Παναθηναϊκός: Απίστευτη κατρακύλα στον δεύτερο γύρο

Παναθηναϊκός: Απίστευτη κατρακύλα στον δεύτερο γύρο

Πλήρης κατάρρευση στο δεύτερο μισό. Ο Παναθηναϊκός από 2,6 γκολ μέσο όρο στην αρχή της σεζόν έπεσε στο 1,2! Εχει δεχθεί πιο πολλά γκολ απ’ όσα έχει πετύχει.

Η εικόνα του στον δεύτερο γύρο προκαλεί θλίψη. Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε αλήθεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση , όμως, αποτυπώνουν μία σκληρή πραγματικότητα. Την οποία βιώνει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και στο σερί τους με πέντε νικηφόρα ματς είχαν μέσο όρο 2,6 γκολ ανά αγώνα. Έπεσαν στα 2 γκολ μέσο όρο με την ολοκλήρωση της έβδομης αγωνιστικής και πριν αρχίσουν τα ντέρμπι. Καθόλου κακή επίδοση για μία ομάδα με τεράστιες αδυναμίες, αλλά έκτοτε διαρκώς μειώνεται.

Ο Παναθηναϊκός συνολικά μετράει 34 γκολ και μέσο όρο ανά παιχνίδι 1,2. Έχει την έκτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι ότι έβαλε στον πρώτο γύρο 24 γκολ και στο δεύτερο μισό μετράει μόλις 10, ενώ απομένουν δύο παιχνίδια, το ένα εξαιρετικά δύσκολο με τον τέταρτο Ατρόμητο στο Περιστέρι και το άλλο στο ΟΑΚΑ με τον επίσης αδιάφορο Παναιτωλικό.

Έπεσε στο 1 γκολ…

Η μοναδική ομάδα, έως τώρα, που έχει νικήσει ο Παναθηναϊκός δύο φορές στο πρωτάθλημα είναι ο υποβιβασμένος Απόλλων Αθηνών. Μπορεί να πετύχει το ίδιο και με Ατρόμητο και Παναιτωλικό, τους οποίους επίσης νίκησε στον πρώτο γύρο (άσχετα αν το ματς με τους Αγρινιώτες ήταν εξ αναβολής κι έγινε εντός του 2019). Κόντρα στην ομάδα της Ριζούπολης, ο Παναθηναϊκός σημείωσε τα 8 από τα 34 γκολ. Έχει δηλαδή 26 τέρματα στις υπόλοιπες 26 αγωνιστικές (υπολογίζουμε με το 0-1 έως το 70’ που υπήρχε κόντρα στον Ολυμπιακό). Από τα δύο γκολ δηλαδή, έπεσε στο μισό. Μόλις ένα γκολ ανά αγώνα.

Παθητικό στον β’ γύρο

Αμυντικά ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί 26 γκολ (στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας φαίνονται 25, αλλά δεν υπολογίζεται το 0-1 από τον ΟΣΦΠ). Όσα κι ο Ατρόμητος κι έχουν την τέταρτη καλύτερη άμυνα, ενώ η εστία του πέμπτου Άρη έχει παραβιαστεί τέσσερις φορές περισσότερες. Από αυτά τα 26 γκολ, τα 14 είναι στον δεύτερο γύρο και μένουν δύο αγώνες. Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί 12 γκολ. Δεν υπάρχει μεγάλη απόκλιση στο παθητικό. Υπάρχει, όμως, στο σύνολο. Στο πρώτο μισό το «τριφύλλι» είχε 24 γκολ υπέρ και 12 κατά και στο δεύτερο μισό έχει δεχθεί περισσότερα απ’ ό,τι έχει πετύχει. Σκόραρε 10 φορές και δέχθηκε 14 γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ