Αθωώθηκαν ΟΦΗ και Αιγινιακός!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τις δύο ομάδες για την υπόθεση του περσινού παιχνιδιού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα υποβιβασμού των δύο συλλόγων.


Αθωώθηκαν ΟΦΗ και Αιγινιακός! | to10.gr

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση για το περσινό παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό, με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να αθωώνει τις δύο ομάδες και να εξαλείφει την ποινή του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 και είχε λήξει με το σκορ στο 6-0 υπέρ των Κρητικών, είχε κριθεί ως «χειραγωγημένο» από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και είχε επιβληθεί στους δύο συλλόγους η ποινή του υποβιβασμού, έπειτα από καταγγελίες του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, ωστόσο, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το αρμόδιο όργανο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την Τετάρτη έκανε δεκτές τις εφέσεις του ΟΦΗ και του Αιγινιακού και αθώωσε τις δύο ΠΑΕ, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού, που τους είχε αρχικά επιβληθεί. Εκτός από τις δύο ομάδες αθωώθηκαν επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι που είχαν αρχικά κατηγορηθεί, με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, αφού ξεμπέρδεψε με τις δικαστικές αποφάσεις, θα έχει τη δυνατότητα στις δύο αγωνιστικές που απομένουν να διεκδικήσει εντός αγωνιστικών χώρων την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα. Το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για την 29η αγωνιστική έχει πλέον χαρακτήρα τελικού, με τους Κρητικούς να θέλουν πάση θυσία τη νίκη, για να ξεφύγουν από την 13η θέση και τη ζώνη των μπαράζ. Ο Αιγινιακός από την άλλη, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας στον πίνακα της Football League και ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί.

Αναλυτικά η απόφαση:

– Aντίγραφο διατακτικού της υπ΄αριθμ. 20 /2019 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: Απορρίπτει ως απαράδεκτη την παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία τις κρινόμενες εφέσεις. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατ΄ουσίαν. Αποφαίνεται ότι οι ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, Φ. Τσάλος, Ιωάννης Νιώπας, Αλεξ. Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Παναγ. Γιατζιτζόγλου δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά αδικήματα των άρθρων 1,2,13,21,26,27 του Κώδικα Δεοντολογίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο