Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 2-0

Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης 2-0

Η Ξάνθη επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Η Ξάνθη ήθελε τη νίκη για να αποφύγει το ενδεχόμενο περιπέτειας αναφορικά με το μέλλον της στην Σούπερ Λίγκα και τελικά η ακριτική ομάδα επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ξάνθη έφτασε τους 32 βαθμούς και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό διότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΟΦΗ στους 32 πόντους, η ομάδα της Θράκης υπερτερεί στην ισοβαθμία. Η Ξάνθη αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος εκτός έδρας τον Άρη.

Η ομάδα της Θράκης πίεσε τον Απόλλωνα από τα πρώτα λεπτά του ματς αν και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 15’, όταν ο Κάντα έκανε την σέντρα και ο Βαφέας στην προσπάθεια του ν’ απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ξάνθη προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Βαφέα και πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, με τον Ντουρίτσκοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά το φάουλ του μέσου της Ξάνθης.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ανέβασε την απόδοσή της μετά το 25’ και στο 27’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ακόστα για να ισοφαρίσει, αλλά ο Ζίφκοβιτς έκανε σωτήρια απόκρουση για την ομάδα του.

Πίεση της Ξάνθης και στο δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα της Θράκης ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας τον Απόλλωνα με στόχο φυσικά να πετύχει το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα διπλή ευκαιρία στο 51’ για να σκοράρουν, αλλά ο Αστράς είπε «όχι» στον Μπαριέντος σε δύο περιπτώσεις.

Τελικά το 2-0 έγινε στο 81’ με τον Γέντρισεκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικόρ σκορ. Με τη νίκη της αυτή η Ξάνθη εξασφάλισε την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Ξάνθη – Απόλλωνας 2-0

Διαιτητής: Τσαμούρης

Γκολ: 15’ Βαφέας (αυτογκόλ), 81’ Γέντρισεκ

Ξάνθη: Zίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Μπαριέντος (93’ Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς (87’ Σιλά), Κάντα (46’ Κοβάσεβιτς), Κάστρο, Γέντρισεκ.

Απόλλωνας: Αστράς, Στάθης, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς, Ρώσση (66’ Μπελιντέλι), Ακόστα (84’ Οικονομόπουλος), Βάρκας (75’ Ντεφεντερίκο), Ριβέρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ