Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-1

Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-1

Παράταση στο όνειρο για μια εβδομάδα στον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο της Λάρισας στην AEL FC Arena. Προηγήθηκε στο σκορ ο δικέφαλος με σουτ του Πέλκα στο 56', με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Γιακιμόβσκι στο 64'.

Ο Δικέφαλος δεν τα κατάφερε στη Λάρισα να πάρει το τρίποντο που θα του έδινε από σήμερα τον τίτλο του πρωταθλήματος. Το τελικό 1-1 με την ΑΕΛ είναι και η εικόνα των δύο ομάδων σε όλο το 90λεπτο. Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα χάνοντας την ευκαιρία να αρχίσουν οι χαρές και τα πανηγύρια από σήμερα. Ο βαθμός που πήρε απόψε η Λάρισα ήταν πολύτιμος από την άποψη ότι την διατηρεί σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ομάδων που μάχονται για την παραμονή.

Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2, με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια. Στις υπόλοιπες 10 θέσεις αγωνίστηκαν οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι, Μόρας, Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκόικοβιτς, Φατιόν.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον «τελικό» με την ΑΕΛ σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο Ολιβέιρα και Σάκχοφ. Στις πτέρυγες οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ, στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως το παιχνίδι θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, καθώς η ΑΕΛ δεν κλείστηκε στα καρέ της περιμένοντας τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, μέχρι να προσαρμοστούν οι Ασπρόμαυροι στις συνθήκες του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεζαν την εστία του Πασχαλάκη χωρίς όμως να ανησυχήσει ο διεθνής τερματοφύλακας. Σιγά-σιγά οι παίκτες του Λουτσέσκου άρχισαν να κρατάνε μπάλα και να δημιουργούν τις πρώτες φάσεις στον αγώνα. Στο 9′ ο Μπίσεσβαρ πέρασε μια καταπληκτική μπαλιά για τον Πέλκα στον άξονα το δυνατό του όμως βρήκε στο σώμα του Γκοίκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ο Σουριναμέζος μέσος του Δικεφάλου επιχείρησε να κρεμάσει τον Κρίστινσον με τον Ισλανδό να αποκρούει σε κόρνερ.

Οι Θεσσαλονικείς που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθούσαν από τις πτέρυγες να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΛ, καθώς από τον άξονα μόνο ο Ολιβέιρα προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι όταν έβρισκε κενού χώρους. Στο 23′ είχαμε νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός με ωραία ενέργεια, βρήκε την ευκαιρία να πλασάρει αλλά ο Κρίστινσον κατάφερε με το ένα χέρι να διώξει τη μπάλα από την εστία του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με την πίεση που ασκούσαν στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτούν τα όποια λάθη έκανε οι Ασπρόμαυροι, τα οποία ήταν πολλά είτε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είτε από τον Πασχαλάκη. Στο 31′ ένα σουτ του Φατιόν από πολύ μακριά, η μπάλα πέρασε άουτ αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των Βυσσινί στο πρώτο ημίχρονο.

«Μπίσε» και Λημνιός τις ευκαιρίες

Αντίθετά ο Δικέφαλος είχε άλλες δύο καλές στιγμές μέχρι να σφυρίξει ο Φωτιάς το τέλος του πρώτου 45λέπτου. Στο 38′ είχαμε το ωραίο τεχνικό σουτ του Μπίσεσβαρ με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Λημνιός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Δύο αναγκαστικές αλλαγές για την ΑΕΛ

Από το πρώτο ημίχρονο αποχώρησαν τρεις ποδοσφαιριστές (δύο της ΑΕΛ και ένας του ΠΑΟΚ) με προβλήματα τραυματισμών. Ο Γκοίκοβιτς έπαθε διάσειση μετά από γονατιά που δέχθηκε από τον Κρίστινσον. Ο δεύτερος ήταν ο Μπέρτος που αντικαταστάθηκε και αυτός καθώς υπέστη θλάση.

Ανησυχία στον ΠΑΟΚ για Βιερίνια

Το πιο σοβαρό πλήγμα ήταν για τον ΠΑΟΚ με την αποχώρηση του Βιερίνια. Ο αρχηγός του Δικέφαλου σε μια εναέρια μονομαχία του προσγειώθηκε στο ένα πόδι με αποτέλεσμα να πέσει στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας το γόνατό του. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί αύριο σε εξετάσεις για να φανεί το ακριβές πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο του.

Πιο δυνατά η Λάρισα στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν έκαναν κάποια αλλαγή και συνέχισαν με αυτούς που τελείωσαν στο πρώτο ημίχρονο. Η Λάρισα ξεκίνησε πιο «ζεστά» στο παιχνίδι και στο 51ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτό. Στο 51′ ο Γιακιμόβσκι μετά από εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Κεραυνός από Πέλκα και 0-1

Τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Κρίστινσον. Ο Πέλκας από τον άξονα και αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει από αρκετά πόδια και να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ισλανού τερματοφύλακα.

1-1 με τον Γιακιμόβσκι

Η βροχή άρχισε να πέφτει στο γήπεδο της Λάρισας άρχισε να ζορίζει τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που άρχισαν να οπισθοχωρούν προς την εστία του Πασχαλάκη. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και σε μια υποδειγματική αντεπίθεση κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 64′ Ο Γιακιμόβσκι από τα αριστερά έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να μην αντιδρά

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όλος ο ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στα καρέ της Λάρισας αναζητώντας το γκολ της… στέψης. Στο 88′ το σουτ του Πέλκας πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κριστινσον.

Το «κλειδί»: Το όμορφο γκολ του Πέλκα δεν ήταν αρκετό για να δώσει το τρίποντο στον ΠΑΟΚ και να κλειδώσει από σήμερα το πρωτάθλημα, γιατί αυτό που πέτυχε ο Γιακιμοβσκι, ήταν αυτό που χάλασε το πάρτι.

10άρι: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ, αλλά του αγώνα. Έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα, έφτιαξε παιχνίδι με ένα τερέν που δεν τον ευνόησε.

Στον πάγκο: Άσχημη ήταν η εικόνα που αντίκρισαν όλοι όταν είδαν τον αρχηγό του Δικεφάλου Αντρέ Βιερίνια να κατευθύνεται με πατερίτσες στον πάγκο της ομάδας του.

Γιατί κόουτς: Θα μπορούσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου να χρησιμοποιήσει νωρίτερα τον Καρέλη, από την στιγμή που Σφιντέρσκι ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς της Λάρισας.

Διαιτητής: Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο ρέφερι της αναμέτρησης Βασίλειος Φωτιάς. Ο διαιτητής από την Πέλλα ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις παρότι οι συνθήκες του αγώνα δεν ήταν καλές (βροχή και κακός αγωνιστικός χώρος)

ΑΕΛ- ΠΑΟΚ

Γκολ: 55′ Πέλκας, 64′ Γιακιμόβσκι

Κίτρινες: 5′ Φατιόν, 51′ Λημνιός

Κόκκινες:

Γήπεδο: AEL FC ARENA

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου)
Τέταρτος διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόβσκι (85′ Γκόλιας), Μόρας, Μπέρτος (43′ Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκόικοβιτς (29′ Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια (36′ Γιαννούλης), Ολιβέιρα (79′ Ζαμπά), Σάκχοφ Πέλκας, Λημνιός (84′ Καρέλης), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ