Τα μεταγραφικά «θέλω», αλλά και χώρος για νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό

Τα μεταγραφικά «θέλω», αλλά και χώρος για νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό

Πως θα συνδυαστεί η επιθυμία απόκτησης τεσσάρων παικτών στο «τριφύλλι» με την προώθηση των νέων παιδιών είναι κάτι που απασχολεί τους Δώνη, Νταμπίζα.

Την τρέχουσα σεζόν θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα ο Σέχου και ο Αθανασακόπουλος. Οι δύο παίκτες της Κ19 βέβαια έχουν πάρει γεύση και μάλιστα ο πρώτος εκτός του ότι συμμετείχε πέρσι στην προετοιμασία έπαιξε και ως αλλαγή στο φετινό ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν χρόνο συμμετοχής τη νέα περίοδο και με αυτό το δεδομένο θα γίνει και η αξιολόγηση των μεταγραφικών προτεραιοτήτων από τους Γιώργο Δώνη, Νίκο Νταμπίζα.

Στόχος φυσικά είναι οι μεταγραφές που θα γίνουν να προσθέσουν μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ. Θα γίνει, όμως, συζήτηση και για πως θα υπάρξει χώρος για τα νέα παιδιά. Η επιθυμία που έχουν εκφράσει προπονητής και τεχνικός διευθυντής είναι να υπάρχουν στο ρόστερ πολλοί Έλληνες.

Αν αποκτηθεί ξένος ποιοτικός παίκτης, λοιπόν, σε θέση που παίζουν ελληνόπουλα δεν θα είναι εύκολο να διατηρηθεί το πρότζεκτ. Για παράδειγμα, στην επίθεση υπάρχει ο Μακέντα, ο Καμπετσής (ο Βέργος είτε θα μείνει ελεύθερος είτε θα πάει δανεικός) και υπολογίζεται για δεύτερος φορ ο Εμμανουηλίδης και ο Άλτμαν, που επίσης φαίνεται ότι θα του ζητηθεί ν’ αποχωρήσει.

Για να μπορέσουν οι Έλληνες που αναφέραμε να βρουν χώρο και χρόνο, θα πρέπει ο ξένος που θα έρθει να έχει σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στην επίθεση, πάντως, δεδομένα θ’ αποκτηθεί παίκτης.

Σίγουρα θα έρθει κι εξτρέμ. Τώρα υπάρχουν οι Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας, ο Μουνιέ που φεύγει και ο Μπουζούκης, ο οποίος βέβαια είναι περισσότερο δεκάρι, όπως και ο Αθανασακόπουλος. Θα έρθει σίγουρα ένας ακραίος επιθετικός.

Αν πουληθεί ο Χατζηγιοβάνης και δεν θεωρείται πρώτης γραμμής ο Αρμενάκας σίγουρα θα γίνει κίνηση για δύο παίκτες. Εδώ υπάρχει και το εξής σενάριο, διότι χρήματα για πολλές ποιοτικές κινήσεις δεν υπάρχουν. Να βρεθεί ένας παίκτης που να μπορεί ν’ αποδώσει ως δεύτερος φορ και να μπορεί να αγωνιστεί και λίγο πιο πλάγια. Τύπου Καρέλη, Κλωναρίδη…

Στα χαφ και με την απομάκρυνση και του Κάτσε (ο Τζανδάρης φεύγει σίγουρα), είναι σίγουρο ότι θα έρθει τουλάχιστον ένας έμπειρος ποιοτικός μέσος. Υπάρχουν οι Κουρμπέλης, Δώνης και απομένει να φανεί αν υπολογίζεται ως μία σημαντική λύση ο Στάικος.

Δύσκολα, πάντως, ν’ ανέβει στην ιεραρχία των χαφ. Δεν αποκλείεται να δούμε και τον Μπουζούκη να παίζει ως οκτάρι, αν δεν υπάρχουν τα χρήματα για δύο ικανούς μέσους.

Όσο για την άμυνα σίγουρα, θα έρθει ένας έμπειρος παίκτης για να πλαισιώσει τον Κολοβέτσιο και υπάρχουν και οι Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Θεοχάρης (υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί το συμβόλαιό του).

Πέντε παίκτες δηλαδή και αποχωρούν οι Κουλιμπαλί, Οικονόμου (δείχνει και ο ίδιος επιθυμία να πάει κάπου για να παίζει), ενώ είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τον Παντελάκη (λογικά μπορεί να προταθεί να πάει για δανεικός).

Με δύο αμυντικούς είναι δεδομένο ότι μετά δεν θα υπάρξει εύκολα χώρος όχι για τους Μαυρομμάτη, Θεοχάρη, αλλά ούτε και για τον Πούγγουρα που είναι πιο έτοιμος και πιο πάνω στην ιεραρχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ