Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Παρά τις φήμες, ο Πανιώνιος τις τελευταίες δύο αγωνιστικές έπαιξε για την ιστορία του και μετά τον Λεβαδειακό κέρδισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα, σπρώχνοντας τους Ηπειρώτες στον γκρεμό - Πολλά παράπονα από τον Πετράκη και τους παίκτες του για τη διαιτησία του Παπαπέτρου.

Μετά τον Λεβαδειακό, ο Πανιώνιος σπρώχνει στον γκρεμό και τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Οι Κυανέρυθροι την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν εκτός έδρας των Βοιωτών με 2-1 και τους έριξαν και μαθηματικά στην δεύτερη κατηγορία, ενώ απόψε επικράτησαν επίσης με 2-1 του ΠΑΣ και πλέον μόνο με θαύμα θα καταφέρουν οι Ηπειρώτες να… σωθούν!

Η ομάδα του Μάντζιου παρά τις φήμες τις που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες εβδομάδες, έπαιξε για την ιστορία της και πέτυχε δύο νίκες, παρότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορη. Από την άλλη, ο ΠΑΣ σε ένα ακόμα παιχνίδι αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ο Πετράκης και οι ποδοσφαιριστές του, πάντως, έχουν φριχτά παράπονα από τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου, ο οποίος στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ακύρωσε γκολ του Κρίζμαν ως οφσάιντ. Ο σκόρερ καλυπτόταν, αλλά ο Κάργας ήταν εκτεθειμένος, σύμφωνα με τον βοηθό Αντώνη Σινιοράκη. Μια φάση, πάντως, που ήταν οριακή, γεγονός που προκάλεσε την οργή των Ηπειρωτών. Πλέον, μετά τα σημερινά αποτελέσματα ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει ένα θαύμα, για να καταφέρει να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Ο σύλλογος των Ιωαννίνων βρίσκεται 14η θέση με 27 βαθμούς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και θέλει μόνο τη νίκη, αλλά πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του. Ο ΠΑΣ εξαρτάται από τα αποτελέσματα των ΟΦΗ (13ος, 29β.) και Αστέρα Τρίπολης (12ος, 30β.), με τους Κρητικούς να αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Ατρόμητο και τους Αρκάδες εντός έδρας τον Πανιώνιο.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Μασούρα. Ο νεαρός μπακ με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Μιχαήλ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ακη Μάντζιου. Ο 22χρονος ακραίος αμυντικός μάλιστα στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι του πορτιέρο του ΠΑΣ.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να βγάλουν φάσεις στα καρέ του Μαλέρμπ, με τον Πανιώνιο στο 29’ να απειλεί με τον Μαξίμοβιτς. Αυτός βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε, αλλά ο Μιχαήλ μπλόκαρε σταθερά. Στο 36’ ο ΠΑΣ δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς. Ο Σεργκελασβίλι προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι Ηπειρώτες μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν στο 55’. Ο Κρίζμαν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Σταυρόπουλο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο επιθετικός του ΠΑΣ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαλέρμπ για το 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 65’ ο Πανιώνιος πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με γκολ του Σπιριντόνοβιτς. Ο Μπουμάλ μπήκε στην περιοχή μετά από αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Σπιριντόνοβιτς από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ένα γκολ, πάντως, που σήκωσε πολλές διαμαρτυρίες, καθώς οι φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι ο σκόρερ έχει κάνει χέρι.

Μετά το 2-1 οι παίκτες του Πετράκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, βγήκαν μαζικά στην επίθεση και στο 93’ έφτασαν κοντά στο 2-2, αλλά το γκολ του Κριζμάν ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κρίζμαν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ τον Κάργα. Δεύτερη φάση στο παιχνίδι, η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πετράκη και των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν φριχτά παράπονα από τον Παπαπέτρου και τους βοηθούς του, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τον Πανιώνιο νικητή με 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ – Παπαγεωργίου (60’ Σπιριντόνοβιτς), Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Μανιάτης (59’ Τσιλούλης), Μαξίμοβιτς – Μασούρας, Μπουμάλ (94’ Μίκο), Ντουρμισάι

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Ν. Μιχαήλ – Μπουκουβάλας, Αλ. Μιχαήλ, Κάργας, Σεργκελασβίλι – Παμλίδης (46’ Αθανασιάδης), Τζημόπουλος, Κάστρο, Πάντελιτς (52’ Νικολιάς) – Μάνος (70’ Λεό), Κρίζμαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ