«Η ισορροπία του ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά, του χρόνου θα έχει πίεση»

«Η ισορροπία του ΠΑΟΚ έκανε την διαφορά, του χρόνου θα έχει πίεση»

O Ματζουράκης μίλησε για τα κλειδιά της φετινής πορείας του Δικέφαλου προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Γιάννης Ματζουράκης σε δηλώσεις του στο Metropolis μίλησε για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και εξήγησε τι είναι αυτό που έκανε τη διαφορά.

Για το αν το μόνο που μένει είναι το αήττητο ρεκόρ είπε: «Αυτό είναι το κίνητρο που έχει παραμείνει. Όλη η Ελλάδα το πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δίκαια εκεί που βρίσκεται, οι αριθμοί το λένε, η σταθερότητα αυτής της ομάδας κερδίζει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο σταθερή ομάδα από όλες. Είναι ένα ασύλληπτο ρεκόρ και δεν το συναντάς σε όλη την Ευρώπη».

Για το τι έκανε την διαφορά: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ωραίο σύνολο που είχε στο παιχνίδι του ευκινησία, η ποιότητα των παικτών στήριζε το παιχνίδι και η ισορροπία είναι το σημαντικότερο και το δείχνουν οι βαθμοί, έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

Είναι μια ομάδα που είχε κορμό από πέρυσι, στα μισά του πρωταθλήματος μπήκαν οι νέοι παίκτες και φάνηκε πως υπήρχε ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει 400 πάσες μέσο όρο στο παιχνίδι του και αυτό είναι πολύ σημαντικό στην τακτική.

Οι δύο ακραίοι του μπακ προσφέρουν απίστευτο πλάτος στο παιχνίδι του και έχουν αποκτήσει αυτοματισμούς. Επίσης, ένα καλό στοιχείο ακόμη είναι οι στημένες φάσεις. Ο προπονητής στηρίχθηκε και είναι σημαντικό αυτό γιατί δίνει συνέχεια στη δουλειά του και στις ιδέες που έχει».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Είναι ένα παιχνίδι 90 λεπτών και θα κριθεί όχι μόνο από την ποιότητα και την ικανότητα των ομάδων αλλά και από την τύχη».

Για το αν μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει πως θα είναι πρωταγωνιστής ο ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια: «Δεν είναι κανόνας ότι αν πας καλά τη μία χρονιά θα πας και την άλλη. Θα μπουν καινούρια πράγματα, είτε αυτό λέγεται παίκτες είτε άλλοι τρόποι προπόνησης.

Όταν κατακτάς ένας πρωτάθλημα τότε στο επόμενο πρωτάθλημα αρχίζεις με ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο ρόστερ και δεδομένου ότι η ανταγωνιστικότητα ήταν μεγαλύτερη φέτος τότε θα απαιτήσει και άλλους παίκτες καλύτερους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ