ιανουαρίου έως και σήμερα, αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του, έχοντας 15 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ!

Μάλιστα, από εκεί που υπήρχε βεβαιότητα ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Λισσαβόνας, καθώς λήγει το συμβόλαιό του, η Μπενφίκα εμφανίζεται διατεθειμένη να ανανεώσει τη συμφωνία με τον Ελληνα μέσο, για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη (2022). Ωστόσο, στις επαφές που γίνονται, δεν έχει βρεθεί λύση, με τους Πορτογάλους να υποστηρίζουν πως το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει είναι οι απαιτήσεις του Σάμαρη. Ο οποίος φέρεται να ζητάει 1.500.000 € καθαρά τον χρόνο. Ποσό που με τους φόρους διπλασιάζεται για τους «Αετούς. Με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός και διστακτικότητα.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα και στο τέλος της εβδομάδας ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος του συλλόγου, ύστερα από 34 χρόνια. Ωστόσο, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι μια ξενοκρατούμενη ομάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ του. Καθώς έχει το μικρότερο ποσοστό Ελλήνων παικτών στο δυναμικό του, μεταξύ των 16 συλλόγων της Super League. Για την ακρίβεια σε σύνολο 30 ποδοσφαιριστών, οι 20 είναι ξένοι και οι 10 Ελληνες!

Τι σχέση έχουν ο Σάμαρης με τον ΠΑΟΚ; Φαινομενικά, καμία. Εντούτοις, ήδη τα σενάρια που συνδέουν τον διεθνή μέσο με τον Δικέφαλο του Βορρά, ολοένα και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Πορτογαλία. Μια κίνηση που θα φάνταζε ιδανική για τον ΠΑΟΚ, καθώς αυτή τη στιγμή έχει τεράστιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ, αλλά και τη σχεδόν βέβαιη επιστροφή του Σέρτζιο Ολιβέιρα στην Πόρτο. Ενώ θα τόνωνε και το ελληνικό στοιχείο της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Σάμαρης, ως ελεύθερος ποδοσφαιριστής από 01/07/2019, μπορεί να υπογράψει από τώρα σε όποια ομάδα τον θέλει. Ηδη γίνονται αναφορές για κρούσεις από τη Νιουκάστλ, τη Γαλατασαράι, τη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο προς το παρόν τίποτε από αυτά δεν είναι επίσημο ή χειροπιαστό. Με αποτέλεσμα η προοπτική του ΠΑΟΚ να μην φαντάζει καθόλου κακή για τον διεθνή χαφ. Και η επιστροφή στην Ελλάδα, μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Πορτογαλία.

Προφανώς δεν πρόκειται για μια εύκολή ή «φθηνή» λύση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αναζητά ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, με ποιότητα, εμπειρία και παραστάσεις, για να μπορέσει να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League. Με τον Σάμαρη να έχει το ιδανικό «πακέτο». Για πολλούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ