Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο

Η Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, με βασικό δωρητή τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη διασώζει και διατηρεί εσαεί την ύπαρξη του τμήματος για τη Νεοελληνική γλώσσα και τον Πολιτισμό, σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια.


Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο | to10.gr

Μια νέα εποχή ξεκινά στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, καθώς η Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό, διασώζει και διατηρεί εσαεί την ύπαρξη του τμήματος, σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, στην οποία αναφέρθηκε και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είναι και ο βασικός δωρητής.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ανέβασε το μήνυμα του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, κάνοντας λόγο για νέα εποχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με περίπου 50.000 φοιτητές και 10.000 καθηγητές.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Νέα εποχή για το τμήμα Νεοελληνικών σπουδών στο αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο! Με τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την τοπική ελληνική κοινότητα και με βασικό δωρητή τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, η Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό διασώζει και διατηρεί εσαεί την ύπαρξη του τμήματος, σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια με περίπου 50.000 φοιτητές και 10.000 καθηγητές.

Στο τμήμα Νεοελληνικών σπουδών σήμερα διδάσκουν παγκοσμίου φήμης μελετητές της μητρικής μας γλώσσας και του πολιτισμού. Εκτός των διδακτικών τους καθηκόντων και της έρευνας, συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα για την διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς και των Αμερικανών φοιτητών με την χώρα μας.

/A new era for the Modern Greek studies department at the State University of Ohio (OSU)! The $1 million fundraising completed by the local Greek community, with lead sponsor Mr. Evangelos Marinakis, safeguards the operation of a department that was destined to close, with the creation of the “Miltiadis Marinakis Professorship for Modern Greek Language and Culture”. The Ohio State University is one of the largest universities in the USA, with 50,000 students and 10,000 academic personnel. The world-renowned professors teaching at the Modern Greek studies department work closely with their American and Greek-American students and the local Greek community to tighten their bonds with Greek culture and language».

Η ανάρτηση του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη στο Facebook:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο