Παναθηναϊκός: Επιστροφή στο… 2013

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στο… 2013

Παναθηναϊκός 2020, όπως λέμε Παναθηναϊκός... 2013. Κοινή συνισταμένη; Ο Νίκος Νταμπίζας. To10.gr αναλύει το πλάνο του Παναθηναϊκού που θυμίζει έντονα εκείνο της πρώτης θητείας του «Ντάμπι».

Το καλοκαίρι του 2013 ήταν μια πολύ… περίεργη και σίγουρα δύσκολη περίοδος για τον Παναθηναϊκό. Μπάτζετ χαμηλό, χρήματα λίγα, κινήσεις προσεκτικές στα μεταγραφικά. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε… λαχεία.

Παίκτες που θα έρχονταν με λίγα, θα έπαιρναν λίγα και θα έδιναν πολλά. Τα κατάφερε. Σε μεγάλο βαθμό. Πήρε τον Μπεργκ, που η πορεία του ήταν φθίνουσα και τον επανέφερε στο προσκήνιο. Βρήκε τον Αμπέντ και τον απέκτησε δανεικό από τη Νιούκαστλ, παίρνοντας πολλά απ’ αυτόν.

Εφερε παίκτες όπως ο Πράνιτς, που αναζητούσαν το… restart. Και κατάφερε εκείνη τη σεζόν, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να πετύχει ορισμένες εντυπωσιακές νίκες, όπως το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Τότε το «μείγμα» ήταν αρκετοί νεαροί από τις ακαδημίες, που θα πλαισιώνονταν από παίκτες που είχαν σπουδαίες παραστάσεις στην καριέρα τους. Και που έψαχναν να την… αναγεννήσουν.

Με αυτή τη λογική αναμένεται να πορευτεί ο Παναθηναϊκός του 2019-2020. Εκείνο το – πετυχημένο – εγχείρημα του 2013 έχει στο μυαλό του έξι χρόνια μετά ο Νίκος Νταμπίζας. Μια ομάδα που θα έχει στο ρόστερ της παίκτες από τις ακαδημίες της, όπως έχει φέτος και θα φροντίσει να κοιτάξει στην ξένη αγορά για ποδοσφαιριστές που αναζητούν να επαναφέρουν την καριέρα τους και το όνομά τους σε υψηλά επίπεδα. Που μέσω του Παναθηναϊκού θα επιχειρήσουν να βγουν ξανά στην επιφάνεια. Παίκτες τύπου Μπεργκ, τύπου Πέτρις, Πιάνιτς και… Καρέλη.

Εν όψει του καλοκαιριού, πάντως, ο Νταμπίζας και ο Δώνης αναμένεται να «χτενίσουν» την αγορά και για παίκτες – λαχεία, τους οποίους θα επιχειρήσουν να τους αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού και βάζοντας πιθανότατα ορισμένες ρήτρες αγοράς.

Η αγγλική είναι μια αγορά που τόσο ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, όσο και ο προπονητής του γνωρίζουν καλά. Ο Νταμπίζας έχει πολλές επαφές, μέσω αυτών είχε βρει και είχε φέρει τον Αμπέντ το 2013 και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και φέτος.

Να βρει, δηλαδή, παίκτες που θα έρθουν και θα μπορέσουν να πάρουν φανέλα βασικού και να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα. Ηδη ο Νταμπίζας έχει κάνει ταξίδια στην Αγγλία το τελευταίο διάστημα, ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια κάποια ονόματα, κυρίως της Νιούκαστλ και μοιάζει δεδομένο πως θα επιχειρήσει και φέτος να προχωρήσει σε ανάλογα deals που θα βγάλουν κερδισμένη την ομάδα.

Κυρίως όσον αφορά τις θέσεις του αμυντικού μέσου και του επιθετικού, ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει ποιοτικές λύσεις στο εξωτερικό που θα τον ανεβάσουν αγωνιστικό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ