Παναθηναϊκός: Θα πληρώνονται όσο αξίζουν και τις επιτυχίες

Παναθηναϊκός: Θα πληρώνονται όσο αξίζουν και τις επιτυχίες

Στο «τριφύλλι» κόβουν τα μπόνους συμμετοχών, προκειμένου να εξοικονομήσουν και χρήματα. Θα πληρώνουν μόνο όταν υπάρχει κέρδος για την ομάδα.

Το κόστος λειτουργίας που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό, αυξάνεται με τα μπόνους συμμετοχών, που έχουν θεσπιστεί στα συμβόλαια αρκετών παικτών.

Έναν όρο, τον οποίο ο Νίκος Νταμπίζας σε συνεννόηση με τη διοίκηση σκοπεύει να τον αφαιρέσει από τα νέα συμβόλαια. Τόσο των παικτών που θα έρθουν, όσο κι αυτών που θα κληθούν ν’ ανανεώσουν. Το πλάνο, άλλωστε, ήδη το έχει θέσει σ’ εφαρμογή από πέρσι, ωστόσο, πολλοί ποδοσφαιριστές προϋπήρχαν και ορισμένοι έχουν πιάσει ήδη τα μπόνους με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το μπάτζετ.

Οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, για παράδειγμα, είναι από τους χαμηλόμισθους. Οι αποδοχές τους είναι 40.000 ευρώ ετησίως, αλλά με τη γεμάτη σεζόν που είχαν θα εισπράξουν στο τέλος της σεζόν 80.000-90.000 ευρώ ο καθένας. Ο Κολοβέτσιος, παράλληλα, αγγίζει τη τρέχουσα σεζόν τις 230.000 ευρώ με τα έξτρα χρήματα, όμως, στο νέο συμβόλαιο δεν θα υπάρχει αυτό το μπόνους. Θα έχει μία αύξηση στις πάγιες αποδοχές και θα υπάρχουν για όλους μπόνους επίτευξης ομαδικών στόχων.

Στον Παναθηναϊκό είναι προφανές ότι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Στους ποδοσφαιριστές που θα καλέσουν για επέκταση των συμβολαίων τους, θα κάνουν αυξήσεις εκεί που θεωρούν ότι αξίζουν και θα περιμένουν ανταπόκριση. Θα επιβραβεύσουν, θ’ ανταμείψουν όποιους παίκτες πιστεύουν ότι έχουν να δώσουν πράγματα στην ομάδα, αλλά τα «δώρα» θα αφορούν κατάκτηση τίτλων και συμμετοχές του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη. Κοντολογίς, αν φέρνουν έσοδα στον σύλλογο θα έχουν και οι ίδιοι το ανάλογο όφελος.

Είναι μία λογική εξέλιξη. Το να παίρνει κάποιος 30% και 50% περισσότερα από τα χρήματα που προβλέπονται και η ομάδα να μένει εκτός Ευρώπης, τίτλων, δεν υπάρχει νόημα. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να πληρώνει τις επιτυχίες. Υπάρχει και μία ακόμα παράμετρος. Ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει ποιοι θα παίζουν, το rotation. Έχουμε δει πολλές φορές να δημιουργεί πρόβλημα κάποιος που δεν χρησιμοποιείται όσο νομίζει ότι δικαιούται κι επειδή κινδυνεύει να χάσει το μπόνους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ