Υιός για πατέρα Παντελίδη: «Στην αρχή δεν μπορούσε να πάει ούτε στο περίπτερο»

Υιός για πατέρα Παντελίδη: «Στην αρχή δεν μπορούσε να πάει ούτε στο περίπτερο»

O γιος του τεχνικού του Άρη μίλησε για τη μεγάλη θέληση του πατέρα του να πετύχει στον Άρη και να καθίσει στον κιτρινόμαυρο πάγκο και στα ματς της Ευρώπης.

Για την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει στη ζωή και την καριέρα του ο Σάββας Παντελίδης, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο γιος του Δημήτρης. Ο Δημήτρης που είναι ποδοσφαιριστής του Ασπρόπυργου, πρόσφατα πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γ΄ Εθνική, αλλά και το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ.

Μεταξύ άλλων ο υιος Παντελίδης στάθηκε στο πείσμα του πατέρα του για να πετύχει στην καριέρα του, το μεγάλο στοίχημα στον Αρη και την επιθυμία του να κοουτσάρει τους κίτρινους στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

 

Για την χρονιά του με τον Ασπρόπυργο:

Όλα καλά πήγαν, πήραμε το πρωτάθλημα, πήραμε και το κύπελλο. Ανεβήκαμε στην Β’ Εθνική, δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει και με την αναδιάρθρωση.

Για το από που εμπνεύστηκε για να γίνει ποδοσφαιριστής:

Από τον πατέρα μου. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο από μικρός. Αυτός βέβαια έπαιζε πολλά χρόνια στην Προοδευτική και εγώ στον Ιωνικό.

Για το πως έγινε ο πατέρας να είναι Προοδευτική και ο γιος Ιωνικός

Είμαι από μικρός Ιωνικός, είναι η ομάδα μου. Γίνονται αυτά.

Ξεκίνησα από τις ακαδημίες τις προοδευτικής και έφυγα μετά από 3-4 χρόνια. Και μετά κοιτούσα πως θα μπορέσω να παίξω στον Ιωνικό, αυτή είναι η ομάδα μου.

Άλλοι έχουν όνειρο να παίξουν στον Ολυμπιακό, άλλοι στον Παναθηναϊκό, άλλοι στον Άρη και στον ΠΑΟΚ. Εγώ είχα όνειρο να πάω στον Ιωνικό. Με αξίωσε ο Θεός και τα κατάφερε.

Για τα ντέρμπι Ιωνικός-Προοδευτική:

Έχω παίξει 6 ντέρμπι Ιωνικός-Προοδευτική. Έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο και είναι από το πολύ μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα. Περιμένει όλος ο κόσμος τον αγώνα αυτό.

Χωρίζει ένας δρόμος την ομάδα και γίνεται χαμός.

Για το ότι ο Άρης χρειάζεται έναν παίκτη στην θέση του (δεξί μπακ):

Θα… ξεφτιλιστούμε (γέλια) ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα, δεν είμαι εγώ για αυτό. Άλλα Γ’ και Β’ Εθνική και άλλο αυτό. Άλλα να παίζουμε ποδόσφαιρο και άλλο πράγμα να είμαστε σε μια ομάδα της Superleague με τον κόσμο και την πίεση του Άρη.

Για το αν επηρεάστηκε η καριέρα του από το ήταν γιος ενός αναγνωρισμένου ποδοσφαιριστή:

Στην αρχή ήταν δύσκολο, όλοι λένε ο πατέρας σου είναι αυτός, ότι παίζεις επειδή είσαι ο γιος εκείνου. Μετά σε παρομοιάζουν όλοι με τον πατέρα σου, αλλά τελικά κατάλαβε ο κόσμος ότι παίζω με την αξία μου.

Για το αν τον προέτρεψε ο πατέρας του να  παίξει ποδόσφαιρο:

Μου είπε αν μου αρέσει να το κάνω. Του είπα ότι μου αρέσει. Ήταν δίπλα μου, με έβλεπε, μου έδειχνε τα λάθη μου. Ειδικά όταν ήμουν στον Ιωνικό επειδή ήταν και η ομάδα μου ερχόταν να με βλέπει όσο πιο συχνά μπορούσε.

Πάντα με βοηθούσε να βλέπω τα λάθη μου και να βελτιώνομαι.

Για το τι του είπε ο Σάββας Παντελίδης για το ξεκίνημα με τον Άρη:

Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, η ομάδα δεν πήγε καλά και δεν τον πήραν με καλό μάτι. Καταλαβαίνω και τον κόσμο, ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και ο κόσμος περιμένει άλλα πράγματα. Απλώς και ο πατέρας μου έχει μια διαδρομή στο ποδόσφαιρο.

Τότε μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει μέχρι το περίπτερο χωρίς να τσακωθεί με κάποιον.

Για την απόφαση να έρθει στον Άρη:

Είχε μια νέα πρόκληση, είδε τον Άρη σαν τεράστια ευκαιρία και την άρπαξε. Είπε ότι θα πάει εκεί επειδή πίστευε στον εαυτό του.

Στην αρχή του λέγαμε και εμείς ότι “μήπως έκανες λάθος” αλλά ο ίδιος δεν σταμάτησε να το πιστεύει. Έλεγε ότι “θα το δείτε, θα τα καταφέρω, θα γυρίσει”.

Θέλει και ο ίδιος να μείνει χρόνια στην ομάδα, να παίξει στην Ευρώπη. Και νομίζω ότι το αξίζει, όχι μόνο για αυτά που έκανε στον Άρη, αλλά για την δουλειά του όλα τα χρόνια.

Για τον χαρακτήρα του πατέρα του:

Είναι κλειστός άνθρωπος αλλά και εγωιστής, αυτό που έχει βάλει στο μυαλό του θέλει πάντα να το καταφέρει.

Γενικά επειδή έχει περάσει πολλά στην ζωή του, επειδή έχει περάσει και πολλά όταν ήταν μικρός. Δεν είχαν να φάνε, έπαιζε μπάλα και δούλευε ταυτόχρονα.

Για τον Άρη:

Παρακολουθώ την Super League και ειδικά τώρα που είναι ο πατέρας μου παρακολουθώ τον Άρη. Έχει καλούς παίκτες και πλέον παίζει καλύτερα προβλήματα.

Είχε προβλήματα στην αρχή, αλλά όλες οι ομάδες τα έχουν.

Για το αν διασκεδάζει να βλέπει τον Άρη:

Είναι ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις, με την Ξάνθη στις 5 Μαΐου θα έρθω κιόλας.

Για το αν κάνει… κριτική στον πατέρα του:

Υπάρχουν φορές που του λέω ότι κάτι δεν ήταν σωστό. Και με τον Ατρόμητο του είπα ότι κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν, συζητάμε γενικότερα.

Για το τι ομάδα είναι ο Σάββας Παντελίδης:

Αυτός… λέει ότι είναι Προοδευτική. Αλλά το λέει επειδή είμαι εγώ Ιωνικός. Δεν υποστήριζε ποτέ κάποια άλλη ομάδα.

Για το 5-0 που κέρδισε η ομάδα του την Καλαμάτα:

Ήταν πρώτοι αυτοί όλη την χρονιά. Εμείς φτάσαμε κάποια στιγμή στους δυο πόντους. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος φτάσαμε να θέλουμε νίκη.

Εμείς ήμασταν σε καλύτερη μέρα, οι άλλοι ήταν πιο αγχωμένοι, βάλαμε γκολ νωρίς και άνοιξε το σκορ.

Για το αν και ο ίδιος θέλει να γίνει προπονητής μετά το τέλος της καριέρας του:

Καμία σχέση. Νομίζω ότι όποτε τελειώσει το ποδόσφαιρο δεν θέλω να ακούσω ξανά για προπονητές και τέτοια. Ήδη με… ζαλίζουν.

Για τον μικρό του αδερφό:

Σπουδάζει μηχανολόγων μηχανικών και ασχολείται με το μαγαζί. Δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Για το αν το στήριγμα του Σάββα Παντελίδη είναι η οικογένεια του:

Η μάνα μου παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Έχει το δικό της μαγαζί, και μια Τρίπολη, μια Λειβαδιά, μια Θράκη… Τώρα της αρέσει η Θεσσαλονίκη, ανεβαίνει Θεσσαλονίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ