Ο Άρης δεν… έτυχε, πέτυχε

Ο Άρης δεν… έτυχε, πέτυχε

Η έξοδος στην Ευρώπη φέτος αποτελεί τον «βατήρα» από τον οποίο ο Άρης θα πρέπει τις επόμενες σεζόν να στοχεύσει σε αυτό που αξίζει πραγματικά. Τη «παγίωση» ανάμεσα στους υπόλοιπους «μεγάλους», τη διεκδίκηση τίτλων, τις καλές ευρωπαϊκές πορείες, το καλό ποδόσφαιρο, το γεμάτο Βικελίδης.

Ο Αρης εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη και αυτό αρκεί χαρακτηρίζει τη σεζόν πετυχημένη. Όχι δεν θα πω σούπερ πετυχημένη ούτε κανείς οπαδός του χρειάζεται να βγει στον… Λευκό Πύργο για να πανηγυρίσει.

Βάσει των δεδομένων που υπήρχαν (έξι χρόνια στην αφάνεια) το να εξασφαλίζεις ευρωπαϊκό εισιτήριο αποτελεί μια καλή βάση για τον Αρη των επόμενων ετών. Μια βάση στην οποία θα πρέπει να «χτίσει» πάνω και να αρχίζει από αυτήν, δηλαδή η έξοδος στο Europa League θα πρέπει να γίνει για την ομάδα… φύση αυτονόητη.

Ο «Θεός του πολέμου» χρειαζόταν να «ξανασυστηθεί» στο ελληνικό και ο ίδιος θα «θυμηθεί» την τεράστια δυναμική που διαθέτει. Και το έκανε με την πορεία που διέγραψε. Με τα πάνω της, με τα κάτω της, με τα λάθη της, αλλά και τα πολλά σωστά της.

Ο Αρης αυτό που έκανε δεν ήταν διόλου εύκολο. Δεν ήταν μια ομάδα που ανέβαινε από μικρότερη κατηγορία και είχε στόχο να σωθεί. Ηθελε να πρωταγωνιστήσει και για να το κάνει έπρεπε να αλλάξει τελείως.

Ουσιαστικά σε δύο μεταγραφές περιόδους (του Αυγούστου και του Ιανουαρίου) έπρεπε να αλλάξει το ρόστερ της εκ… βάθρων και το έκανε. Σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία.

Μετά τα λάθη της προπέρσινης σεζόν (όταν η ομάδα δεν ανέβηκε από τη Football League) ο Θόδωρος Καρυπίδης έδειξε να μαθαίνει σαν παράγοντας και παράλληλα να μεγαλώνει σαν επιχειρηματίας. Κάτι το οποίο φάνηκε από τις μεταγραφές κυρίως τον Ιανουάριο, αλλά και τις δαπανηρές εργασίες σε Βικελίδης και Ρύσιο.

Φυσικά τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον νεαρό επιχειρηματία δεν αρκούν για να πειστούμε ότι ο Άρης που θα «χτυπήσει» την πρώτη τριάδα και περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερο. Πρέπει όμως να πιστώσουμε τα (πολλά) θετικά που έχουν γίνει και πως οι κίτρινοι έχουν μπει σε έναν σωστό δρόμο ώστε να εξασφαλίζουν το μίνιμουμ (έξοδος στην Ευρώπη).

Του χρόνου θα ήθελα έναν Άρη που θα διεκδικήσει με όλες τους τις δυνάμεις την είσοδο στους ομίλους (όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό) και αν δεν τα καταφέρει να ξέρω ότι είχε «χτίσει» τις προϋποθέσεις ώστε να εξαντλήσει στο μάξιμουμ τις πιθανότητες που είχε.

Επίσης θέλω να δω ένα σύνολο προσανατολισμένο για να «χτυπήσει» το Κύπελλο Ελλάδας καθώς ο σύλλογος έχει ανάγκη από τίτλο… χθες!

Στην προσπάθεια αυτή που θα γίνει θα ήθελα να γίνει με «τιμονιέρη» των Σάββα Παντελίδη. Ο 54χρονος τεχνικός μου έδειξε ότι διαθέτει δυνατότητες και πως είναι διψασμένος για να πετύχει σε μεγάλη ομάδα. Ξέρει άλλωστε και αυτός ότι ο Αρης είναι ευκαιρία της καριέρας του.

Αλλωστε αυτός είναι που έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη και θα ήθελα να δω τι μπορεί να κάνει έχοντας επιμεληθεί της καλοκαιρινής προετοιμασίας και έχοντας κάνει τις επιλογές των παικτών.

Επίσης πολύ θετικό κρίνω το να παραμείνει και ο αθλητικός διευθυντής Κωνσταντίνος Διαμαντόπυλος. Με εξαίρεση μερικές αστοχίες, οι επιλογές που έγιναν (ειδικά τον Ιανουάριο) ήταν πολύ σωστές, ενώ να μην ξεχνάμε και τις αποδεσμεύσεις που χρειάστηκε να υπάρξουν, με «αναίμακτο» για τον Αρη κόστος (βλέπε Μάβραϊ).

Πλέον υπάρχει ένας καλός κορμός παικτών στον οποίον αν γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες θα υπάρξει αγωνιστική σταθερότητα και έτσι θα λείψουν «γκέλες» όπως αυτή της Κυριακής.

Εκτός από δύο μπακ, επιθετικό και μέσο (δίπλα στον Σιώπη) χρειάζεται και ένας στόπερ. Επιπέδου Βέλεθ ή και καλύτερος αν είναι δυνατόν καθώς ο Ισπανός τα κάνει που και που τα λαθάκια του.

ΥΓ: Ο Αρης πρέπει να κλείσει τις σεζόν με δύο νίκες. Είναι κρίμα να μείνει μια πικρή γεύση από τις τελευταίες κακές εμφανίσεις. Όχι ότι αλλάζει το πετυχημένο της χρονιάς, απλά αντιλαμβάνεσαι ότι η ομάδα θα έβγαινε άνετα 4η αν είχε αποφύγει απλώς 2-3 «στραβά» αποτελέσματα. Ματς στα οποία «αυτοκτόνησε».

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός λέει όλη τη σεζόν ότι αν δεν είχε το -6 θα έβγαινε Ευρώπη προσπερνώντας τον Αρη.  Αφήνω κατά μέρος το ότι κανονικά θα έπρεπε να παίζει σε άλλη κατηγορία. Πώς να μπει στην 5άδα, με εμφανίσεις όπως αυτή με τον ΟΦΗ;

ΥΓ2: Ο κόσμος του Άρη εκπλήσσει ακόμη και τον… εαυτό του. Τρίτος στο σύνολο των εισιτηρίων πάνω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η οποία συμμετέχει στους ομίλους του Champions League και επιπλέον χτίζει νέο γήπεδο. Και αυτό μετά από τόσα προβλήματα, τρεις υποβιβασμούς και έξι χρόνια μιζέριας. Πραγματικά ρισπέκτ!

ΥΓ3: Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΚΑΕ Άρης αποκάλυψε ότι η ισχυρή επιχειρηματίας Ελενα Αμαβροσιάδου βρίσκεται σε επαφές με τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Βρε λες επιτέλους ο «Αυτοκράτορας» να βρει τη διοίκηση που του αξίζει; Πάντως άλλη σεζόν σαν τις δύο τελευταίες όχι μόνο δεν αντέχεται, αλλά μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ