Παναθηναϊκός: Αγνοείται το «τριφύλλι»…

Παναθηναϊκός: Αγνοείται το «τριφύλλι»…

Η μοναδική στατιστική κατηγορία που ξεχωρίζει ο Παναθηναϊκός είναι τα λάθη… Δεν παράγει φάσεις η ομάδα του Δώνη και βρίσκεται στην ένατη θέση!

Ο Παναθηναϊκός δεν διακρίνεται σε καμία στατιστική κατηγορία κι αυτό φανερώνει πολλά. Για την ακρίβεια, υπάρχει μία που ξεχωρίζει, αλλά δεν είναι για καλό.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι πέμπτη σε λάθη με 1.127. Δηλαδή, έχει 40 λάθη μέσο όρο ανά παιχνίδι. Αυτό, βέβαια, μπορεί να δικαιολογηθεί, εν μέρει, εξαιτίας και της απειρίας ορισμένων παικτών. Πρώτος σε λάθος, άλλωστε, είναι ο Μπουζούκης και δεύτερος ο Χατζηγιοβάνης. Έχει λογική από τη στιγμή που όταν είχαν σερί ματς, έπαιρναν διαρκώς πρωτοβουλίες.

Εκεί, όμως, που παρατηρείται τεράστιο το πρόβλημα είναι στη δημιουργία. Ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο και δεν παράγει φάσεις. Από τα 12 παιχνίδια, διότι δεν υπάρχει αναλυτική στατιστική για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που διεκόπη, μόνο στα μισά έκαναν περισσότερες τελικές από τον αντίπαλο οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ένατος…
Το «τριφύλλι» βρίσκεται στην ένατη θέση σε τελικές προσπάθειες. Έχει 244 σε 27 ματς (αναφέραμε ότι δεν υπολογίζεται αυτό με τον αιώνιο αντίπαλο), δηλαδή 9 τελικές ανά αγώνα. Δεν έχει διψήφιο αριθμό τελικών και οι αντίπαλοί του έχουν κάνει 228 τελικές. Μόλις 16 λιγότερες με μέσο όρο 8,4. Όταν ο Παναθηναϊκός με λίγα λόγια έχει τελικές υπέρ του 9-8,4 υπάρχει μεγάλο θέμα…

Σε επιθετικές προσπάθειες, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι ένατος. Διόλου τιμητική θέση. Τον προσπερνούν οι Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, που είναι πιο κάτω στη βαθμολογία. Ο Αστέρας έχει 44 τελικές περισσότερες. Ο ΟΦΗ, που πέρασε από το ΟΑΚΑ με 1-3, έχει εννέα τελικές περισσότερες. Είχε παραπάνω από τον Παναθηναϊκό δηλαδή και πριν το ματς της περασμένης Κυριακής. Ενδεικτικό, είναι ότι ο Απόλλων που είναι ομάδα Football League εδώ και καιρό, έχει 30 τελικές λιγότερες από το «τριφύλλι». Όχι και τεράστια διαφορά. Περισσότερες τελικές επίσης έχουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης.

Ας διαχωρίσουμε τον κακό δεύτερο γύρο που υπάρχει μία ισορροπία με τον καλό πρώτο γύρο, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο. Ο Παναθηναϊκός στα 12 παιχνίδια έχει 102 τελικές. Μέσος όρος 8,5 ανά αγώνα. Έχει κάνει 140 λιγότερες τελικές με τρία ματς ν’ απομένουν (αν συνεχιστεί αυτό με τον Ολυμπιακό). Στον αντίποδα στον δεύτερο γύρο δέχθηκε 88 τελικές στα ίδια παιχνίδια. Μέσο όρο 7,3 τελικές. Συνολικά έχει δεχθεί 228, πάλι δηλαδή 140 τελικές λιγότερες. Στην κατηγορία με τις εις βάρος του τελικές, ο Παναθηναϊκός είναι πέμπτος. Λιγότερες έχουν δεχθεί οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης. Αναλυτικά, αναφέρουμε τις τελικές στον δεύτερο γύρο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΟ-ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Ξάνθη 13-5

Λαμία 6-12

ΑΕΛ 12-3

Λεβαδειακός 5-6

ΠΑΣ Γιάννινα 4-7

Αστ. Τρίπολης 10-5

Πανιώνιος 7-9

ΠΑΟΚ 9-8

ΑΕΚ 4-11

Απόλλων 15-3

Άρης 11-9

ΟΦΗ 6-10

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ