Όταν ο Τσίπρας… ξέχασε να συγχαρεί Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά αποφάσισε να καπηλευτεί τη χαρά του ΠΑΟΚ

Όταν ο Τσίπρας… ξέχασε να συγχαρεί Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά αποφάσισε να καπηλευτεί τη χαρά του ΠΑΟΚ

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μαζέψει ψηφαλάκια κάνοντας μια απολύτως ψηφοθηρική δήλωση, αμαυρώνοντας μια ημέρα γιορτής για τον ΠΑΟΚ.

Οι ημέρες που διάγουμε είναι… ΠΑΟΚ. Πρωταθλητές, γαρ, οι Θεσσαλονικείς δικαιούνται όλα τα λεπτά, ώρες, ημέρες δημοσιότητας του Αντι Γουόρχολ. Η κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη, είναι ένα ιστορικό γεγονός. Από εκείνα που δεν μπορείς να αδιαφορήσεις. Ο ΠΑΟΚ «έγραψε» τίτλο, τα εκατομμύρια που σκόρπισε ο Σαββίδης, φάνηκαν. Αλλωστε, και να μην φαίνονταν, ίδιος και το σύστημά του «φωνάζουν» τόσο πολύ για αυτά, που δεν γίνεται να μην τα δεις.

Αν και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να καπηλευτεί το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Το μήνυμά του στο Twitter για τον τίτλο του Δικεφάλου του Βορρά, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ολίσθημα για τον Πρωθυπουργό. Μια ωμή ψηφοθηρική αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ. Με τα συγχαρητήρια που έστειλε στον Δικέφαλο του Βορρά, το μόνο που καταφέρνει είναι να προσπαθήσει να πάρει αρκετή από τη χρυσόσκονη της συντονισμένης και πολύ καλά οργανωμένης προσπάθειας του συστήματος ΠΑΟΚ και συνολικά των ανθρώπων που λειτούργησαν για να κατακτηθεί αυτός ο τίτλος. Και αυτό είναι αδικία για τον (ομολογουμένως) εντυπωσιακό μηχανισμό που έστησαν ο Ιβάν και οι συνεργάτες του και την καλή και αξιόπιστη ομάδα που δημιούργησαν.

Αυτό που ουσιαστικά έκανε (εν γνώσει του) ο Πρωθυπουργός, ήταν να βάλει ταμπέλα στον τίτλο του ΠΑΟΚ. Μια ταμπέλα με ξεκάθαρη καπηλεία της στιγμής και του τίτλου. Ηταν σαν να λέει με νόημα και… κλείνοντας το μάτι στους ΠΑΟΚτσήδες, «…και εγώ το πήρα αυτό το πρωτάθλημα». Από τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Ένα στίγμα που δεν το «έβαλαν» στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης, ούτε η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διότι ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που δεν είχε κάνει καμία ανάλογη δήλωση τα προηγούμενα 4 χρόνια της πρωθυπουργίας του. Ούτε στα τρία πρωταθλήματα του Ολυμπιακού (2015, 2016, 2017) ούτε στο περσινό της ΑΕΚ. Ποτέ. Τι τον έπιασε τώρα και το έκανε; Και μάλιστα με την υποσημείωση ότι «ήταν δίκαιο» και ο ΠΑΟΚ το κατέκτησε με τη αξία του; Τι θέλει να πει με αυτό; Ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν τα κατέκτησαν με την αξία τους, δεν τα πήραν δίκαια.

Και ας πούμε ότι έτσι πιστεύει ο πρωθυπουργός. Μήπως αυτό το περίφημο αφήγημα περί «Πρωταθλήματος των Πρεσπών», είναι ο ίδιος που το συντηρεί; Μήπως βολεύει την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να συντηρείται αυτή η υπόθεση, για να πάρουν τα ψηφαλάκια των οπαδών του ΠΑΟΚ; Για να μπορέσουν να πιάσουν έστω διψήφιο αριθμό στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έχουν καταποντιστεί μετά την υπόθεση της ονοματοδοσίας;

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Και είναι σαφές ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το χαρτί του ΠΑΟΚ και με μπροστάρη τον πρωθυπουργό, καπηλεύεται τον τίτλο του ΠΑΟΚ. Το φωνάζει με τον τρόπο του πως «έπαιξα και εγώ για αυτή την κούπα». Κι ας τον βρίζουν και οι ΠΑΟΚτσήδες.

Η πολιτική καπηλεία σημαντικών αθλητικών στιγμών δεν είναι ασυνήθιστη. Αλλά αυτό που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο τρόπος που το κάνει, πυκνώνει τις σκιές μιας ιστορικής επιτυχίας για τον ΠΑΟΚ. Ενός πρωταθλήματος που κατακτήθηκε με πολύ κόπο, χρήμα, οργάνωση, αγωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ